belki ilginizi çeker
  1. · alfa romeo 156
  2. · twinspark
  3. · alfa 159
  4. · alfa romeo 159
  5. · spider
  6. · petrolhead
  7. · araba modeli isimlerinde rakam kullanmak
  8. · 147
  9. · fiat
  10. · alfa romeo 156
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · domuz gribi
  3. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  4. · yasaklanması gereken şeyler
  5. · darwin i bitiren balık
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · 29 şubat 1453 galatasaray fenerbahçe maçı
  8. · kral
  9. · absent

alfa romeo  

1. (headfucker, 16.05.2004 16:06)
  2. kullananlar hep şunu söyler: "bu arabanın ruhu var". inanılması güç ama gerçekten de böyledir. ayrıca alfa romeo sürücüleri arasında inanılmaz bir bağ vardır. ne zaman yolda bir alfa romeo görseniz size kesinlikle selektör yakar, bir nevi mutluluğu belirtir. sanki yabancı bir ülkede bir türk görmüş gibidir insan, o derece.
    (cyberboy, 02.06.2004 02:52)
  3. (cyberboy, 02.06.2004 02:55)
  4. (bkz. twinspark)
    (excalibur, 15.09.2004 21:19)
  5. fiat ailesine ait otomobil markası
    (16v, 26.04.2005 06:58)
  6. ele para geçince alınası otomobiller tasarlamış ve tasarlamaya devam eden hasta otomobil şirketi.
    (gxix, 12.10.2005 17:18)
  7. far dizaynı konusundaki kabızlığını alfa 159 ile en sonunda çözmüş italyan harikası.
    (zalambodont, 04.12.2005 14:49)
  8. çok tinsel bir isme sahip olduğunu düşündüğüm araba markası.
    (köylügüzeli, 11.07.2006 08:54)
  9. simetri hastalığına sahip bir birey olarak alıcı gözüyle hiçbir zaman bakamadığım otomobil markasıdır..o plakayı illa sağ ya da sola taktırmak benim acaip gücüme gidiyor..
    (zeus, 14.07.2006 13:01)
  10. logosu;

asaletin simgesidir. alfa romeo amblem tasarımı, italya'nın milano şehri ile ülkenin soylu ailesi visconti etrafına dönüyor. kırmızı haç soyluluğu, beyaz zemin halkı ve köylüleri simgeliyor. taç giymiş engerek yılanı ise soylu viscoti ailesi'nin armasından alındı.

kaynak : turkyouth e dergi "arabalar"
    (guenhwyvar, 21.10.2006 12:11)
  11. yüksek tork değeri ile her devirde hızlanma sağlayan, söylendiği gibi zırt pırt bozulmayan ve sınıfındakiler kadar benzin yakan, yolların en yakışıklı arabası.
    (cyan, 01.01.2007 11:48)
  12. kızları azdırdığı söylenen italyan araba markası
    (clive, 14.01.2007 13:10)
  13. (zaht, 13.10.2007 12:34)
  14. otomobil kültürüm yoktur. yalnız bu markada plakanın yanda olması hoşuma gidiyor. bir nevi yandan çarklı.
    (jenesaispas, 13.10.2007 15:01)
  15. italyan otomobil üreticisi. ben alfa romeo 159 modeli iyidir. alfa romeo'ya olan bu sevgimizi keşke formula 1'de de gösterebilseydik, takımımızı destekleyebilseydik ama ne yazık ki takım 1988'den beri f1'de yer almıyor. oysa 1950'deki ilk f1 dünya şampiyonasının galibi giuseppe farina alfa romeo adına yarışıyordu.

tabii beklenen bakınız (bkz: fiat)
    (rasmus, 19.05.2008 00:50 ~ 24.08.2009 02:07)
  16. top gear 11x3 tarafından da doğrulanmıştır ki, bu arabaları tanımlayan yegane cümle şudur: (bkz: ne senle ne de sensiz)

