görseller
albus dumbledore 

belki ilginizi çeker
  1. · gellert grindelwald
  2. · merlin nişanı
  3. · albus percival wulfric brian dumbledore
  4. · harry potter and the deathly hallows
  5. · avatar roku
  6. · ozan beedle ın hikayeleri
  7. · albus percival wulfric brian dumbledore
  8. · kılkuyruk
  9. · horcrux
  10. · rüyalardaki ak sakallı dede olabilecek ünlüler
gündem
  1. · annenin gençlik fotoğrafları
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · kemal kılıçdaroğlu
  4. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  5. · tunceli alevileri dinsizdir
  6. · hagi dünyanın en iyilerindendi yalanı
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · as roma
  9. · apotheke

albus dumbledore  

1. harry potter serisindeki en sevilen karakterlerden biri. hogwarts'ın müdürü, akıllı, iyi kalpli insan, büyü konusunda aşmış güçlere sahip şahsiyet. e tabi boşuna müdür yapmıyorlar insanı. kendisi ayrıca lord voldemort'un tek çekindiği büyücü olma özelliğine sahiptir.
    (mavi kedi, 25.04.2004 22:53)
  2. merlin nişanı sahibi yüce büyücü kişisi. harry'nin en büyük destekcisidir, başının belaya gircek olduğunu bilir, ama son ana kadar müdahale etmez, çok başarılı bir ebeveyn örneği teşkil eder bu anlamda.
    (illusion, 23.07.2004 11:50)
  3. soyadı* eski ingilizcede bumblebee* anlamına gelen bilge kişi. j k rowling teyzemiz kendisini bütün gün odasında bir arı gibi kendi kendine mırıldanarak volta atan yaşlı bir büyücü olarak hayal ettiğini söylemiştir bir konuşmasında.
    (telperion, 23.07.2004 14:34)
  4. tam adı albus percival wulfric brian dumbledore imiş bu karakterin.
    (telperion, 13.08.2004 12:23)
  5. ilk iki filmde richard harris tarafından canlandırılmıştır. harris hakk'ın rahmetine kavuşunca bu görev michael gambon'a devredilmiştir.
    (drenchrome, 07.06.2005 12:58 ~ 13:32)
  6. - okumak istemeyeceğiniz şeyler içerebilir* -

"... orada bir gurup on yaşındaki çocuk, minicik tahta bir adamın gerçek bir darağacına giden basamakları çıkışını mest olmuş halde izliyordu. adamla dar ağacının durdukları kutuda, "tekrar kullanılabilir adam asmaca - kelimeyi bulun, yoksa onu sallandıracaklar!" yazıyordu..."

sayfa 113, harry potter ve melez prens

dumbledore'un durumu bu adam asmaca oyununun baş kaharamanına çok benziyor. darağacına giden bir dumbledore, ama "tekrar kullanılabilir" ifadesi içimizi ısıtıyor. umarım dumbledore 7. kitapta tekrar karşımıza çıkar.
    (camel, 05.01.2006 14:46 ~ 14:47)
  7. harry potterdaki hogwartsın müdürü. yaşlı bi adam. yazık, 2. filmde mi ne ölmüştü.
    (maddog, 05.01.2006 19:40)
  8. lord voldemort'un korktuğu büyücü olduğunu söylerler.
    (phantasma gory, 05.01.2006 20:07 ~ 20:07)
  9. serinin 6. kitabı olan melez prens'te ölüp ağlatan tonton hogwarts müdürü
    (nesseja, 05.01.2006 21:51)
  10. ------spoiler------

harry potter için kendini feda etmiştir, aynı harry'nin annesi lily gibi. ölmeme şansı vardı, draco malfoy ile konuşurken draco'nun cesaretinin kırıldiğı anda "ver lan asanı ne kendini ne beni rezil etme * " diyerek hamle eder, kendini kurtarırdı, ya da harry'i en başta kurtarmaya çalışmazdı, zaten görünmezlik pelerini altındaydı harry. gider draco'yu fareye çevirirdi harry'i dondurana kadar.

ama ne yaptı, harry için, harry'i sevdiği için canını verdi. artık ne draco ne de severus snape harry'e dokunamaz, bir zamanlar voldemort'un harry'e dokunamadığı gibi. bu şekilde harry voldemort'un karşısına çıkar, bire bir, etrafın ne dediğine bakmadan.

