|
|
- (bkz. haydar haydar)
(gömer, 20.03.2004 18:05)
- çetin akdeniz ile birlikte yaşayan en büyük saz üstadlarındandır. sadece türküler ve bağlamsıyla vardır. çoğu insanda bilmez adını ama o umursamaz, bağlamasıyla türkülerini söyler, bide öyle acıklıdırlar ki...
- ''gerçekleri göstermek, gerçeğe kavuşmak ve gerçeği olduğu gibi insanlara anlatmak için çalışmış bir insanım. cahilden uzak, kâmile yakın oldum; büyüklerime saygı ile, küçüklerime sevgiyle yaklaştım. konuşulan her kelâmı ibadet gibi dinledim, kimseyi acizlik ve bilgisizlikle itham etmedim... bu icraatım boyunca hiçbir maddi menfaat sağlamadan, insanların duygularını sömürmek gibi bir yanlışlığa meydan vermedim"
ali ekber çiçek
kendisini böyle anlatan saz ustası.
- çetin akdeniz kendisinin haydar haydarını çıkarmak için 3 sene çalışmıştır. sırf çalabiliyorum demek için. o yüzden ali ekber çiçek ile çetin akdeniz deve ile kulak iniltisi içindedirler. saz ali ekber elinde dile gelir.
- saat 02.00'de hayatını kaybeden büyük üstad.
(toumai, 26.04.2006 13:05 ~ 13:24)
- geç tanıdığım merhum sanatçı. bu geç tanışma vefatının üzerimdeki etkisini daha kolay katlanılabilir düzeylerde tutmuştur.
- hem âli hem ekber hem de çiçektir solmayacak.
(arion, 03.12.2007 00:44)
- http://www.youtube.com/...
- eğer dünyaya tanıtabilseydik, anlatabilseydik birşeyleri, bizden çok sahiplenecekleri ozanlarımızdandı.
ek: iki gün önce ölümünün ikinci yıldönümüydü*.(mutant, 28.04.2008 01:44 ~ 01:46)
- haydar haydar'ı çalarken bağlamanın her tınısınını yüreğimizin ta derinlerinde hissetmemizi sağlayan büyük üstad.allah rahmet eylesin.
|