edit: programda aynı zamanda bir adet alfa sahibi olmadan petrolhead olunamayacağı da belirtilmiştir.
    (cuore sportivo, 14.07.2008 18:31 ~ 18:33)
  17. mantığınızın kesinlikle almamanız gerektiğini, kalbinizin ise tam tersini söylediği otomobillerin üreticisi firma. malzeme kalitesi düşüktür, işçilik berbattır lakin bırakın sürmeyi yanına yaklaşırken bile kalbinizin hızlandığını hissedersiniz. içine oturduğunuzda ve kontağı çevirdiğinizde hissettikleriniz o arabayla yaşayacağınız zilyon tane probleme değecektir, tabii eğer siz de otomobili benim gibi bir tutku nesnesi olarak görüyorsanız. eğer ki ayağımı yerden kessin ama lüks olsun derseniz gidin bir alman sedanı alın uğraştırmayın adamı. o übermensch alman otomobilleri karşısında ne kadar dandik de olsalar ben ve benim gibiler gidip yine alfa alacaktır.
    (cuore sportivo, 14.11.2008 22:12)
  18. spider modeli ile beni benden alan marka. 100 km/s 'e 7 sn de ulaşıyormuş lan. eşsiz yapım italyan markası. altı silindirli motora sahip olması sebebiyle sarsıntısız sürüş keyfi de sağlıyormuş ayrıca, ben onların yalancısıyım. deneme fırsatım mı olacak amına koyim nerden bilim zaten. hakikaten romeo ama ya. gel de aşık olma.
    (coolgirl, 17.03.2009 16:24)
  19. aşk ı memnu da behlülün arabası.
    (çıtırpaneharcı, 17.03.2009 16:26)
  20. kırmızı renkten başka renk olmaması gereken italyan arabasıdır.
    bence bu arabanın başka renklerdede üretilmesi çok saçma.
    başka renk alfalar görüyorumda sanki alfa görmüş gibi olmuyorum, başka bişey onlar, alfa değil.
    kırmızı olmalı alfa.
    doğuştan kırmızıdır o. ferrari gibi...
    (vernelleyin yumuşacık olsun, 10.05.2009 04:26 ~ 04:27)
  21. sürücü koltuğuna oturur oturmaz sizi kendine bağlayan ve hastası haline geldiğiniz otomobil markasıdır. bir kere o koltuğa oturup da o sürüş keyfini yaşadığınız anda gözünüz bu araçtan başka bir aracı görmez olur.
    alım - satım işlerinde kar elde edemeyeceğiniz bir gerçektir. fakat alfacıların neredeyse hepsi bu araçlar hakkında düşüncesi "hayata bir kere geliyorum. alfadan başka araç da kullanmam" mentalitesindedirler. o yüzden aracı satarken zarar da etseniz, eğer alfa romeo hastası biriyseniz çok da önemli değildir.
    (castiel, 29.08.2009 16:57)
  22. arabaların dış tasarımları her göreni hayran bırakacak derecede mükemmel fakat iç tasarım biraz uyduruk sanki ya. yani arabaya dıştan baktıktan sonra içini görünce bir hayal kırıklığı oluşuyor insanda ama araba cidden süper ona laf yok. arabanın içinden çıkan müzik cd si arabadan da güzel. valla çok güzel cd hazırlamış adamlar tebrik ediyorum. zaten arabanın hoparlör kalitesi de müthiş ötesi. konser salonunda gibi oluyorsun arabada müzik dinlerken.

bu arada arabayı satın aldığınızda böyle kutlama tarzı bir şeyler yapıyorlar, arabanın üstünü kırmızı örtüyle falan örtüyorlar ya. o nasıl bir araba teslimidir aman allahım! bi kırmızı halı eksik yani. adamlar sürekli “siz alfa romeo sahibisiniz siz özelsiniz” demeye getiriyor işi. bu durumdan şikayetçi miyiz peki? asla.

zaten bu alfa romeon mu var sen özelsin işi her yerde karşına çıkıyor. mesela arabayı gören tanımadığınız insanların arkadan “uff arabaya bak lan” tarzı yorumlar yaptığını duyabiliyorsunuz. senin indiğin abradan bahsetmeleri senin hoşuna gitmiyor değil tabi. ya da birine babamın alfa romeo 159u var dediğimde kalıyor. gerçi ben de bir arkadaşımın babasının böyle bir arabası olduğunu duysam ben de kalırım. ama babam araba manyağı olunca işte… bu yaşta motor almaya bile heveslenmişti de zor vazgeçirdik. gerçi babamın alfa romeo hevesi de geçti zira geçen gün onu internette jaguar resimlerine bakarken yakaladım. üzgünüm baba ama jaguar biraz sıkar. neyse ama alfa romeo hevesi geçsin iyidir. araba bana kalır böylece. şu an araba kullanma konusunda pek usta olmadığımdan elletmiyor bana arabasını. zaten alfa sı onun ben ve kardeşimden sonraki çocuğu. nasıl bir araba aşkıysa bu her yerde ondan bahsediyor babam. küçük kuzenime bile öğretmişti. küçücük çocuk evde ayfa romenyo diye dolaşıyordu.
    arabanın böyle bir etkisi var işte kardeşim!

vay be. arabanın tasarımından babama kadar gelmişiz. o zaman babam ve alfası ile ilgili bir hikayeyle bu giriyi sonlandırayım…
    bir gün babam yolda alfam romeo 159u ile giderken(bende yanındayım) arkada bir alfa romeo mito belirdi. bizimkiyle aynı renk.. kırmızı. babam ve mitonun sürücüsü anlamadığım bir şekilde pek bir mutlu oldular. birbirlerine korna falan çaldılar. mitonun sürücüsü bize yol verdi falan. babam orada bana “biz onun babasıyız” dedi hatta. sonra yol ayrımına geldik. babam ve mitonun içindeki adam birbirine el salladı ve bitti. bu da alfa kardeşliği olsa gerek. tabi babam “sana mito mu alsak acaba” diyince bende babam gibi sırıtmaya başlayıp “olurrr” dedim. gerçi bu aileye iki alfa fazla. ama ne olursa olsun babama “bana mito al” desem hemen koşar, gerekirse borç falan alır, kredi çeker, o arabayı bana alır. konu araba olunca babamı tutmak mümkün değil çünkü. nasıl bir babam var benim ya?

off bayağı dağıttık yine konuyu. toparlamak gerekirse.. güzel arabadır, araba ile verilen müzik cd si de çok güzeldir, almaya meyilli iseniz adamı kendine bağlar bunu bilin de alın. sonunuzun babam gibi olmasını hiç istemem çünkü.
    (biztemetersiz, 16.11.2009 22:33 ~ 22:36)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil