alkış alması için çıkan oyuncu yerine giren oyuncu   

adana çık aradan

1. (bkz: doksanda oyuna giren futbolcu psikolojisi)
    (sycrone one, 16.01.2006 18:12)

2. spiker(muratgillerden kosova yahut murathanoğlu olabilir):evet bugün mükemmel bir performans sergileyen hede'yi koç oyundan alıyor..alkışlarla birlikte..yerine höde giriyor..
    yorumcu(kaan kural,ismet badem,yiğiter uluğ potansiyelli kişi):evet hede bugün mükemmel bir performans gösterdi gerçekten..koç burkay hasani de alkış için oyundan alıyor onu..bu alkışları haketti gerçekten..

bu klişe bir şekilde bize yansıyan durumdur.peki ya saha içinde olan nedir? bir bakalım..
    höde* : hay amana koyim koç gibi..oynatmadın ki şöyle 20 dakka ben de hede kadar sayı yapardım şerefsizim..yok olm yok bu ibneler sevmiyo beni..(koçtan "höde soyun" komutu gelir) haaah..ibne şovu yaptı şimdi ameleliğini ben çekeyim a.k. ibne koç maç kafa kafaya olsa höde soyun der miydin böyle gevrek gevrek.yok otur otur kıçım da yer etmiş kalkmak istemiyorum da..neyse oturalım şu değişiklik sandalyesine..hede'ye bak hele..sanki istanbul'u fethetti pezevenk havalara bak..yok teketekte yeniyom ben bu herifi ama bilen yok ki..sikerim böyle işin ızdırabını..

ufak bir bilgilendirme:
    hede:takımın süperstarı kıvamındaki oyuncudur
    höde:takımın bench genişliğine katkıda bulunan,havlu tutmakla son dakikalarda hede yerine oyuna girmek dışında pek meziyetleri yoktur..aslında vardır lan belki..ibne koç şans vermiyo ki!

(bkz: maç koptuktan sonra oyuna giren oyuncu)
    (silentpain, 16.10.2006 14:25)
  3. bunlar genelde takımdaki malum oyunucunun sirkülase edici karizması altında ezilmiş, bundan ötürü oyuna girerken çıkmakta olan maçın adamının kaba etini yoklayan futbolcu tipidir. dünyada bir genelleme doğruysa o da budur. *
    (lefteyenine, 16.10.2006 14:54 ~ 14:54)