görseller
ali babacan 

belki ilginizi çeker
  1. · odtü endüstri mühendisliği
  2. · başmüzakereci
  3. · yaşar yakış
  4. · fatih terim
  5. · manuçehr muttaki
  6. · 60 ıncı hükümet
  7. · can ile biten isimler
  8. · fethullah gülen in israil e tepki göstermesi
  9. · itü sözlük yazarlarının dövmek istediği ünlüler
  10. · başörtülü insanın ikinci sınıf olarak görülmesi
gündem
  1. · bittikten sonra insanı mal gibi bırakan filmler
  2. · the twilight saga new moon
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · boylumlama
  5. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  8. · football manager 2008
  9. · galadriel

ali babacan  

sayfa  / 2
  1. şu an ki hükümetimizde ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı yapan,odtü endüstri'yi 4,00 ortalamayla * birincilikle bitirip, fullbright bursuyla ingiltere'de eğitim görmüş şahsiyet
    (agust bocuu muittin, 06.04.2004 13:43)
  2. avrupa birliği müzakereleri için baş müzakereci seçilen ekonomiden sorumlu devlet bakanı.
    (battal boy cekirge, 25.05.2005 17:16)
  3. ted kolejinden sonra, odtü'yü de birincilikle bitirdikten sonra fullbright bursuyla amerika'da northwestern üniversitesi, kellogg business school'da mba yapan günümüz ekonomiden sorumlu devlet bakanı.
    (kun3uli, 04.07.2006 13:22)
  4. aldığı eğitim sonrası ankara'da bulunan tekstille uğraşan aile şirketinin başına geçmiş.
    (wondrous, 25.03.2007 15:51)
  5. ekonomi konusunda başarısıyla göz kamaştırırken, akp hükümetinin kurulduğu dönemlerde, abdullah gül tarafından "ekonomi bakanı yapıcaz bu çocuğu" diyerek babasından istenen bakan.
    (sahra, 20.06.2007 02:24)
  6. 23. dönem, adalet ve kalkınma partisi, ankara milletvekili.
    (thedewil, 04.08.2007 16:01)
  7. yeni hükümetin* dışişleri bakanı olma olasılı yüksek olan akp ankara milletvekilidir.
    (strutter, 04.08.2007 16:18)
  8. geçen hükümetin ekonomi bakanı. en genç bakan olmuş şahsiyet ünvanına sahip insan. ab müzakerelerinin baş müzakerecisi.
    (sicko, 04.08.2007 16:26)
  9. ilginç bir şekilde hayranı olduğum insan. ikide bir diyorum kendime "yahu çocuk, git bi aktöre şarkıcıya hayran ol, politikacıdan sana idol olmaaaaaz." dinletemiyorum! oscar töreninde iki dakka johnny'yi göstersinler diye beklemem gibi yemin törenlerinde iki dakka ali babacanı göstersinler diye bekledim, sonra bi de ankara milletvekili olduğunu öğrendim (yani çoktaaaan yeminini etmişti ve ben kaçırmıştım), sinir oldum, sonra sinir olmama sinir oldum!
    niye yani, nesi var adamın, niye???
    heralde bu kadar genç yaşta bu kadar başarılı olması, kendisine verilen görevleri sorun çıkarmadan yerine getirmesi etkiledi beni. odtüden 4.00 ortalamanın da hatrı sayılır bi etkisi var olsa gerek. belki bi politikacı olarak kendini saçma sapan tartışmaların içine pek sokmaması ilginç gelmiştir. amaaan ne biliim işte. doktor olan babamın bir sözü vardır, her ne sorunum olursa olsun tekrarladığı: ergenliktendir geçer. doğru olduğunu umuyorum ve sormaya devam ediyorum: niyeeeeeee?
    (ketenkele, 15.08.2007 19:53)
  10. 60. hükümetin dışişleri bakanı ve ab başmüzakerecisi olarak atanmıştır. başına talih kuşu kondu diyebilirim, zira bir ülkede dışişleri bakanlığı yapanlar biraz da teşkilatçı olurlarsa ileride önleri açılır. yaşı da çok genç, ilgiyle izlenecek.
    (galliani, 29.08.2007 17:47)
  11. vakti zamanında bir tanıdığım bu şahsı arayıp,sekreteriyle görüşmüş ve zor durumdayım şöyledir böyledir paraya ihtiyacım var şeklinde sadece 2-3 dakika kadar derdinini anlatmıştır ki öyle çok bir şey de yok yani aç değil açıkta değil.nitekim aradan 3gün geçtikten sonra bu sekreter, tanıdığımı arayıp ali babacanın yardım edeceğini söylemiştir ve gereken yardım da yapılmıştır.artık kendi cebinden mi verdi yoksa bir burs filan mı ayarladı orasını bilemiyorum ama o mevkilere geldikten sonra ne oldum delisi olmayıp hala insanlara böyle önem verebilmesi çok güzel..
    (alone scream, 29.08.2007 18:29)
  12. kuzeni bitlis'te pkk tarafından şehit edilmiş dışişleri bakanı.
    ben kendisinin yerinde olsam çıkarım meclis kürsüsüne dtp'lilere dönüp "sizin terörist bile diyemediğiniz, desteklediğiniz pkk benim kuzenimi şehit etti. hala buna söyleyebileceğiniz bir şey yok mu? daha kaç kişiyi şehit vermemiz lazım sesinizin çıkması için?" diye sorarım.
    (big bang, 19.09.2007 12:58)
  13. dönemin en önemli ve imtiyazlı üç adamından biri olmasına rağmen, sahip olduğu imtiyazı kuzenini askere gönderirken kullanmamış, bitlis'e gitmesine illegal müdahalede bulunmamış, şehit haberini de bu haberi alan binlerce memleket evladı gibi karşılamış olan dışişleri bakanı.
    (sugibiazizol, 23.09.2007 21:27)
  14. enstrüman kelimesini çok sık kullanan insan.
    (çılgın veyfik, 28.10.2007 00:01)
  15. ancak bir sömürge valisinin rahatça söyleyebileceği, "önümüzdeki dönemde bizim özellikle abd ile yapacağımız görüşmeler pkk terör örgütü ile ilgili bundan sonra atılacak adımlar konu sunda belirleyici olacaktır.” cümlesini sarfetmiş kimse.
    (budur, 01.11.2007 17:35)
  16. akp tarafından kurtların arasında bırakılmış kuzudur.

