bir çelişkiye düşmemiş insandır, çünkü alkol inandığı dine göre günah iken, sigara da kesin bir hüküm bulunmamaktadır..
ne içip ne içmeyeceğini sözlüğe sormayan sıradan insandır.
biraz aklını çalıştırması gereken müslümandır. alkol günahken sigara da kesin hüküm yoktur da bilmem ne de. islam dini 'insan sağlığına zarar veren şeyleri' yasaklamıştır.
artık gerisini de adam kendi düşünsün, düşünemiyorsa da siktirsin gitsin. bize ne?
edit: şimdi kimse saldırıyormuşum gibi algılamasın. sadece olaya günah ya da değil paralelinden bakan şahıslar için konuştum. yoksa kimsenin ne içtiği sikimde değil, benim ne içtiğim de kimsenin sikinde olamaz.
agnostiğim diyerek cuma'ya giden kişiden daha az yadırganasıdır.
bir arkadaşım. geçen yine ağzında sigarasıyla vaaz veriyor millete alkol haramdır, içmeyin günahtır diye; dedim lan ne ayaksın sen, bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.
sana ne yarrağım dedi. göd oldum, cevab veremedim.
ayrıca çok terbiyesiz bir insanmış.
bu konuda aklını çalıştırması gerekmeyen müslümandır.kafa yormaya değmeyen bir durumdur.alkol içmek islam dinince günahtır.islam dini 'insan sağlığına zaran veren şeyleri' filan yasaklamamıştır.yoktur öyle bir şey.şöyle bol bol yağlısından kırmızı et de zararlı sağlığa.o zaman onu da yemeyelim.günah olsun.yasak olsun.kızartma yemek de çok zararlı amına koyim.'insan sağlığına zararlı şeyler' saymakla bitmez.hem içki,madem sağlığa zararlı olduğu için yasaklandı o zaman neden hristiyanlıkta serbestti?o da allah'ın dini değil miydi?
kısacası alkol yasaktır.sigaraya devam.günah münah değil lan için.
sigara konusunda kesin bir hüküm bulunmaması doğru çünkü o zaman sigaranın ne gibi zararları olduğunu kimse bilmiyodu. boş duman sanılıyordu. karın falan da doyurmadığından mekruh denilmiş. sigara günah mıdır haram mıdır bilemem ama alkolle aynı bok.
"şarap günahtır deyip rakı içen müslüman" ile karşılaştırıldığında oldukça tutarlı ve mantıklı görünmektedir.
alternatif din kitapları okuyan müslümandır. bişeyci, bişeycüdür.
çoğu dini bütün müslüman bu kategoriye girer. hatta yapmakta olduğum uyuşturucu ile ilgili bir araştırmada ingilizce bir kitapta şunları diyordu yazar:
"haşhaş özellikle alkolün yasak olduğu müslüman topluluklarda uzun süre kullanılmıştır." evet, mantık budur. biri yapma der sende onu başka şekilde yaparsın. sonuçta yasağı delmedin ve istediğini aldın. ha bu arada ufak bir bilgi, haşhaş alkolden daha az zararlı. hatta yağı sadece kafa yapıyor bile diyebiliriz, marijuana gibi yakılarak tüketildiğinde akciğer kanseri kıl tüy olabiliyor.
(comex, 16.04.2009 20:52)
"(alkollü)içki, tüm kötülüklerin anasıdır.."
* içkinin günah olması tartışılamaz bir hükümdür, müslüman kişi de bunu bilerek içer veyahut içmez..
sigarayla ilgili ise kesin bir hüküm bulunmamakla birlikte ne haram demek doğru geliyor bana ne de değil, çünkü bir haramı inkar eden kişi dinden çıkar..neyse, herkesin yaptıkları yaktıkları kendini bağlar sonuçta, hesabını verecek olan kişinin kendisidir, alkol içmeyip sigara içen müslümanlara sempati duyuyorum..evet, kendimi haklı çıkarmak için yazdım
*
bir an önce sigarayı da bırakması icap eden insandır. mümin, allah'ın kendisine emanet ettiği vücuda ve de diğer insanlara zarar vermeyen, emanete hıyanet etmeyen kimsedir.
"eee, o zaman yenen o bolca yağlı yemeklere ne olacak?" diye soracak olan olursa, cevabımız bunun dahi mekruh olduğudur.
