fenerbahçeyi sıf bu yüzden seviyorum * : adamların paraları var,allah daha da çok versin, sağolsunlar türkiyeye böyle teknik oyuncuları getiriyorlar ve bizlere de bir resital izleme fırsatı doğmuş oluyo. adam harbi süper,bana sergenin gençliğini hatırlatiyor *
daha geldiği gün hava alanında en büyük cim-bom yazılı bir kağıdı eline alıp (bkz. eline almak) galatasaray atkılı bir elemanla poz vermiş aptalex lakabının sahibi futbolcu. *
bugünkü zaragoza maçında bir kez daha görüldüğü gibi kendileri küçük maçların büyük oyuncusudur. derbi ve avrupa maçlarında kendini bir türlü gösterememektedir. ama hakkını yemeyelim sebat,istanbulspor vb. takımların korkulu rüyası olmayı başarmıştır.
çok teknik ve ölümcül paslar atabilen, başta köşe vuruşları olmak üzere duran toplarda çok çok etkili, ancak çok forvetli fenerbahçe'de tembelliği iyice göze batan ve asıl önemlisi, tinerci çocuklara benzeyen bir tipe sahip brezilyalı yetenek.
gelmeden önce hakkında şu şekilde yorumlar yapılan büyük futbolcu.
kandırmayın fenerbahçelileri gazetelerde fenerbahçe'nin transfer haberlerini okudukça gülüyorum. bir camianın taraftarıyla bu kadar mı dalga geçilir? haftalardır bir alex yaygarası. geliyor, gelecek, eli kulağında. taraftar da heyecanlanıyor, umutlanıyor.
sevgili fenerbahçe taraftarları bu haberlere sakın kanmayın. alex malex gelmiyor. gelmez, gelemez.
alex dedikleri şu sıralar brezilya'nın en popüler adamlarından biri. geçen yıl real madrid'in transfer listesinin en başındaydı. canının çektiği futbolcuyu tereyağından kıl çeker gibi alan, barcelonanın elinden beckham'ı kapan real madrid bu alex'i alamadı.
şu anda da hem real, hem de başka pek çok "bol paralı" takım alex'in peşinde. ancak onlarda alamıyorlar.
bu yüzden alex'in fenerbahçe'ye gelme olasılığı yok. keşke gelse de seyretsek ama yok böyle bir olasılık.
fenerbahçe taraftarına satış yapmak isteyen basının palavrası.
yönetim de herhalde bu gazdan memnun ki, sesini çıkarmıyor. (fatih altaylı 14 ocak
2004)
her ne kadar doğuştan belli yeteneklere sahip olsada koşmaması ve mücadele etmemesi sebebiyle ancak fenerbahçenin ve türkiyenin yıldızı olarak kalacaktır, bu kafayla bundan öteye gidemeyecektir.
futbolculuğunun yanı sıra özel yaşantısıyla da takdiri hak eden alex de souza'nın oynadığı maçların toplamında yaptıkları da sarı-lacivertli takım için ne kadar vazgeçilmez olduğunu gösteriyor:
75 maç, 40 gol ve 45 asist.
türkiye kupası karnesi de : 10 maç 4 gol ve 5 asist.
avrupa kupalarında ise alex 12 karşılaşmada: 4 gol , 4 de asist
ülkesinde de son derece meşhur olmasına rağmen oynadığı bölgede daha yeteneklileri barındığı için milli takıma giremeyen futbolcudur. brezilya'da günde 2 idman yaparken türkiye ona bal kaymak gibi gelmiştir, bu durumu dile de getirmiştir. çok para kazandığı türkiye'de kalmaktan son derece mutlu mesuttur, kimse kaçacağını sanmamamalıdır.
hakkında yapılan 'ağır' eleştirileri bir türlü anlayamadığım futbolcu. tam anlamıyla bir top cambazıdır. isterse tüm maç yatsındır ama maç içinde illaki gollük bir pas çıkarır veya çıkıp kendi gol atar. istatistiklerde bile şu an türkiyede oynayan en verimli ve en göze hoş gelen futbolu oynayan kişidir. bence bizim sorunumuz sadece kazanmaya odaklandığımızdan futbolun diğer güzelliklerini unutmaya başlamamız, yoksa alex den bile 90 dakika koşmasını istememizin başka bir anlamı yok. bir de avrupa maçlarında oynamıyor eleştirilerine acaba türkiyede şu an başka hangi takımda hangi oyuncu avrupada takımını sırtladı da bir alex eksik kaldı diye sormak istiyorum.(şimdilik elimizdeki en iyisi bu)
ankaraspor'a gerçekten çok göze hoş gelen, brezilyavari bir gol atmıştır bu gün kendileri... ne yapacağız alex biz seninle ?git desek gene öyle şeyler yapıyorsunki insanların aklı şeyine karışıyor.fener şampiyon olsun sonra görüşelim.
"faydalı mıdır, zararlı mıdır?" tartışmalarının ne kadar yersiz olduğunu bir kez daha göstermiş futbolcudur. şimdi efendim, bir futbolcu büyük maçlarda ortada görünmeyebilir. avrupa maçlarında sahada varlığı veya yokluğu belli olmayabilir. ancak bir takımın maç maratonu bu karşılaşmalarla sınırlı değildir. eğer alex takımın yarısı kadar bir katkı yapmışsa(ki bu katkıyı tamamen gol ve gol pası olarak değerlenmekteyimdir) onun için başka bir şey demek gereksizdir. bir beşiktaşlı olarak ben de takımımda böye net katkı yapan adamlar görmek istemekteyimdir. ha şimdi alex rico paşamızdan daha iyi mi demek istedim? elbette hayır. fakat alex'in yaptıkları ortadadır. eğri oturup doğru konuşmak gerek.
türkiye'de şun an futbol oynayan en iyi yabancı futbolcudur. 48 defa brezilya milli takımının formasını giymiş 2004 yılında copa america da milli takımın kaptanlığını yapmış ve interli adriano ile kupayı kazandıran en önemli oyuncu olmuştur. türkiyedeki istatsitikleri ortadadır , geldiği günder beri asist kıralıdır ve forvet olmamasına rağmen gol kırallığında hep başa oynamıştır. türkiyede hangi büyük takımda oynarsa şampiyonluğun en büyük adayı o dur.