"devletin bekası", "dikbaşlı değil ama başı dik bir duruş", "kırmızı çizgi(ler)" gibi kavramları olmayan bir hükümetin insiyatifi olması gereken bir koltuğa oturttuğu insiyatif kullanmaktan uzak, demeçleri net olmayan, tecrübesi yetersiz bakanıdır.

resmi temas için gittiği ülke tarafından sağlandığı iddia edilen (öyle diyorlar!) silahlarla terör örgütü tarafından şehit edilen akrabasının cenaze törenine gelemeyip (uçak yokmuş!!) temaslara devam etmiştir. türkiye cumhuriyeti' ni değil, kendini temsilen gitmiş olsa idi "kendi insiyatifidir, kullanmamıştır" derdik. oysa biz "bakanın da yeğeni şehit oldu" dan öteye gitmedik...

ülkeleri vezir de rezil de edebilecek en önemli bakanlıktır dışişleri bakanlığı. vitrindir. fazlasıyla kurt olmayı gerektirir. gerektiğinde masaya yumruk vurabilecek bir babayiğit tarafından idare edilmesi gerekir. usulüne göre kıvırtacağı zamanları da olacaktır. dosta güven, düşmana kaygı verebilmelidir.

ve ali babacan da böyle bir bakanlığın başındadır.

ulusal yüz endeksin taban yapmasından daha kötü bir durum değil gerçi...boş verelim...
    (fantastik karakter, 06.11.2007 14:49 ~ 15:45)
  17. ingiliz olmasına rağmen çok güzel bir türkçesi var.
    "...bu hussusta gerçek zamanlı -realtime dediğimiz- konular hareketli -actionable- şekilde..."
    (venom, 16.11.2007 08:44)
  18. "sayın bakan biraz gülümseyerek konuşunuz" ibaresini bir türlü beceremeyen ve dikkatli bakınca zaman zaman"adamın suratına pişpiş pişkin gülen izlenimi sunan", akp hükümetinin ağır toplarından, genç yaşta 70 kusur milyonu temsilen önce avrupa birliği ve müzakereler konusunda başı çeken isim. yeni hükümetin kurulmasıyla dışişleri bakanı olup en son recep tayyip erdoğan ile george bush un beyaz saraydaki özel toplantısına sekreter ve çevirmen olarak katılan türk genci.
    (halikarnas, 16.11.2007 11:15)
  19. kulislerde tayyip erdoğan'ın varisi olarak gösterilen siyasetçi. erdoğan'ın ali babacan'ı genç yaşında türkiye'nin en önemli görevlerine *** getirmesi bu iddianın gerçekleşebilir olduğu izlenimini uyandırıyor.

(bkz: itü sözlük ankara temsilciliği)
    (fen liselim, 24.12.2007 02:28)
  20. geçen yıl bilderberg toplantısına katılarak artık bakanlığın falan kesmeyeceğini düşündüren siyasetçi.

