|
|
- bazen insan olmaması gerektiği zamanda olmaması gerektiği yerdedir. olaylara seyirci kalır, elini, kolunu kıpırdatamaz, ağzını bıçak açmaz duruma gelmiştir. tek istediği bu olanların rüya olmasıdır. terler, afakanlar basar ve dua eder; allahım nolur rüya olsun.
- (bkz: oh iyi ki rüyaymış)
(viola, 18.05.2005 12:31)
- (ara: emrah koş)
- olanlara inanamadığın bir anda söylenen cümle.
kendi kendine hayıflanırsın
-kesin bu rüya. yok yok gerçek olamaz(albina, 27.07.2006 13:25 ~ 13:25)
- bir veya birkaç yıkım yaşadığınızda sürekli kendi kendinize ettiğiniz dua.
şu an bir lise yılı sabahına uyansam. yine üşengeçliğim tutsa yataktan iki saat kalkamasam da servise geç kalsam...
serviste herkese günaydın desem. onlar da cevap verse. sonra gördüğüm rüyayı hatırlamaya çalışsam kendi kendime. netleştiremesem kafamda. camdan dışarı bakıp güneşe gözlerimi diksem. gözlerim kamaşsa da çaktırmasam...
sınıfa yine ilk giren ben olsam. arkadaşlarım sınıfa girdiklerinde "günaydın ortaam" diye seslense. onlara gördüğüm berbat rüyayı anlatsam...
söz daha az güveneceğim insanlara. söz bileğime dokunmayacağım bu sefer. söz veriyorum sana hayat, durduk yere hüzünlenmeyeceğim bu sefer. mutlu olmaya çalışacağım hep. notlarından beş alıp "nerden kırıldı" diye ağlayan arkadaşımı da bir güzel pataklayacağım. zira rüyamda edebiyat öğretmenliği okuyordu o kız.
ama sen de biraz bana adil davran be hayat. bırak beni kendi halime, zor sınavlardan geçirme beni dayanabilir miyim diye. bırak saf kalayım. ben yine ben olayım.
anlaştıysak silkinip uyanabilir miyim şimdi?
|