ali babacan tekstil sanayi ve ticaret a ş 

adana çık aradan

1. dışişleri bakanı ali babacan'ın ailesine ait olan şirket(miş).
    işin tuhaf tarafı, özellikle ali babacan adının kullanılması dikkatimi çekti. babasının en sevdiği oğluymuş çünkü ali babacan; yerseniz tabi. tıpkı unakıtan likit yumurta gibi değil mi, ne güzel.
    ama ne bileyim bir adil ışık giyim, bir kemal kükrer sirkesi, bir eyüp sabri tuncer kolonyası ya da bir celal birsen şemsiyesi kadar candan ve sempatik gelmiyor bana bu şirketin ismi. altında başka şeyler arıyor yorgun zihnim, hamili şirket sahibi yakınımdır hesabı gibi bir şeyler. aman canım, fesatlıktandır herhal.
    edit: imla hatası.
    (sürrealist, 06.05.2008 14:56 ~ 15:04)
  2. (bkz: ileri teknoloji ciklet ve şekerleme sanayi a ş)
    (sürrealist, 06.05.2008 15:02)
  3. mehmet emre gül'ün işvereni olan şirket.
    (dünyayı kurtaran adam, 06.05.2008 15:04)
  4. mehmet emre gül'ün işvereni olarak 24 günlük sigortasını yatırmış olan şirkettir. cumhurbaşkanı 14 yaşındaki oğluna kendi partisinin çıkardığı, kendisinin onay verdiği yeni sosyal güvenlik yasasından etkilenmesin diye yasanın yürürlüğe girmesinden önce bu şirket aracılığıyla sigorta yaptırmıştır. madem çıkardığınız yasayı kendiniz bile beğenmiyorsunuz, delmeye çalışıyorsunuz ne demeye yasalaştırdınız?

ayaklar baş olur mu bilmem ama, balığın baştan koktuğu kesin.
    (diazepam, 06.05.2008 15:10)
  5. yıllardır dört gözle beklediğim şirkettir. haberini almak bugüne kısmetmiş.

bu akp ye vallaha helal olsun. adamlar ülkeyi sanayileştiriyo ciddi ciddi. unakıtandır, babacandır, gemi nakliyat işidir. bütün ülke akpli olup, hepsi mecliste olsa acaba bir isveç, bir norveç veya fransa olabilir miyiz?

bu arada hocam hayırlı olsun, tekstil vergisi ne zaman düşüyor? ama toptan düşmez tabi, elyaf lifleri arasında 0,3 ila 0,5 mikron boşluk olan kumaş işiyle uğraşanlara gelir o indirim. o da ne tesadüf buraya nasip olur. başarılar

edit: sürrealist uyardı. vergi 2 yıl önce %8' e düşmüş. o kadar yüksek vergi mi olur kardeşim? ben yine de elyaf lifleri arasında 0,3 ila 0,5 mikron boşluk olan kumaş işiyle uğraşanlara verginin en fazla %2 olması taraftarıyım.
    (alkolik2000, 06.05.2008 15:12 ~ 15:16)
  6. + alo, alicim nbr, senden bir ricam olacak.

- rica ne demek apo abi, hemen söyle emrini yerine getirelim.

+ rica ederim ali, emir vermek bana düşmez. neyse hemen konuya giriyorum. bizim çocuk vardı, yasa meclise gelmeden, yararlansın bu çocukcağız.

- hemen yaparız apo abi, sorun değil ne demek? senin özel kalem benim özel kaleme mehmet emre'nin kimliğinin fotokopisini fakslasın, ben şirketimize yollarım.

+ alicim görüşmek üzere, kral abdullah geldi, ben onun hediyeleri* ile ilgileniyorum. kendine iyi bak, selametle.

- tmm abi, sen o işi bitti bil.
    (dünyayı kurtaran adam, 06.05.2008 15:18 ~ 09.05.2008 21:16)