"yiyiniz, içiniz, fakat israf etmeyiniz. çünkü allah israf edenleri sevmez. " (araf/31)
islam'da sıhhate zarar veren hiç bir şey mübah addedilmemiştir.
zaten bu konu üzerinde akl-ı selim ile düşünen herkes, sigaranın en azından kerahiyyetini idrak edecektir.
hiç bir vakit namaz kılmayan sadece cumadan cumaya namaz kılan insanlara çok benzerler.
daha çok da başında örtüsü ama aynı zamanda dudağında ruju, gözünde sürmesi olan insanlara benzerler.
bak aklıma geliyor hala
kumar günahtır deyip iddiayı, piyangoyu, lotoyu günah saymayanlara; faiz haramdır deyip paralarının değeri gider diye yastık altında saklayamayanlara benzerler.
nefsin kültürel yaşama boyun eğmiş halidir.
genç kız evlenmeden önce öpüşşmenin günah olduğunu bilir. bu bilinçle fırsat da yaratmaz kendine ve evlenene kadar öpüşmez. ama ne var ki evinde uydulu tv var. tuşun birine basıyor öpüşüyorlar diğerine basıyor dans ediyorlar diğerine basıyor dövüşüyorlar diğerine basıyor sevişiyorlar. sınıf arkadaşlarına bakıyor erkeklerle haşır neşir, keyifliler. "lan bunları herkes yapıyor" diye düşünmeye başlıyor. canı çekiyor.
insan bünyesi işte, yapısı belli. yaradılıştan gelen güdüler çalışıyor... sonra yavaş yavaş oluşan fırsatlara daha olumlu yaklaşıyor. geç yapıyor ama öpüşüyor.
e artık onun adı günah olmuyor, çünkü bahane hazır onu öpen helali oluyor.
yeni bir öpüşme vakasından önce de "boş ol boş ol boş ol"
parasını faizsiz bankacılıkta arttırıp hacizden mal alan müslümanla eş tutulabilen müslümandır.
mekruh kavramı burda devreye girmelidir. zira bu davranışın açıklamasını yapan bunu öne sürmektedir. sigaranın
mekruh yani
günah değil ama yapılmamalı onaylanmayan davranış katagorisine girdiği kulislerde konuşulmaktadır. öyle.
olum alkol ne kadar günahsa sigarada o kadar günahtır amk cümlesine üstüme yürüyerek"ne alakası var lan sikik hiç sigara içip kafa yaptıktan sonra trafik kazasına neden olan gördünmü haa gördünmüü!!" gibi ve benzeri entrasan cevaplar verebilen gerizekalımı,dahimi olduğunu anlıyamadığım insan evladı.
en çok öldüren maddeyi kullanandır.
tobacco 435,000
poor diet and physical ınactivity 365,000
alcohol 85,000
motor vehicle crashes 26,347
tercih meselesi tabi.
kaynak:
http://drugwarfacts.org/...(comex, 16.04.2009 23:40)
birşey bilmeden yorum yapan,islam ı eleştirebilcek kıytırık bi kemalist düşünüş biçimi bulduğunda mal bulmuş mağribi gibi sevinen varlıkları sallamayan kişidir.zira kendisi dini konularda sünni okulun 4 büyük mezhebinin arasındaki farkları bilicek kadar uzman olmasada dini konularda varılmış sonuçlar hakkında az çok bilgi sahibi olan,içkinin kuranda haram kılındığını fakat sigaranın mekruh olduğunu veya haram olmasada islam dini açısından çok da hoş görülmüycek birşey olduğunu bilen fakat her sıradan insanlar gibi dinin her pratiğini uygulayamayan insanlardır.içlerinde namaz kılanıda kılmayanıda,oruç tutanıda tutmayanı da,ve islamiyete göre cok büyük günah olmasına rağmen gıybet yapanıda yapmayanıda vardır.zihinleri karışık,ve bir düşünce sistemi kurmaya çalışmayıp varolan bir sistemi baltalamaya çalışan küçük insanları önemsemeyen insanlardır.
sigara içmenin adım adım intihar olduğunu bilmeyen veya buna inanmak istemeyen müslümandır.allahın verdiği canı allahtan başkası alamaz sözünü unutmuş müslümandır.ayrıca garip bir şekilde atatürkçüleri nam-ı değer kemalistleri alkolikle suçlarlar.içkinin kafa yaptığını biliyorduk ama sigaranın da kafa yaptığını bizlere öğreten müslümandır.
sigarayı caiz göstermeye çalışmayan müslümandır. lakin alkolle sigaranın da islam açısından farkını bilir. hatta size bir sır vereyim mi? alkol içen müslüman da olabilir. çünkü kişinin inancını belirlemeye bunlar ölçüt olamaz.
(bkz:
tespit yapmak için kasmak)
(ysf, 17.04.2009 00:12 ~ 00:23)
alkol günahtır deyip alkol içen müslüman kadar tuhaf değildir.
alkol günahtır deyip alkol içen müslümandan göre iki yüzlüdür.
alkol günahtır deyip alkol içen müslüman en azından kendini kandırmaz, aksine günahını bile bile kendi isteğiyle içer. duble bazında günahının hesabını bilir. sigara içeninse evdeki hesabı ahirete uymaz.
*