(bkz: girinin hukuksal sorun taşımasından korkmak)
    (bkz: kısa kesmek)
    (kara hilal, 24.12.2007 02:33)
  21. ispanya kralı tarafından tercüman sanılan dışişleri bakanı. olay şöyle gelişmektedir. ispanya' ya ziyarete giden yüce kişilik recep tayyip erdoğan ispanya kralıyla tokalaştıktan sonra, ingilizce olarak aşağıdaki diyalog meydana gelir.

kral: ne zaman geldiniz?
    rte: ...(soruyu anlamadı ya da anladı ama kuracağı cümleyi düşünerek kralın suratına bakıyor)
    bu noktada ali babacan devreye girer: dün geldi.
    kral: siz tercümanı mısınız?
    ali babacan: hayır, ben bakanım.
    (ekipler amiri kenan, 16.01.2008 01:54 ~ 01:55)
  22. türkiye cumhuriyetinin dışişleri bakanı. (ne iş yaptığını bilmeyenler olabilir diye bu ön açıklama yapılmıştır.)

türkiye son dönemlerin en büyük ve en önemli operasyonunda, öncesinde ve sonrasında, yok olmuş, açıklama yapması gereken kişi yok olunca da, bu boşluk konuşmaması gereken kişiler tarafından doldurulmuştur.

akp hükümetlerindeki en yanlış yapılan bakanlık , eğitim veya maliye bakanlığı değil, kesinlikle dışişleri bakanlığıdır.
    abdullah gül ve ali babacan bu ülkeye hizmet eden en kötü dışişleri bakanı olmaya adaydırlar.

(bkz: yazık)
    (şehzade mustafa, 09.03.2008 17:03)
  23. türkiye büyük millet meclisi 23. dönem adalet ve kalkınma partisi ankara milletvekili. ali babacan, 4 nisan 1967'de ankara'da doğdu. babasının adı hilmi, annesinin adı güner'dir. işletmeci ve endüstri mühendisi; orta doğu teknik üniversitesi endüstri mühendisliği bölümü'nü bitirdi. yüksek lisansını northwestern üniversitesi kellogg school of management'da işletme dalında tamamladı. abd'de finans sektörünün üst düzey yöneticilerine danışmanlık yapan özel bir şirkette çalıştı. ankara'da ticaretle uğraştı. adalet ve kalkınma partisi kurucu üyesi oldu. 22. dönem ankara milletvekili. 58 ve 59. hükümetlerde devlet bakanlığı görevini yürüttü. avrupa birliği ile müzakereleri yürütmek üzere başmüzakereci olarak atandı. 60. hükümet'te dışişleri bakanlığı görevine getirildi. çok iyi derecede ingilizce bilen babacan, evli ve 2 çocuk babasıdır.

kaynak: tbmm.gov.tr
    (chixculub, 10.04.2008 03:05)
  24. "müslüman çoğunluk da dini özgürlüklerle ilgili sorunlar yaşıyor" diye ab dış ilişkiler üyelerine hitap eden ve farkında olmadan kendisini ve partisini aptal yerine koymuş dışişleri bakanımızdır.

demezler mi halkın yarısı size oy verdi?
    -evet!
    siz bu oyları dini özgürlük bilmemne diye toplamadınız mı?
    -evet!
    ya demezler mi sana siz iktidarda mısınız?
    -evet!
    o zaman bi zahmet bize konuşacağına git çöz derdini iktidarda değil misin? halk desteğini vermiyor mu? da demezler mi. normalde iktidarlar kendi seçmenlerinin sorunlarını çözer ya avrupada sen de çöz?

sana da gülmezler mi? konu salağı olmaz mısın? iktidardayken daha hala nasıl mazlum taklidi yaparsın? hadi diplomasi de mi bilmezsin? elaleme kendi ülkeni ve kendi iktidarını şikayet etmek de ne demek?
    (şimdi izin vermiyorlar deme halk istedikten sonra asker ancak web sitesinde yazı yazar, anayasayı da delmedikçe çatır çatır da istediğini yaparsın)

(bkz: http://www.milliyet.com.tr/...)
    (strangelove, 28.05.2008 23:47)
  25. umuyorum ki, son gafını ağzından söz kaçırma veya oy kaygısı ile yapmıştır. diğer alternatifleri düşünmek, ciddi ciddi türkiye cumhuriyeti'ni bu şekilde eleştiren bir kişinin yürütmenin en önemli organlarından birinin başına getirilmesi bile çok ürkütücüdür.

bir de insan sormadan edemiyor. sayın bakanım, madem milleti temsil ediyorsunuz, 6 senedir akp hükümeti iktidarda ve meclisin salt çoğunluğu akp elinde. kimi kime şikayet ediyorsunuz? akp'yi ab'ye mi, yoksa kimi?
    (dünyayı kurtaran adam, 30.05.2008 12:25)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil