görseller
alessandro del pieroalessandro del piero
alessandro del pieroalessandro del piero
belki ilginizi çeker
  1. · ctrl alt del piero
  2. · del piero sakalı
  3. · del piero favorisi
  4. · fabrizio ravanelli
  5. · giydiği numarayı karizmatik yapan sporcular
  6. · raul gonzalez
  7. · 26 haziran 2006 italya avustralya maçı
  8. · italyan mucizesi
  9. · 11 haziran 2000 türkiye italya maçı
  10. · zidane vs ronaldinho
gündem
  1. · ezel
  2. · yetenek sizsiniz türkiye
  3. · başkaları sevinsin diye yapılan atraksiyonlar
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · sözlük yazarlarının itirafları
  6. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  7. · disko kralı
  8. · cristian chivu
  9. · türkiye nin çevre politikası

alessandro del piero  

sayfa  / 2
  1. idolüm.futbolu bana sevdiren insan.eğer juventus şampiyonlar ligi finaline çıkarsa, atatürk olimpiyat stadına gidip, önünde secdeye varıp 'ver elini öpem'* demeyi umduğum karizma insan.
    (ninca, 29.12.2004 15:04 ~ 19.06.2006 13:59)
  2. saç ve sakal stili ile bir dönem türk futbolcularının da taklit etmeye çalıştıkları italiano futbolcu.
    (pj7, 29.12.2004 16:38)
  3. del piero hiç bir zaman golcülük iddiası gütmemiştir fakat eğer takımının bir golcüye ihtiyacı varsa çıkar aslanlar gibi golünü de atar.zira kendisi faal olup milli takım formasıyla en fazla gol atan italyan * futbolcudur ve 21 gol attığı 1998 sezonunda avrupa da yılın oyuncusu da seçilmiştir.fakat del piero'nun stili bir van nistelrooy stili değildir* del piero kadar ilginç ve güzel gol atan adam sayısı bir elin parmaklarının sayısını geçmez.yani iş favorilerde bitmiyo.kimse favorileri uzun, saç kesimi iyi diye bu kadar ünlü olmaz ya da yılda 12 milyon dolar alarak en çok kazanan 5 futbolcu arasına giremez.
    (ninca, 29.12.2004 17:05 ~ 17:12)
  4. son ismi togon diye hatırlıyorum, "alessandro del piero togon"
    bir de web sitesi var.
    (bkz: http://www.alessandrodelpiero.com/)
    (azureel, 29.12.2004 17:08)
  5. italyanın en karizmatik takımının * karizmatik kaptanı.
    (all of nothing, 24.03.2005 22:33 ~ 04.05.2005 00:58)
  6. juventusun takımıyla özdeşleşmiş yıldızı..onu ne doktorlar mühendisler istedi amao ailesi olarak gordugu juventusta kaldı hep..belki kariyer olarak oldugu yerde kaldı ama herkesin aklına juventus deyince akla gelen ilk isim oldu italya milli takımında bekleneni veremesede her zaman sevmekten vazgeçmiyecegim futbolcudur!
    (sunburn, 09.07.2005 21:58)
  7. juventus için 185. golünü son kupa maçında fiorentina karşısında hat-trick yaparak atmış ve kulübün tarihindeki en golcü oyuncusu olmuştur. başka bir deyişle; best striker of all times in juve diyorlar.
    adına güzel de bir intro yapmışlar resmi sitede http://www.juventus.com/

devamını dileriz.
    (ninca, 13.01.2006 01:01 ~ 01:03)
  8. (ben de öyle biliyordum, 02.05.2006 21:28)
  9. zamanında 'super pippo' lakaplı filippo inzaghi'yle beraber müthiş bir ikiliydi bunlar.
    borussia dortmund'a 1996 şampiyonlar ligi finalinde oyuna girer girmez attığı artistik gol ve 2006 dünya kupasında ev sahibi almanya'ya uzatmalarda attığı gol görülmeye değerdir.

2004 mtv europe music awards'ta linkin park'a ödülünü del piero vermiştir.
    francesco totti'yle birlikte bir reklam filminde rol almıştır. sahne arkası ise yarmaktadır.

buyrun: http://www.youtube.com/...
    (chucky, 17.02.2007 19:09 ~ 19:10)
  10. sürekli hat-trick yapmaktadır efendim durduramıyoruz.
    (ninca, 06.03.2007 02:35 ~ 02:35)
  11. halen en sevdiğim futbolculardan biri olan,kendi futbol izleme tarihimin en önemli şahıslarından biri,olan futbolcu.
    (betatron, 24.05.2007 19:32)
  12. 2007 golden foot ödülünü kazanmış olan şahsiyettir. fabio cannavaro, ryan giggs, thierry henry gibi isimleri geride bırakarak almıştır ödülünü.

internet üzerinden, taraftarların verdikleri oylarla seçilen birincilikte, resmi sitede de belirtildiği üzere, kendisini en çok yoran isimlerden birinin fenerbahçeli taraftarların 10 fantom gücünde oy basması sonucu 2. olan roberto carlos olduğu belirtilmiş. benzer bir abazanlığı yapan amerikalı kardeşlerimiz de david beckham'ı üçüncülük koltuğuna oturtmuştur.

bu pehlivanların arasında neden bir wayne rooney, bir ronaldinho yok diyenler için belirtelim ki bu ödül 29 yaş üzerindeki dünya yıldızlarına veriliyor. "gençken çok iyiydi ama sonra para, gece hayatı onu bozdu" adamcıklarına vermiyorlarmış, devamlılıktan dem vuruyorlarmış, muş..
    (ninca, 08.09.2007 14:35)
  13. 21.10.2007 tarihi itibariyle bir erkek çocuk babası olmuş kişidir. adını da tobias koymuşlar. ismi okuduğum zaman yüzüme bir tebessüm geldi, linderoth* geldi aklıma.
    mükemmel bir isim, tobias del piero, güzel topçu olur. analı babalı büyüsün.
    (ninca, 22.10.2007 15:17)
  14. 2010 yılına kadar sözleşmesini uzatmış futbolcu. kendisi 33 yaşında olup 4 milyon euro kazanabilecektir.
    (genetic superior cell, 22.10.2007 19:42)
  15. dün geceki palermo maçında sakat olduğu için oynamayacağı söylenmişti. ama iaquinta'nın yerine 67'de girdi, geri kalan kısa sürede attığı 2 gol(biri muhteşem bir frikik olmak üzere) ve yaptığı 1 asistle yine ağzımızı açık bıraktı.

tvu'da maçı anlatan spiker ve yorumcu işi gücü bırakıp ondan bahsettiler ama söyledikleri bir çok şeyin yanında tek birşey baya hoştu: "çok fazla iyi oyuncu geldi, bundan sonra da çok fazla iyi oyuncu gelecek ama hem saha içinde hem dışında del piero kadar iyi ve profesyonel biri kolay gelemeyecek". güzeldi.
    (ninca, 26.11.2007 15:29)
  16. eğer ki maradona futbolun tanrısıysa del piero'da onun elçisidir.
    (jugador, 18.02.2008 22:28)
  17. serie-a 2007-2008 sezonunun gol kralı olmuştur kendisi. 21 gol atarak, şampiyonlar ligi ve daha önceki serie-a, b gol krallıklarına bir yenisini daha ekleyen, 33 yaşını bitirmiş bu koca adamı ayakta alkışlıyorum. senin nasıl bi fizik gücün, nasıl bi iraden, nasıl bir yeteneğin var diyorum ve bir kez daha sen futbolu bıraktıktan sonra umarım bu oyuna olan tutkum azalmaz diyorum.

bu dakikadan sonra seni euro2008'e almayan donadoni'yi sikerler yalnız.
    (ninca, 18.05.2008 20:25)
  18. italya 2008 avrupa şampiyonası kadrosuna alınmıştır kendisi. bundan sonra bize düşen görev ise şampiyonada giydiği formalardan alıp halı sahalarda boy göstermek olacaktır.
    (universalmind, 22.05.2008 14:43)
  19. (lima, 23.06.2008 01:50)
  20. takım arkadaşları tarafından alex veya ale diye çağırılan ''abide-i yakışık''.(evde ben de ale derim kendisine)

maradona'ya göre zidane ile karşılaştırıldığında daha iyi olan yetenek.

zamanında daha az terlemesi ve daha az sakatlanma riskine maruz kalması için annesi tarafından ''kaleci ol sen evladım.'' diye tembihlenmiş fakat abisi stefano tarafından ''anne görmüyor musun kızan ofansta ziir?'' denilerek önü açılmış evin küçük çocuğu.

bir aralar toplama bir albüm yapmış dj'vari kişilik.

ayrıca bir aralar dünyanın en çok kazanan futbolcusu idi.(reklam, maaş, kdv dahildir)

juventusun küme düşürülmesinden sonra takımını satmamış, önce serie b de gol kralı olarak takımının tekrar serie a ya çıkmasına katkıda bulunmuş, sonra da (2007-2008 sezonu) serie a da gol kralı olmuş futbol ilahı.

juve'yi satıp gidenlere profesyonelliğin satışı koyup gitmek olmadığını göstermiştir. özellikle "serie b'de sakatlanırım ben" diye juve'den ayrılan zlatan ibrahimovic sözüm sana; bak adam 34 yaşında iki senedir de takır takır atıyor, sana gelince, n'oldu yedin tekmeyi serie a'da da yattın 2 ay. allahın sopası yok, tekme her yerde gelir. neyse kaptan'ın başlığında senden bahsedip onun da canını sıkmak istemiyorum, hadi öptüm.
    (authentic, 11.07.2008 15:18 ~ 15:19)
  21. popülerliğini anlatmak için "david beckham of italy" deniyor bazı yabancı kaynaklarda. tabi futbolculuk kabiliyeti olarak değil, çökmüş beckhamla, efsane del piero karşılaştırılmaz.
    forbes'un her sene yayınladığı "en çok kazanan 20 futbolcu" listesinin 2008 ayağında, listeye 15. sıradan girmiş(14.3 m €).
    birinci tabi ki beckham(48.9 m €).
    tüm liste için
    http://www.thebesteleven.com/...
    (ninca, 21.07.2008 10:57)
  22. 21 ekim 2008 juventus real madrid maçında yine muhteşem bir gole imza atmış oyuncudur. refleks hastası denen casillas'ın bu sorununa tek seansta çözüm bulmuş, kendisini hidayete erdirmiştir. top öyle bi yere gitti ki casillas topa bakarken aydınlandı, ben hissettim..
    (ninca, 22.10.2008 11:07)
  23. bu hafta romaya attığı muhteşem frikikle kendine hayran bırakmaya devam etmiştir. ayrıca insanı kıskandıran da bir karizması vardır. severek izliyoruz kendisini.
    (i am a man who walks alone, 02.11.2008 02:26)
  24. del piero favorisi diye bir kavramı yurdumun en ücra yerlerindeki berberlerin bile repertuvarına sokmuştur.

her şeyi unuturum da 11 haziran 2000 türkiye italya maçında yedek kulübesinden kalkıp oyuna girer girmez kullandığı, direkte patlayan serbest vuruşunu unutmam.
    (thecrimson, 02.11.2008 03:04 ~ 03:07)
  25. madrid de klasını bir kez daha konuşturan.
    (hammerfoot, 06.11.2008 00:01)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil