alexander fleming   

adana çık aradan

1. 1929 yılında penisilini bulan bilim adamı
    (bkz. penisilin)
    (mavio, 13.08.2004 17:58 ~ 17:59)
  2. (bkz: sir alexander fleming)

winston churchill iskoçya' nın yol geçmez, kuş uçmaz bir mekanında ailesiyle gittiği tatilde serinlemek için suya girer, yüzerken aniden bacağına kramp girer ve boğulayazar. o sırada churchill' in yardım çağrılarını duyan genç bir çiftçi çocuğu suya girer ve kendisinin hayatını kurtarır. bunun üzerine churchill, alexander fleming' i evine davet eder, giderler. evde oğlunun hayatını kurtaran çocuğa karşı borçlu hisseden babacan bir baba vardır, diyalog şöyledir:

baba churchill: büyüyünce ne olmak istiyorsun alexander?
    alex*:maalesef babam gibi çiftçi olacağım!
    bc: başka bir şey mi olmak isterdin?
    alex: doktor olmak isterdim ancak bizim maddi durumumuz bunu karşılayamaz.
    bc: o halde senin eğitim masraflarını ben karşılayacağım!

bunu üzerine alexander fleming iyi bir tıp eğitimi alır. aradan yıllar geçer, winston churchill afrika' ya gider bir vesileyle ve zatürreye yakalanır. o zamanlar zatürre ölümcül bir hastalıktır, ama penisilin dedikodusu yayılmıştır cümle aleme, haber salınır, fleming penisilin' i churchill' e yetiştirir. neticede iki kez fleming churchill' in, bir kez de chuchill' fleming' in ( doktor olmasını sağlayarak) hayatını kurtarır.

penisilin' in bulunuşunun da hikayesi vardır ayrıyeten:

bakteri kültürünün başında kek yer bu bilim adamı, sonradan bakar ki bir bölgede bakteri üremiyor. çok zaman geçmeden anlar kek parçasının küflenmesi yüzünden orada bakteri üremediğini ve bir kaç deneme daha yaparak hakikaten küfle bakteri üremesini engellediğini görür. yani tesadüf derler bu keşif için ancak değildir, farketme kabiliyeti olanlar keşfedebilir, kendisi de bu gözlem yeteneğine sahip olup dibine kadar bilinçlice bulmuştur yani.
    (agnodice, 02.09.2007 02:42)