albert fish   

adana çık aradan

1. iğrenç bir seri katil. tonton dede modunda ebeveynlerin güvenlerini kazanıp küçük kız çocuklarını emanet ettikleri bu şey, daha sonra bu çocukları önce tecavüz etmek sonrada parçalara ayırıp yemek suretiyle birçok cinayet işlemiştir. din manyağı olan katil, cinayetlerini tanrıya kurban vermek olarak nitelemiş. 65 yaşında idam edilmiştir.
    edit: ayrıca rockrepublic 2005 te üzerinde albert fish yazan bi tişörtle gezinen genç mide kaldırmıştır.
    (earthshine, 05.11.2005 23:27 ~ 23:28)

2. süphesiz, bir seri katil tarafindan yazilan en hasta mektup, yamyam çocuk katili albert fish’in 1928 yilindaki on iki yasindaki kurbani grace budd’in annesine 8 yil sonra 1934 ‘te yazdigi mektuptur. büyük sanstir ki bayan budd okuma yazma bilmiyordu ve böylelikle bu rezil mektubu okuma dehsetinden kurtulabilmisti. bu mektubun asli bu gün sanatçi joe coleman’in koleksiyonundadir.

çok sevgili bayan budd,

1894’te bir arkadasim steamer tacoma gemisinde denizci olarak denize açilmisti. san francisko’dan hong kong’a gitmek üzere yola çikmislardi. limana varinca iki arkadasi ile karaya çikmislar ve çok içip sarhos olmuslar. döndükleri zaman geminin limandan ayrildigini görmüsler. bu sirada orada kitlik hüküm sürmekteymis. etin kilosu 2-6 dolar arasindaymis. çok fakir olanlar arasinda açlik sikintisi o kadar büyükmüs ki digerlerinin açliktan ölmesini önlemek amaciyla 12 yasindan küçük tüm çocuklar, et olarak pazarlanmalari için kasaplara satiliyorlarmis. herhangi bir kasaba gidip pirzola, biftek, kusbasi isteyebilirmissiniz. çiplak bir çocuk vücudunun bir kismi önünüze getirilir ve istediginiz parçalari kestirebilirmissiniz. bir kizin veya oglanin kalça kismi, en lezzetli bölümmüs ve dana kotlet olarak satilan en pahali etmis. john orada çok uzun kalmis ve insan etine karsi bir düskünlügü olusmus. new york’a dönünce biri 7 digeri 11 yasinda iki oglan çocugu çalmis. onlari evine götürüp soymus ve bir dolaba kapamis. sonra tüm giysilerini yakmis. her gün etlerinin iyi ve yumusak olmasi için onlara iskence yapip dövmüs. önce 11 yasindaki oglani öldürmüs, çünkü onun poposu daha tombul ve tabi ki daha etliymis. kafasi, kemikleri ve bagirsaklarindan baska vücudunun her bir parçasini pisirip yemis. firinda pisirmis (tüm popsunu), haslamis, kizartmis ve kusbasi yapmis. küçük oglana da ayni seyleri yapmis. ben o zamanlar 409 dogu 100. sokak’ta oturuyordum. bana insan etinin çok lezzetli oldugunu o kadar sik söylemisti ki ben de tatmayi aklima koydum. 3 haziran 1928 pazar günü sizin 406 bati 15. sokak’taki evinize geldim, peynir ve çilek getirdim. öglen yemegini birlikte yedik. grace, kucagima oturdu ve beni öptü. onu yemeyi aklima koydum. onu bir partiye götürecegimi söyledim. siz de evet gidebilir dediniz. onu westchester’da daha önce gözüme kestirdigim bos bir eve götürdüm. oraya vardigimizda ona disarida beklemesini söyledim. kir çiçekleri toplamaya basladi. yukari çiktim ve tüm giysilerimi çikardim. çikarmasaydim üzerlerine kanin bulasacagini biliyordum. her sey hazir olunca, pencereden onu çagirdim. o odaya girinceye kadar bir dolapta saklandim. beni çiplak görünce aglamaya basladi ve merdivenlerden inmeye çalisti. onu yakaladim ve o da bana annesine sikayet edecegini söyledi. önce onu tamamen soydum. nasil da tekmeledi, isirdi ve tirnakladi. bogazini sikarak onu öldürdüm ve sonra da etlerini odama götürebilmek için ufak parçalara böldüm. pisirdim ve yedim. firinda pisen küçük poposu öylesine yumusak ve tatliydi ki. tüm vücudunu yemem dokuz gün sürdü. ona tecavüz etmedim, ama istesem bunu yapabilirdim. bir bakire olarak öldü.

kaynak www.polisiye.com
    (schumifan, 31.03.2006 17:19)
  3. a'dan z'ye seri katiller ansiklopedisinde de adı geçem manyak katil
    (dinazor kafa, 23.04.2006 17:50)
  4. her türlü sapkınlığa sahip olan uç sınırlardaki seri katil.bilinen cinayetlerinin yanı sıra erkek çocuklarını hadım ederek onların kan kaybından ölmelerini seyrettiği söylenmektedir.
    (piedra, 05.01.2007 22:57)
  5. 1870 washington doğumlu seri katil. kurbanlarına acı çektirirken aynı zamanda kendisine de işkenceler yapıyordu. kurbanlarına ve kendisine işkenceler ve yamyamlık yaparak işlediği 4 cinayet ona "brooklyn vampiri" ünvanını getirdi. işlediği cinayet sayısı kesin bilinmemekle beraber en az 15 olmasından şüphe duyuldu. 65 yaşında elektrikli sandalyeye gitti. ölmeden önce:" elektrikli sandalyede ölmek ne de büyük bir zevk olacak! bu tadacağım en büyük zevk olacak. şimdiye kadar tatmadığım tek zevk" dediği bildirilmiştir.

"gerçek acının son aşaması olarak gördüğüm ölüm fikrini çok sevdim"
    not: kuzuların sessizliği filmindeki hannibal lecter tiplemesi ondan esinlenilerek yaratılmıştır.
    alıntı: www.polisiye.com
    (gudu bet, 21.02.2007 17:27 ~ 17:29)
  6. şüphesiz, amerikan suç tarihindeki en seri katili albert fish'tir.küçük çocukları ve ebeveynlerini kandırıp önce güvenlerini kazanıyor daha sonra da çocuklar üzerinde sapkın emellerini gerçekleştiriyordu. fish de diğer seri katiller gibi bir din manyağıydı ve günahlarının cezası olarak kendine tuhaf işkenceler yapmıştı-deri kayışlarla ve her yerinden çiviler fırlamış sopalarla kendisini dövmek, kendi dışkısını yemek, kasıklarına dikiş iğneleri sokmak gibi-. hapishanede çekilen leğen bölgesi röntgeninde mesanenin enrafındakine alana sokulmuş 29 iğne bulunmuştu. fish hayatı boyunca bilinen her türlü parafiliyi tatbik etmesinin yanı sıra, bugüne değin kimsenin duymadığı anormallikler de yapmıştır. örneğin, idrar yoluna uzun gül sapları sokup aynada kendisini seyretmekten hoşlanırdı. ardından da gülleri çıkarıp yerdi. bu soğuk kanlı, yamyam seri katilin yakalanması öldürdüğü çocuğun* annesine yazmış olduğu bir mektup sebep olmuştur ve 16 ocak 1936'da 65 yaşındaki fish elektrikli sandalyeyle idam edilmiştir.

(bkz: a'dan z'ye seri katiller ansiklopedisi)
    (yiiit, 21.03.2007 01:15 ~ 20:59)
  7. amerikanın öcüsü denilen sapık yamyam katil.

tüm hayatını kendisine ve başkalarına işkence ederek geçiren fish'in sadist ve mazoşist eğilimlere yatkınlığı elektrikli sandalyede idam edilirken anlaşılmış. elektrik verildiği sırada kısa devrede yaşanmış ve bunun nedeninin vücudunun bazı bölgelerindeki (rektum, cinsel organı) çıkarılamayan iğneler olduğu anlaşılmış. bunun nedeni albert fish'in din hakkındaki takıntılarıymış. günahlarının affı için kendisine işkence ediyormuş. tam bir piskolojik vaka yani... yine, "insan dışkısı" yemek de zevkleri arasındaymış...

kendisini yakalattıran ve 65 yaşında elektrikli sandalyeye götüren, "grace budd"ın ailesine gönderdiği mektuptaki bulguların kendisini uzun zamandır izleyen "dedektif william king" tarafından farkına varılması olmuş.

macabre grubu, 1989 yılında "gloom" adlı albumünde seri katiller için bir şarkı bile yapmış ve kendisi de bu şarkıda çıkış noktası olmuş...

mr albert fish (was children your favorite dish-)

he loved to hear the little kids scream
    his instruments of hell did gleam
    a box with a cleaver, saw and a knife
    he used them to cut up their innocent lives
    mr. albert fish, was children your favourite dish?
    he took 12-year old grace budd home
    and then he sawed right through her bones
    with carrots and onions he made a stew
    her body parts was also used
    with his fist in the air, he’d scream he was christ
    he’d do things to kids that weren’t too nice
    he’d lure them in and eat them up
    albert fish, you were such a fucking nut

şarkı albert fish'in "budd" ailesine gönderdiği mektuptan büyük ölçüde yararlanmış...

albert fish "tonton" görüntüsünün altında kendi dışkısını yiyen, ölüsevici ve kendisine eziyet eden bir insan barındırıyormuş...

1936 yılında, 65 yaşına geldiğinde albert fish, sing sing'de idam edilen en yaşlı insandı. 1935'te gerçekleştirilen duruşmasının ardından jürinin karara vardığı elektrikli sandalyede ölüm cezası kendisini çok sevindirmişti. 10 gün süren duruşmasının kararı 2 saatten kısa bir sürede çıkmıştı ve ölüm kararına üzgün olduğu halde ölümünün türü kendisini heyecanlandırmıştı. davayı izleyen gazetecilerden birinin cümlelerinden;

"sulu gözleri birden parladı. kendine acı ve zevk vermek için kullandığı alevlerin çok daha etkilisiyle yanmak fikri onu cezbetmişti."
    (cala, 01.04.2007 23:23 ~ 02.04.2007 12:32)
  8. itiraflarında küçük bir erkek çocuğun önce kulaklarını sonra burnunu ve ağzını kulaklarına kadar kestiğini, gözlerini oyarken çocuğun öldüğünü söyleyen sado-mazoşist bir hasta. ucunda çivi bulunan bi tahtayla kendi kendini dövdüğü, kıçına iğneler soktuğu bir gerçektir. röntgenlerinde tam 29 iğne gözükmüştür. ayrıca onu arayan polislere sivil yardımda bulunup kendi kendini aramışlığı bile vardır. elektrikli sandalyeyle idam kararı da onu oldukça mutlu etmiştir.
    (bkz: yuh amına koyayım)
    (misty, 03.05.2007 22:25 ~ 22:27)
  9. grace budd ı yemesi 9 gün süren anne babaların korkulu rüyası seri katil
    (pureevilmusic, 06.03.2008 00:01)