|
|
- her türk polisinin "alkol aldık mı" soru tümcesiyle başlayan ve ülkemizde yasal sınırı 50 promil olan kontrol.sağlık kurumları,askeri kurumlar da kendi yasal ya da tıbbi çerçevelerinde yapabilir.
(bkz: dont drink and drive)
- türlü cinliklerle atlatabilen kontrol. efsaneye göre, polis amcalar o gece sıkı bir denetim yapmaktadırlar ve çevrilen arabalar sıra oluşturmuştur. kaçamayacağını anlayan uyanık abimiz, kontağı kapatır arka koltuğa geçer. diğer arabaları yollayan polis, bunun yanına gelir, hayırdır şoför nerde der, bizim uyanık abi de şoför muayeneyi görüp kaçtı diye cevap verir. bunun üzerine polis amca, iyi sen geç öne de kaldır şu arabayı trafiği tıkadın diye abiyi yollamaya çalışır. uyanık bu ya, yok memur bey ben de alkollüyüm, kullanamam şimdi arabayı diyerek cinlik yapar. polis iyice sinirlenir, ya al götür arabayı trafik tıkandı senin yüzünden kontrol yapamıyoruz der ve abiyi yollar. *
- alkol alınmamış olsa bile adrenalin seviyesini oldukça yükselten muayene türü.
sanki çıkacakmış gibi gelir insana.
- hiç yoktan nabız yükseltir, şüpheye düşürtür.
-polis: alkol varmı?
-yok.
-p: son 3 saat içinde alkol almadınız?
-ıı almadım.
-p: emin misiniz?
-(bilmem emin miyim:s ) almadım heralde
-p: bi üfletelim ozaman
-(almışmıydım ya çıkarsaa)üfletmeyyin!!
- (bkz: çevirme)
kömür yalanarak geçilebilen muayenedir.
- trafik polisi üstü açık spor bir arabayı çevirir ve sorar
-hanımefendi, ehliyetiniz lütfen..
+ehliyet nedir, afedersiniz?
-kredi kartı büyüklüğünde bir karttır, hanımefendi. üzerinde resminiz vardır
kadın cüzdanını çıkarır, içinden bir yığın kart dökülür. üzerinde resmi olanı bulup uzatır. polis;
-teşekkür ederim şimdi de ruhsatınız lütfen
+ruhsat nedir
-o da arabanızın kimlik kartıdır. genelde torpido gözünde durur
kadın torpido gözüne uzanır orada gerçekten öyle bir kart vardır. onu da polise uzatır. polis ehliyet ve ruhsatı inceler sorun yoktur ama bir gariplik olduğunu düşünüp telsizle amirini arar ve olanları anlatır
amiri sorar
+kadin sarışın mı
-evet
+mavi gözlü mü
-evet
+süper mini mi giyiyor
-evet
+o zaman hemen arabanın yanına git ve fermuarını indir
polis anlam veremez ama yine amirinin dediğini yapar arabanın yanına gider ve fermuarını indidir sarışın kadın
- öfff yine mi alkol muayenesi !
|