belki ilginizi çeker
  1. · sezen aksu
  2. · sertab erener
  3. · ayrılıktan sonra dinlenecek şarkılar
  4. · uzay heparı
gündem
  1. · 22 kasım 2009 izmirlilerin pkk tepkisi
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  4. · 28 kasım 2009 fenerbahçe kasımpaşa maçı
  5. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  6. · fotoğraf makinası olmayan japon
  7. · the twilight saga new moon
  8. · ankara da su kesintisi
  9. · taj mahal

aldırma deli gönlüm  

1. aldırma deli gönlüm
    giden gitsin
    sen şarkılar söyle içinden boşver...
    gibi çok güzel bir nakarata sahip bir sertab erenerşarkısı.yanılmıyorsam ilk albümündendir.
    (mazzo, 30.10.2004 01:13)
  2. bir anlık avunma şarkısı. aslında bunun kolay olmadığını en iyi kişi kendisi bilir ve yine bilir ki bu acılar yaşanmalıdır yoktur başka yolu.
    şarkılar otomatikman hüzünle dolup, gözlerde yaşlar belirince aslında bu çabanın da yanlış olduğu anlaşılır.
    acınızı sonuna kadar yaşayın kardeşim, o sizin varlığınızı size kanıtlayan yegane şey. sevin acınızı, ondan kaçmayın, onunla savaşmayın bırakın aksın damarlarınızda acı ve sizi soluksuz bıraksın yalnız gecelerde.

ek: hitch adlı filmde söylendiği gibi
    "hayat, aldığınız nefeslerin değil, nefesinizi kesen anların miktarından ibarettir."
    (tainakan, 30.10.2004 02:14 ~ 31.08.2006 20:00)
  3. sertap erener'in söylediği şarkı.
    aldırma deli gönlüm, giden gitsin sen şarkılar söyle içinden boşver der ama aldırmaz mı bu gönül? şarkılar söylemesi de ağlamasıdır zaten gönlün.
    (gülümsün, 12.03.2005 22:44 ~ 22:44)
  4. sertab erener'in 1992 yılında çıkardığı sakin ol albümünde yer alan şarkısı.

her gün bir şey daha biter
    giderek acı vermez biten şeyler
    kayıtsız bir razı oluş başlar
    sıradan izler bırakır en tutkulu aşklar

aldırma deli gönlüm
    giden gitsin
    sen şarkılar söyle içinden boşver

yalanlarla yasaklarla
    yazılır hesabına günah günler
    bitmez bu son pişmanlıklar ah
    soluyor birer birer içimizdeki güller
    (viola, 16.05.2005 16:14)
  5. sertab erener 1992 yılında sakin olalbümünde, hülya avşar1993 yılında
    dost musun düşman mısın albümünde, ceyda mazalto2003 yılında çıkan pop star albümünde söylemiştir.
    düzenleme uzay heparı,söz müzik sezen aksuya aittir.
    (sezenehir, 11.07.2007 20:24 ~ 20:26)
  6. ezik, yitik kalbin son sözleri...yaşananların çıkarımı, sonuçta elinde hala sıfır kalanların sloganı...yıllar önce bir duvarda sprey boya ile yazılmış şekilde görmüştüm böyle bir yazıyı, yine bir dershane çıkışı, metroyla davutpaşa'dan geçerken.kimbilir hangi divane aşık, hangi yüzüstü bırakılmış ya da hangi hayat sınavından hep kalmış şahsiyet yazmıştı onu oraya.sonra yine gördüm aynı yazıyı; bu sefer koskocaman siyah puntolarla bayrampaşa cezaevi'nin utanç duvarlarının üzerinde.gülümsedim, ya orada, içeride olsaydım diye...korktum, usulca seslendim kalbime:

"aldırma deli gönlüm..."
    (aeolus, 11.07.2007 20:31)
  7. an itibarı ile dilime dolanmış çok sevdiğim bir sertab erener şarkısı.
    (karmakarışık, 11.03.2008 15:53)
  8. sertab erener'in stüdyo kaydı sırasında nezle olduğu izlenimi veren şarkı. yok şarkının iyi veya kötü olması değil durum. burundan söylüyor sertab, hastayken sokmuşlar stüdyoya kızcağızı.
    (phoarbix, 06.09.2008 14:01)
  9. şizoid bünyenin kalbini ikinci kişiliği sanması durumu. "deli gönül" diyerek nispeten bilinçli bir yaftalama kullanır.

- aldırma deli gönlüm.. aldırmasana lan.. ulan üzülme diorum.... bak hala...sızlanma terbiyesizin evladı!
    (sofist tepen sokrates, 09.03.2009 14:55 ~ 25.03.2009 16:34)
  10. yalnızın şarkısı.
    hadi yüreğim ha gayret* de gelirse arkasından, düşen insanı ayağa kaldırma girişimleri nihayete erer.
    düşen, kalkar. iki adım daha atar, yine düşer.
    düşüş kaçınılmazdır yalnız olunca.
    (dirtypain, 08.11.2009 16:08)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil