|
|
- henüz 20 yaşındaki başarılı saksafonist ve besteci.
müzik yolculuğuna, sekiz yaşında ebeveynlerinin yönlendirmesi sonucunda alto saksafon ile başlamıştır. kısa sürede müzikal yeteneği ortaya çıkmış ve 12 yaşında genç icracılar dalında ödüle layık görülmüştür. aynı yıl, bir grammy ödüllü saksafonist olan paquito d'rivera, kendisiniyle birlikte bir jaz konserinde çalması için o'nu dünyaca ünlü etkinlik merkezi lincoln center'a davet etmiştir. bir yıl sonra uruguay'daki uluslararası punta del este lapataia caz festivali'ne davet edilmiş, bu festivalle birlikte genç müzisyen en az ustaları kadar büyük üne kavuşmuştur. sonraki yıllarda, marcus miller, george duke, james moody, bob mintzer, george benson gibi birçok caz üstadıyla birlikte sahneye çıkma şerefine nail olmuştur.
14 yaşında kendi çalışması olan "fourteen"i kaydetmiş, bu çalışmayla bir süre ulusal ve avrupa caz müzik listelerinin zirvesinde kalmayı başarmıştır. 2003'te henüz 15 yaşındayken, otuz yaşına kadar katılımcıların bulunduğu white foundation world saxophone competition'da yarı finale kadar çıkmayı başarmıştır. 17 yaşında, 17. geleneksel yamaha genç icracılar yarışması'nda genç yaşta inşa ettiği mükemmel kariyeri ile birinci gelmiş, ayrıca 2005 monterey jazz festival yeni nesil orkestrasında alto saksafon dalında bir mevkiye layık görülmüştür. mayıs 2005'te down beat magazine öğrenci müzik ödülünü kazanmış, aynı yılın sonunda 2006 gibson/baldwin grammy jazz ensemblea alto saksafonuyla eşlik etmiştir. birkaç ay sonra da 2006 ascap foundation genç caz bestecisi ödülüne layık görülmüştür. 18 yaşında berklee üniversitesi başbakanlık müzik bursu'nu almaya hak kazanmıştır. genç müzisyen şu anda kariyerine berklee'de devam etmektedir.
türk dinleyicisiyle son olarak geçtiğimiz günlerde iksv tarafından 15. uluslararası istanbul caz festivali kapsamında düzenlenen marcus miller konserinde buluşmuş, harikalar yaratarak bir kere daha genç dehasına hayran bırakmıştır. kıskanılandır. saksafona başlama sebebiniz olabilir.
biyografik kaynak:
www.alexhan.com
- marcus miller'ın hakkında, "ben onun yaşındayken miles davis'le çalıyordum, o da şimdi benle çalıyor. benim gibi çok şanslıymış pezevenk" tadında bir şeyler söylediği vatandaş.
|