ben sami yen çocuğuyum.
dağ başını neyleyim,
buraya stat yapanın,
....
şeklinde bir galatasaray tezaharutunun esin kaynağı olan güzel stat,ilk cehennem.
galatasaray'ın gelecek sene büyük olasılıkla maçlarını oynayacağı yerdir. stadı geliştirme çalışmaları şişli belediyesi tarafından başlatılmış ve seneye maçlar burada oynanacakmış. (bkz. itü sözlük haber ajansı)
maraton'da bazı koltukların renkleri sarı yapılarak avea yazılmış. ben bugün bunu gördüm. ah be keşke oraya galatasaray yada 100. yılla ilgili bişeyler yazsaydınızda daha şekil olsaydı.
cehennem diyorlar burası için. galiba bu sene sıfatının hakkını verecek. çürümüş, yıkılıp gidecek bir maçta onca insana mezar olacak, cehennem olacak.
yazık olacak spor düşkünü bu insanlara;cehenneme diye gidecekler bir maç için, eşşek cennetinin yolunu tutacaklar.
ali sami yen stadı biz galatasaraylılar açısından neredeyse bir mabet gibi... rakipler için ise bir cehennem. bu ismi galatasaraylılar değil bizzat cehennemi orada yaşayanlar taktılar.
örneğin;
psv' li futbolcular bir canlı yayında "bir daha o stada rakip olarak çıkmayı istemeyiz" demişti.
psv o sezon avrupa şampiyon kulüpler kupasında büyük başarılara imza atmıştı... ve hem kendi liginde, hem de avrupa kupalarında bir tek mağlubiyet bile almamıştı... taa ki ali sami yen cehennemine çıkana kadar! ali sami yen'den 2-0 ile kurtulduklarında da ( 1987/88 ) yukarıdaki cümleyi sarf etmişlerdi. teknik direktörleri hiddink de yaşadığı korkuyu,
"hakemin bitiş düdüğü kulaklarıma ninni sesi gibi geldi" diyerek ifade etmişti.
daha sonra yine galibiyet serilerine devam ettiler ve avrupa şampiyonu oldular, hatta yanılmıyorsam kıtalararası şampiyonluğu da kazandılar.
bu örnekleri çoğaltmak mümkün; ama bir italyan oyuncunun "beni kimse orada 22 bin kişi olduğuna inandıramaz" demesi herhalde ali sami yen tribünlerinin ne olduğunu ortaya koyan en önemli vurgudur.
galatasaray, bazılarının hayallerinde bile göremeyeceği, görse bile hayra yoramayacağı işleri ali sami yen stadı'nda gerçekleştirdi... tek tek saymayacağım ama iki kez geriye düştüğümüz milan maçı bu cehennemde 3-2 'ye getirildi ve uefa kupası buradan geçti.
"türk'ü tarihten çıkar... tarih diye bir şey kalmaz" der büyüklerimiz... aynı şey galatasaray için de geçerli... eğer galatasaray avrupa'da yoksa, türkiye için, avrupa mavrupa kalmaz... kaale almazlar çünkü.
bu sene avrupa yok bize... varsın olmasın... çok atıp tutanlar görsünler o kutsal görevi artık... bakalım nasıl becerecekler! bize bu sezon 100.yılımız ve ali sami yen'imiz kafidir.
ali sami yen'e dönüş isteğimize sıcak bakan ve taraftarının gönlünü okşayanlara teşekkür etmek lazım... ben kendi adıma ediyorum. bence siz de edin... ve stat olayları ile ilgili geçmişi de unutun. çünkü artık ali sami yen'deyiz ve çok güzel günler bizi bekliyor.
(pasfotomaç-alpaslan dikmen)
mustafa sarıgül izin verirse eski açığın yıkılıp yerine 12.000 kişilik bir tribün yapılacağı söylenen stad. seyrantepedeki stad bitene kadar en azından kapasitenin artması için gayet iyi olur.