------spoiler------
    (gelirsemkal, 10.04.2006 07:08 ~ 07:08)
  11. aslında rüyalara girip sayısalın 6 numarasını söyleyen ak sakallı dededir kendisi...çaktırmamaktadır.devam etsindir...
    (pandalari koruyalim, 20.02.2007 18:23 ~ 28.12.2008 15:20)
  12. neden snape'e güvendiğini anlayamadığım bilge kişidir.
    gerçek hayatta bayan versiyonuyla tanıştım;

(bkz: aymil doğan)
    (maia, 20.02.2007 19:33)
  13. tam adı albus percival wulfric brian dumbledore'dur.

harry potter and the order of the phoenix'teki dava sahnesinde tam ismini söyleyerek vay be dememize neden olmuştur.

ayrıca yine aynı filmde bilgeliğini konuşturmuş ve voldemort harry'nin bedenine girdiğinde sakinliğini bozmadan durumu kurtarmıştır.

fawkes ile yok olması sahnesi zaten ağzımızın yerlerde sürünmesinin sebebidir.
    (duckling, 23.08.2007 20:26)
  14. -----------çok harbici dehşet spoiler ------------------------

----------------fena spoiler ölüm yadigarları ile ilgili hemen kapa sayfayı-----------------

kendisi 1945te yendiği gellert grindelwaldun (lord voldemorttan sonra gelmiş geçmiş en karanlık büyücü sıfatını elinde bulunduran büyücü)gençliğinde kankası olmuş fikirlerini kabul etmiş mugglelara hükmetmeyi planlamıştır lakin o sırada kızkardeşinin aberforth albus ve grindelwald arasındaki bir düelloda yanlışlıkla ölmesi sonucu kendini iyi tarafa vermiş bir daha kötülük düşünmemiştir. ancak şu da vardır ki çok acımasızdır ve snapein ona ihtiyacı olduğunda onu parmağında oynatmış yıllarca da onu kullanmıştır. ilginç bir insandır.
    (cursedpower, 23.08.2007 20:54 ~ 21:02)
  15. ben yerinde olsam şu weasley gençlerine okul bütçesinden biraz maddi destekte bulunurdum. gençler ezilip büzülüyor. ezilenler sonra raistlin oluyor, voldemort oluyor.*
    (eolys, 25.08.2007 04:33)
  16. keşke böyle bir okul müdürü olsa dedirten hogwarts müdürü. büyücülük konusundaki bilgisi ve karakteriyle okuyanları büyüleyen roman kişiliği. (tabi 7. kitapta mükemmel görülen karakterlerin bile tam olarak mükemmel olamaycağını anlıyoruz.) ölmesinin tam olarak kendi isteğiyle olmadığı da yine 7. kitapta açıklanıyor ama ben şimdi anlatmıyım okuyacak olanlar vardır belki. filmlerde bu karakteri oynayan oyuncular da o kadar iyi seçilmiş ki karaktere acayip uygun ve hiç de hayalleri yıkmayan cinsten. mavi gözleriyle çok tatlı, sakalları çok cici. ben çok seviyorum onu ya..
    (cilekprenses, 20.10.2007 20:59)
  17. (bkz: @2026965)
    (styks, 21.10.2007 15:38)
  18. aberforth ve ariana dumbledore'un ağabeyi olan hogwarts müdürü.
    (morwen, 26.10.2007 02:17)
  19. gençliğinde arkadaşı olan ama daha sonrasında meşhur bir dülleo yaptığı gellert grindelwald'a aşık olan merlin nişanısahibi üst üste sihir bakanıolması yönünde teklifler alırken reddeden hogwarts müdürü
    jk rowling:"ben herzaman dumbledore'un gay olduğunu düşünmüşümdür.."
    (pureevilmusic, 04.03.2008 18:13)
  20. 7 kitap boyu kitapta en saygı duyduğum kişi olduktan sonra -j.k. rowlingin seri ardından yaptığı gereksiz açıklamayla- gay olduğunu öğrenerek hakkındaki tüm iyi niyetimi alıp götüren harry potter karakteri.
    (always alone, 06.06.2008 03:06 ~ 22.12.2008 22:42)
  21. kesinlikle en büyük edebi kahramanım. o kadar muhteşem bir insandır ki, on sekiz yaşındayken yaptığı aptalca bir hata yüzünden, bütün yeteneğine ve bilgeliğine rağmen hayatı boyunca gücü reddetmiştir. her kitabın sonunda, melez prens'in ise hemen hemen her yerinde bulunan monologları sanat eseridir, ezberlenesi, çerçeveletip duvara asılasıdır. zaman zaman, çıkmaza girdiğimde, keşke hayatımda bir dumbledore olsa dileği aklımdan geçer.

eşcinsel olduğu açıklandığı için kendisine duyguları değişenlere de sözüm şudur: siz onu çok yakışıklı bulduğunuz, evlenme hayalleri kurduğunuz için filan mı seviyordunuz? dumbledore'un heteroseksüel veya homoseksüel, herhangi bir aşk hayatının, kitabın konusuyla, harry'e oynadığı mentor rolüyle, verdiği inanılmaz derslerle bir alakası var mı? efendim? teşekkürler.
    (nieninque, 06.06.2008 16:36)
  22. kendisi 1881 doğumludur.
    (hammerfoot, 07.12.2008 03:25)
  23. ölümüne çok üzüldüğüm hogwarts ın babacan hatta dedecan müdürü. o gidince öksüz kaldı çocuklar. bide harry potter ın vaftiz amcasının ölümüne üzülmüştüm ama adını şuan tam olarak hatırlayamıyorum. yanlış olmasın da sanırım sirius tu.
    (papazeriği, 21.04.2009 12:56)
  24. (bkz: baba adam)
    (çok zor soru değil bu hadi çöz ver, 18.08.2009 22:15)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil