belki ilginizi çeker
  1. · muhtıra sonrası rte beyanatları
  2. · madde 98: hiç olmayacak birine dünyanın en inanılmaz konuşmasını yap (reklam)
gündem
  1. · yeşim salkım
  2. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  3. · öğretmenler günü
  4. · yök ün katsayı uygulamasını kaldırması
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · darbeci baro taksim e hoş geldin
  7. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  8. · eskiden olan her şeyin güzel olması
  9. · telperion

allah ım sen laikliği koru  

1. kendi kendine bir boku beceremeyen yurdum insanın herşeyi allah'a havale ettiğinin bir kanıtı daha. ne demişler? "eşeği sağlam kazığa bağla, ondan sonra alla'a emanet et". biz eşeği sağlam kazığa bağladık mı ki allah'a emanet ediyoruz? herşeyi allah'tan bekleye bekleye bu noktaya gelmedik mi zaten? yapmayalım. laikliğe kendimiz gönülden sahip çıkalım, yıkmak isteyenlerin de karşısında yek vücut duralım.
    (caps lock, 09.05.2007 13:48)
  2. hallelujah ile bitirilirse daha çelişik olur.. afferin.
    (ada blake, 09.05.2007 14:07)
  3. içinde çelişki barındırmayan son derece güzel hissiyatlarla edilmiş duadır.allahım sen izin ver gönderdiğin din ve emirler siyasete malzeme olmasın demektir.
    (bir bilen, 09.05.2007 14:32)
  4. dinin siyasete alet olmaması için edilen duanın siyasete karışması.

+allahım sen laikliğe aykırı davrananları çarp, sarıkla gezenleri yamult, cüppeli hocaları toplayıp 100 kere istiklal marşı okut, tekbir giyimi dönerci yap ... hıı nooluuyo lan burası neresi!!!
    (so so, 09.05.2007 14:43 ~ 14:44)
  5. allahım sen ailemi koru derken,diğer tüm ailelerin ölmesini isteyenlerin kendilerine yorumladıkları,garip bir heyecanla karşıladıkları dua.
    (bir bilen, 09.05.2007 15:02)
  6. (bkz: muhtıra sonrası rte beyanatları)
    (ee caylar kimden, 09.05.2007 15:48)
  7. bir tür ave maria
    (portia, 09.05.2007 16:15)
  8. türkiye de laikliğin korunması için allah'ına sığınmış, çünkü sığınacak başka bir şeyi kalmamış olan, laik atatürkçü aynı zamanda da dini bütün bir insanın duasıdır.
    hatta allah'ım ülkemizi din sömürücülerinin şerrinden koru şeklinde de şık bir şekilde devam edilebilir.
    (speleofizik, 14.04.2008 00:29 ~ 00:31)
  9. mediha şen sancakoğlu'nun aydın bir türk kadınıyım adlı şarkısında tasvir edilen cumhuriyet kadınının edebileceği bir dua. dua dediysek, yobaz falan değil ha; rakısını içer, ama inançlıdır da.
    (küller, 14.04.2008 00:35)
  10. (bkz: @2257319)
    (jenesaispas, 14.04.2008 10:36)
  11. inançlı ve bilinçli bir türk gencinin duası.

ironi filan yok...
    gerçekten ediyorum ben,
    ''allahım sen atamın mekanınını cennet eyle, laikliği ve kemalizmi koru.''
    çünkü biliyorum ki bu ülkede kemalizm varoldukça ben dinimi yaşayacağım,
    bu ülkede laiklik olduğu sürece herkes birbirine saygı göstermek zorunda olacak,
    ata'nın kurduğu düzen varoldukça din sadece tanrı ile kul arasında kalacak...

amin.
    (pembe bir mısradır aşk, 25.01.2009 07:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil