belki ilginizi çeker
  1. · sonic
  2. · sevgilisine playstation hediye eden hatun modeli
  3. · peticopter
gündem
  1. · asla birlikte olunamayacak birine aşık olmak
  2. · nurcuların hoşuna giden şeyler
  3. · 24 kasım 2009 barcelona inter maçı
  4. · mutluluk veren küçük şeyler
  5. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  6. · dünyanın en seksi şarkısı
  7. · günün tek cümlelik özeti
  8. · her ismin sonuna can getirmek
  9. · bağlama

alex kidd  

1. nintendonun favori kahramanı super mario bros'a karşı sega'nın öne çıkardığı iki kahramandan birisi.diğeri (bkz: sonic)
    (terrarin, 20.05.2007 15:41)
  2. sega'nın en komik tipli kahramanlarından. alex kidd in miracle world adlı en birincil oyununda ejderhalara attığım yumruklarda önce beyaz bir topak oluşur, sonra ejderha bir buluta dönüşür. denizde balıklarla, ahtapotlarla savaşır. yüzer, kayığa biner, motosiklete biner, peticopter adındaki pedallı helikoptere biner, çeşitli şatolara girer çıkar, amaç janken the great adındaki tuhaf, viking şapkalı, bıyıklı canavarla kapışarak nişanlısını ve ikiz kardeşini bu ebleh yaratık ve saz arkadaşlarından kurtarmak, en sonunda da ülkesi olan radaxian'ın yönetimini yeniden ele geçirebilmektir. game over olduğunda oyuna en baştan başlamamak için, 200 akçe tabir edebileceğimiz nakit miktarının kasanızda bulunması ve control pad'de yukarı tuşuyla zıplama tuşuna (tuş no. 2) 10 kez basmanız gerekmektedir. böylelikle kaldığınız leveldan oyuna devam edebilirsiniz.

(bkz: hey gidi günler)
    (bkz: 80'lerde çocuk olmak)
    (bkz: 80'li yılların oyuncakları)
    (wykka, 07.07.2008 22:28 ~ 22:30)
  3. kış vakti sabah okula gitmek için kalktığımda, pijamayı çıkarıp formayı giyinmek için odamdan çıkıp oturma odasındaki sobanın önüne giderdim. nemli bi soğuk olurdu adana'da. yine öyle bi sabah oturma odasına geldim, o ne lan? annem televizyonun önüne çömelmiş, elinde coyistik, ekranda bişiler, bir heyecan, kalp spazmı, oha o da neyin nesi? sega almış annemler dün gece. kokoreççiye gittiler sanıyordum halbuki.

sega yeni çıktıydı işte o zaman. anne bi el oyniyim be nolur falan diye sırıtıyodum, "okuldan gelince oynan şimdi ben oynuyorum" gibi bişi dediydi. annem sonradan buna baya sardı.

o oynadığı oyun alex kidd in miracle world'dü işte. alex kidd serisinin ilk oyunu. uzak doğu dövüş sanatları ustası, yumruğu kafam kadar olan ve işçi tulumları içerisindeki, maymundan bozma favorilere sahip çocuk kahraman alex, radaxian krallığının kayıp prensi alex. babasını devirip yönetimi ele geçiren despot janken the great'e karşı (nickim buradan geliyor) savaşan, taş-makas-kağıt oyunun ustası alex kidd.

annem bunu o kadar çok oynardı ki, bizden daha iyi hale gelmişti. bi orman bölümü vardı, sonunda da boss olarak ibne kılıklı bi ayı geliyordu. orada böyle zemini boylu boyunca kaplayan ölümcül kazıkların arasından motorsikletle geçmek icap ediyordu. ne zaman oraya gelsek annemi çağırırdık geçsin diye. deli oynardı bak yeminle söylüyorum.

bi de sonra bunun başka bi kartuşunu aldık. alex kidd in shinobi world. sega'nın bir başka oyunu olan shinobi ile daşşak geçiyordu bu oyun, alex kidd de ninja olayına sarmıştı. kılıcı vardı, mini mini ninja patikleri vardı falan.

sonradan çıkan sega master system'lerde default oyun olarak alex kidd yerine bi motor yarışı gelmeye başlamıştı. o zavallılara acırdım. ne sıkıcı bi şeydi lan o motorsiklet oyunu? oldum olası gıcık alırım.
    (janken, 16.08.2009 11:01)
  4. mark 3'ten sonraki ilk versiyonlarda alex kidd default olarak verilirdi.

sonrasında sega konsol için yedek parçaların geliştirilmesine yöneldi ve light phaser (tabanca), 3-d gözlük gibi ilaverlerle aynı power base'de bu kez safari hunt ve hang on default'ları ile gündeme geldi. aslında alex kidd in miracle world dahil olmak üzere tüm bu oyunlar kartuş veya kart olarak ayrıca satılmaktaydı.

sega ilgi ve alakasını 80'lerin sonunda daha çok mega drive/genesis konsollarına yöneltince, master system'i de daha fonksiyonsuz ve basit bir siyah kutuya dönüştürdü. cimrilik yaptılar bir control pad verdiler. ama default oyun olarak artık sonic ı karşımızdaydı. yani hoşçakal alex kidd demişti sega. sonrasında da resmi logo ve karakter olarak sonic'i belirleyince hey gidi alex çocuk hey demek kaldı bize... sonic 16 bitlerin, 32 bitlerin, satürnlerin, dreamcastlerin çağını müjdelerken, alex çocuğumuz sg-1000li, mark 3'lü 80'lerin o sıcak ve sempatik döneminin temsilcisi olarak geçmişte kaldı...
    (redsun, 06.11.2009 21:09)
  5. (janken, 17.11.2009 16:01)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil