belki ilginizi çeker
  1. · alessandro zanardi
  2. · alex
  3. · nwankwo kanu
  4. · jacques villeneuve
  5. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  2. · 27 yaşında olduğu halde bir hayat kuramayan insan
  3. · dünyanın en güçlü 500 müslümanı
  4. · boylumlama
  5. · onur öymen
  6. · aşk ı memnu
  7. · colin kazım richards
  8. · naxush cherim
  9. · uzaktan kumanda

alex zanardi  

1. birkaç sezon önce almanya'daki cart yarışında büyük bir kaza geçiren ve iki bacağı birden kesilen pilot. gerçek adı alessandro zanardi'dir ama alex olarak kullanır. formula 1'de minardi ve williams'ta yarışmasına rağmen istediği başarıya kavuşamadı ancak indycar yarışlarında çeşitli şampiyonluklar yaşadı.

bacaklarını kaybettiği kazanın ardından, komadan çıktıktan sonra yaptığı açıklamalarda "bacaklarımı kaybettim ama beynim yerinde" demiş ve kısa süre sonra da pistlere geri dönmüş, wtcc'de yarışarak sağlamken kazanamadığı başarılara ulaşmıştır.

(bkz: http://www.alex-zanardi.com)
    (aqua, 25.11.2005 02:34)
  2. (bkz: saygı duyuyorum)
    (camel, 25.11.2005 02:38)
  3. azmi karşısında diz çökülmesi gereken insan. bizler bacaklarımızı kaybetmiş olsaydık "öldüm, bittim" diyerek malulen emekli olmak isterdik ama bu çılgın adam kaderine meydan okumaktadır.
    (eskiunited, 04.07.2007 04:50)
  4. 90'lı yıllarda indycar yarışlarını izlerken ''bu adamın başına birşey gelecek, ya kendini ya da başka birini öldürecek'' dediğim pilot. yaptığı onca yarış boyunca o kadar çılgınca ve düşüncesizce sürmüştür ki, geçmeye çalıştığı pilotları çarparak yol dışına atmadan tutun, tur bindirdiği araçların bile yanından güvensiz şekilde geçmek, spin attıktan sonra etrafı kontrol etmeden umarsızca piste geri dalmak gibi eylemleri vardır. 2001'de almanya'da yine aynı bu şekilde pit çıkışı katılım yolunun sonuna kadar gidip oval piste güvenlice katılmak yerine direkman arabaların minimum 300 km/saat yaptığı piste körlemesine dalmış, spin atmış ve alex tagliani'nin son sürat arabasını yandan yemiştir. çarpışma ile zanardinin arabasının ön tarafı ve kendi bacakları dizin 15 cm üstünden kopmuştur. kaza anının fotoğraflarında kopan et parçaları görülebilir, korkunç bir manzaradır. bu adam hala takma bacakla yarışlara devam etmektedir.
    (lamentable belaborment, 01.08.2009 11:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil