görseller
alexi laihoalexi laiho
alexi laihoalexi laiho
belki ilginizi çeker
  1. · muhammed suiçmez
  2. · kimberly goss
  3. · dani filth
  4. · seksi fotoğrafları için tıklayınız
  5. · david gilmour
  6. · muhteşem sololar
  7. · scream vocal
  8. · siyah ojeli erkekler
  9. · dünyadaki menzili en uzun top
  10. · klamydia
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · onur öymen
  2. · ugg
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · her şey iyi giderken ayrılalım diyen sevgili
  5. · dersim katliamı
  6. · behlül sözlük yazarı olsa kullanacağı nick
  7. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  8. · atatürk ün her şehir için bir şey söyleme ihtiyacı
  9. · 19 inç lcd monitör

alexi laiho  

1. children of bodom'un vokalisti, solocusu, herşeyi. bunsuz cob hiçdir desek doğrudur. insan olamaz bu herif kesinlikle. hem süper solo/ritm at hemde süper scream vocal yap, olamaz böyle bişey.
    (creepingdeath, 19.07.2004 20:08 ~ 20:16)
  2. yaptığı işe göre baya ufak tefek bi adam. ilk gördüğümde "oha bütün bu ses bu adamdan mı çıkıyo yuh ğamuğa koyim" demiştim. bunun benzer bi modeli için (bkz. dani filth)
    (bkz. önemli olan boyu değil işlevi)
    (my dying bride, 22.07.2004 13:10)
  3. daha iyisi için (bkz: muhammed suiçmez)
    (zaknafein, 10.02.2006 06:51)
  4. hibinoymuş kendisi , resimlerini de gördükten sonra nefret ettim.
    (zaknafein, 28.04.2006 16:42)
  5. bastıbacağın* tekidir.
    bir konserde gitarı sallayayım arkamdan dolaşıp tekrar gelsin derken kingvnin kafa bölgesinin kıçına girmesine sebep olmuştur.
    (venom, 17.07.2006 17:06)
  6. "sen insan olamazsın!" dedirten bir canlı türü...kanımca gitarı çok iyi kullanan yaratıklardandır
    (justiceislost, 17.07.2006 21:28)
  7. bu adamın bodom beach terror'deki yaran vokalini kardeşime dinlettiğimde yorumu şöyle olmuştu:
    -yav, nasıl desem? böyle... bi çita gibi veya puma gibi yav! böyle vahşi bi kedi düşün işte. insan değil yani. böyle bir ses bi insandan çıkmaz yani. heh! onu söylemeye çalışıyorum.
    e çocuk afalladı tabi ilk defa böyle bir ''şey" duyunca...
    (geceninpencesi, 21.04.2007 18:26)
  8. bir üst versiyonu için;
    (bkz: chuck schuldiner)
    (i am a man who walks alone, 30.04.2007 02:10)
  9. hipnonun önden gideni
    http://img410.imageshack.us/...
    http://img297.imageshack.us/...
    (bkz: seksi fotoğrafları için tıklayınız)
    (jamesdean, 30.07.2007 03:13)
  10. 8 nisan 1979 espoo, finlandiya doğumlu süper insan. müzik hayatına piyanoyla başlamış fakat daha sonra gitarla tanışmış ki iyiki de tanışmıştır. sadece children of bodom'un değil, kylahullut adında bir grubun da vokalistliğini ve gitaristliğini yapıyor.
    (rain frohagen, 16.08.2007 01:22)
  11. children of bodom gitaristidir. müzisyen ve kültürlü bi ailede yetişmiş, klasik müzikle büyümüştür kendisi. gitar tekniği zaten harikadır, ender yeteneklerden biridir. onun dışında deli rifler, sololar atarken aynı anda vokal (scream) yapabilme yeteneğine sahiptir(zeka diyoruz...).
    (bkz: james hetfield)

chuck schuldiner'ın varisleri arasındadır...
    (bkz: mikael akerfeldt)

yaptığı müziğe gelince kimse kategorilize edememiştir. zaten buna gerek var mıdır bilinmez. fin müziği, folklörü ve power, death, black metal sentezi ilginç bi karşım mevcuttur kendisinde.

eğer klasik müzikle ilgileniliyorsa, cob'un her bir parçasında barok dizileri, bach'tan, vivaldi'den, haydn'dan vb melodi ve diziler görmek mümkündür...

iskandinav iklimi midir nedir bilinmez ama kuzey avrupadan harika müzisyenler çıkıyor. ve batı müziğine etkisi inanılamayacak ölçüde fazladır isveçin, norveçin, finlandiyanın...
    (bkz: yngwie malmsteen)
    ve yine;
    (bkz: mikael akerfeldt)
    (alastironer, 26.01.2008 23:12 ~ 28.01.2008 00:08)
  12. wildchild takma ismini de kullanan children of bodom gitaristi/vokalidir kendileri. mikael akerfeldt ile karşılaştırılmasına ise hiç bir anlam veremiyorum açıkcası. akerfeldt tam anlamıyla müzik adamıdır. söz yazar, besteler, çalar. alexi gitar çalma konusunda akerfeldt'den kesinlikle çok çok daha iyidir. ama akerfeldt'deki müzik yeteneğinin yanına bile yaklaşamaz kanımca.
    (sharred, 08.02.2009 02:20 ~ 02:22)
  13. alexi "wildchild" laiho.

wasp'a duyduğu sempatiden dolayı böyle bir mahlas aldığı tahmin edilir. bununla birlikte wasp'ın hellion coverı kanımca başarılı değildir. ilk cob albümleri candır; sonrasında grup "x pop oldu be abi" kervanına katılmak üzere yola çıkmış gibi görünür. alexi, ne kadar genç ve ne kadar yetenekli olursa olsun, gerek müzikal anlamda gerek yetenek anlamında chuck schuldiner'in eline su dökemez bana göre. ha, bir de ek bilgi: sinergy adlı grup projesinde de calışmış ve grubun solisti kimberly goss ilen evlenmiştir.
    (sofist tepen sokrates, 08.02.2009 13:34)
  14. gitarı mükemmel çalmasına rağmen zayıf bir scream vokali olan children of bodom gitaristidir ama sweep atarken vokal yapabilmesi takdire şayandır...
    (catalci, 13.02.2009 21:57 ~ 21:57)
  15. öyledir falandır ama esp nin en çok yakıştığı kişi budur. kimse kalkıp yok o bardaki çocuğa daha yakışıyor, yok kaynıma daha yakışıyor, yok james hetfield'e daha yakışıyor demesin. buna yakışıyor işte.
    bi de scream vokali bana sevdiren kişidir bu zat.
    (holzlöffel, 31.07.2009 17:27)
  16. (bkz: passage to the reaper)
    (holzlöffel, 08.11.2009 16:25)
  17. kendisinin elektrogitar derslerini youtube'da bulabilirsiniz, bir tanesinde vivaldi çalıyordu kerata.

melodik death metal, death metale göre daha dinlenesi olabilir ancak ben yine de klasik heavy metal ve senfonik metalden ötesini pek dinleyemiyorum. ancak cob'un kendine özgü elektrogitar düzenlemeleri kulağa çekici geliyor. eğer melodik death metal dinleme modundaysanız bu parçaların enerjisi sizi yakalıyor.

pedala abanırken ayak başparmağını kırmış bir kere.

bir de sanırım finli erkeklerin en kısası bu.
    (madeleine akaino, 08.11.2009 16:44)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil