reklamları birbirinden başarılı(!) olan üründür.
reklam 1:
orta yaşın biraz üzerinde olan amcamız, her lafın sonuna "heralde yani", "galiba yani" getirerek sinirlerimizi törpülemektedir. niye türkçe bilen birini oynatmamışlar reklamda, bilemiyoruz.
reklam 2:
site yöneticisi olan amcamız, bugüne kadar sorun çıkarmayan kombinin servisini "deneme mahiyetinde" bir kere çağırmış olduğunu anlatıyor. allah aşkına birisi söylesin: türkiye'de hangi firmanın servisi boşu boşuna çağırılmış olduklarını öğrendikten sonra sizi eşek sudan gelene kadar dövmeyecek, üzerine de servis ücreti almayacaktır? birbirimizi kandırmayalım.
reklamların ortak yönleri ise, 1 - ropörtajları yapan ablamızın, her soruyu amatör bir heyecanla sunuyor olması, ki bu kanımca ya dünyanın en önemli işini yapıyor olduğunu sanmasından, ya dünyadaki ilk kelimelerini söylüyor olmasından (ki böylese keşke arkadan annesi çıkıp "müjde bey kızımız konuştu!" falan deseydi) ya da alarko kombi'yi kendi elceğizleriyle üretmiş olmasından kaynaklanıyordur.
2 - ise reklamın sonunda duyulan ve bir alarko klasiği olan " alarko kombi gerçek kombi gerçek konfor" melodisidir.
ürün iyidir evet, ben de kullanıyorum memnunum, ama neden bu kadar kötü reklam şirketleriyle anlaşılıyor, hadi bu hata yapıldı neden bu kadar başarısız reklamlar bu kadar uzun süre ısrarla yayınlanıyor, ya da bizim anlayamadığımız şey reklamverenin aklında yatan "reklamın iyisi kötüsü olmaz" mantığı mıdır?
salaksaçma reklamlar sıralamasında başa güreşen bir sürü reklamı vardır. biri şöyledir :
adam : karım seçti, karımın seçimleri hep doğru olmuştur, zaten karım beni de böyle seçti
kadın : evet
imdat...
bi ara bir kedi vardı reklamlarında. elindeki yumakla oynayacağına iplikle alarko kombi yazıyordu.
reklamdan edindiğim anafikir: kombi kediyi soğuktan koruyamıyordu sanırım... kedi uyuyakalıp donarak ölmemek için kendine meşgale arıyordu.
"alarko kombi gerçek kombi gerçek konfor" diye sloganları vardır bunların.
(bkz:
yoğuşmalı kombi)
kedinin neden kullanıldığını anlayanın bir adım öne çıktığı zekayı zorlayan tescilli marka