gazetede çıkan haberlere göre
dirk kuyt liverpool'a transfer olduğunda tası tarağı toplayıp çok sevdiği takımının yeni transferini liverpool havaalanında karşılayıp liverpool kentinde de bizimkine benzer bir gelenek yaşatmak istemiş. fakat ne olduysa o an olmuş. uçakatn iner inmez bir grup liverpool taraftarı bunu dirk kuyt sanıp almış omuzlara... zevkten 4 köşe olan albiceleste kendisine yönelen ingilizce sorulara da hollandalı aksanıyla yanıt vermiş ve takımın kampına kadar iki kolunun altında da ingiliz hatunlarla gitmiş. ilk akşam antremanına çıkmadan önce basın toplantısına çıkan alibicelste büyük bir camiaya geldiği için mutlu olduğunu belirtmiş ve profesyonel futbolcu gibi davranmış. neyse efendim ilk antremanda taraftarları ve basın mensuplarını büyülemiş albiceleste. hatta hyppia'ya antreman maçında toplamda 3 bacak arası çalım attınca hyppia oyuna küsmüş. antreman maçını 7 gol 28 asistle tamamlayıp benitez'in gözlerinin parlamasına sebep olmuş. fernando torres iyice gıcık olmuş albiceleste'ye. içinden "vay mna koyum ya gitti karizma herif yedi bitirdi beni" demiş. maç çıkışında javier mascherano'yla çok sıcak tavırlar sergiledikten sonra bir anda torres arkdan konuşmalarını dinlerken belirmiş. duyduklarından sonra hemen güvenlik görevlilerini çağırmış ve albiceleste'nin liverpool macerası o anda bitmiş. gerçek kuyt'u gidip 8 saattir beklediği havaalanından almışlar. ama rivayet edilir ki liverpool taraftarı tribünlerde "dirk kuyt dirk kuyt dirk kuyt" diye duyulan tezahuratta aslında " turk kuyt turk kuyt turk kuyt" demektedir. bu da hollandalı yıldızın performansını olumsuz yönde etkilemektedir.
sonradan verilen gizli bilgi: mascherano'yla albiceleste arasında geçen diyalog...
aksi belirtilmedikçe konuşmalar ingilizce'dir...
a:sen arjantinlisin di mi lan?
m: evet
a: hasss.. süper lan... bizim dirk var arjantin forması istiyor türkiye'de bulamıyoruz senin yanında varsa satsana bana. 15 pound veririm...
m: yanımda yok...
a: amına koyim yalancı seni...aklı sıra daha fazla para koparacak...(burası türkçe)
m: ne?
a: messi diyom... beni messi'yle tanıştırsana lan leeebraaaam...
m: ne?
a: vay amına koyim ya adam anlamıyor...
-bu sırada ingiliz polisi gelip onu ülke dışı etmiştir.-