görseller
ali düşenkalkarali düşenkalkar

belki ilginizi çeker
  1. · v for vendetta
  2. · munis düşenkalkar
  3. · kabuslar evi kaçan fırsatlar limited
  4. · korkuyorum anne
  5. · devrim arabaları
  6. · dublajlı izlenmesi gereken filmler
  7. · sadri alışık ödülleri 2009
  8. · çağdaş sinema oyunculuk atölyesi
  9. · dublaj
gündem
  1. · okan bayülgen
  2. · her yerinden öpüyorum rüştü
  3. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  4. · ugg
  5. · aşk ı memnu
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · kar yağarken hissedilen duygular
  8. · tıpkı eski günlerdeki gibi olmak
  9. · mit open course ware

ali düşenkalkar  

1. 1961 lefkoşe doğumlu aktör, yönetmen ve seslendirme sanatçısı.. 1983 yılında devlet konservatuarından mezun olduktan sonra, aynı yıl devlet tiyatrosunda çalışmaya başladı..

2005 yapımı korkuyorum anne filmi ile ankara film festivali'nde olgun şimşek ile en iyi erkek oyuncu ödülü'nü paylaşıp, 10. nürnberg türkiye/almanya film festivali'nde ise aynı ödülü tek başına aldı..

gizli dosyalar dizisinde ajan fox mulder'ı seslendiriyor ve yeni kurulan çağdaş sinema oyunculuk atölyesi'nin eğitmenlerinden..
    (safepin, 27.01.2007 19:00)
  2. babaevi adlı televizyon dizisinde tanıdığım vekorkuyorum anneadlı filmde hayran kaldığım oyuncu.
    (los lunes al sol, 27.01.2007 19:13)
  3. hugo weaving seslendirmesini yaparak davudi sesinden bizi mahrum bırakmayan büyük üstad.
    (genius kusagami, 21.04.2007 16:53)
  4. uzun zamandır gördüğüm en enteresan yüze sahip oyuncu, gördüğüm zaman takılıp kaldığım ender insanlardan biri; replikler ve/veya mizansenden ayrı değerlendirildiğinde ifadesi daha da ilginçleşiyor: dalga mı geçiyor, sadece keyifli mi yoksa çileden çıkmak üzere mi anlaşılmıyor. bu özelliği, gayet güçlü ve farklı sesiyle birleştiğinde ortaya dört dörtlük bir oyuncu çıkıyor.
    (alternatif maliyet, 16.10.2007 20:40)
  5. sakin ve iyi bir eğitimci, harika bir oyuncu ve kaliteli bir seslendirme sanatçısı.
    (iago, 16.10.2007 20:45)
  6. büyük oynamaz. gerek duymaz. tanıdığım en iyi oyuncudur kendisi. gözleriyle bile anlatır canının istediğini.
    (jabberwocky, 13.06.2008 00:39)
  7. mükemmel bir oyuncu.özellikle korkuyorum anne ve kaçan fırsatlar limited filmlerinde beni benden almıştır. ayrıca harika bir seslendirme sanatçısıdır kendisi. a ay'da nuran karakterini seslendirdiğini öğrenince şaşkınlığım ve saygım sevgim 1000 kat artmıştır kendisine.
    (mrsdalloway, 28.05.2009 16:49)
  8. aklımda hep babaevinde, bilge'nin abisi rolüyle yer etmiş oyuncudur.
    (polikina, 28.05.2009 16:50)
  9. sosyal mesaj veren bir soyadına sahiptir kendisi.
    (mrsdalloway, 28.05.2009 19:09)
  10. bir oyununun turnesi için geldiği ankarada ıssız adam filmini tesadüfen yanyana izlediğim, filmin sonunda birbirimize sarılıp ağladığımız oyuncu.. tabii bu kadar olmadı ama saklamaya çalıştığı gözyaşlarına bizzat şahidimdir.. dedim ağlama, beni de ağlatacaksın şimdi, dinlemedi bildiğin ağladı, ben ağlamadım mı, ben de ağladım.. ama olsun dağ gibi adam devrildi sonuçta..

filmden önce ve filmin arasında sohbet etme imkanım olmuştu, filmin sonunda pek sohbet edemedik ağlamaktan ama son derece mütevazi, hoş sohbet, çağan ırmak'ı da çok seven süper bir abimizmiş kendisi, bunu da öğrenmiş olduk.. oyunculuğuna zati lafımız yoktu..*
    (bacanga, 28.05.2009 19:22 ~ 19:24)
  11. devrim arabalarında hayran olduğum insandır
    (olea, 20.10.2009 23:03)
  12. bıyıklarını yemek istiyorum.
    (kamelya, 20.10.2009 23:05)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil