görseller
alan parker 

belki ilginizi çeker
  1. · sadece gülüşüne aşık olunası insanlar
  2. · türkiye ye en az 10 yıl kaybettiren insanlar
  3. · angel heart
  4. · midnight express
  5. · the life of david gale
  6. · evita
  7. · istanbul on my mind
  8. · mississippi burning
  9. · birdy
  10. · pink floyd the wall
gündem
  1. · günün tek cümlelik özeti
  2. · yatmadan önce dinlenen son şarkı
  3. · insanın hayatına sıçan şeyler
  4. · peygamberle dalga geçerken ölen sırp spiker
  5. · aşkın yedi seviyesi
  6. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  7. · 22 kasım 2009 galatasaray manisaspor maçı
  8. · aldatmak
  9. · eşek sikmek

alan parker  

1. aslında çok iyi bir yönetmen olmasına ve çok iyi işler yapmasına rağmen türkiye'de genelde * midnight express ile tanınan ve türklerin nefretini kazanan ingiliz yönetmen. alınan duyumlara göre bu aralar sinan çetin ile yeni bir proje için gçrüşmeler yapıyormuş kendini türklere affettirmek için...
    (zoe, 26.09.2004 21:57)
  2. şahane filmler çekmiş bi yönetmendir.
    sinema tarihine the wall gibi bi filmi kazandırmıştır bi kere, pink floydla yapılan iş ne kadar kıytırık olabilir dedirtse de, görsel anlatım kabiliyetinin kuvvetine inanmak için birdyyi de izlemek yeterli olacaktır. bugsy malone gibi farklı bi projeyle de ortaya çıkıp çocuk oyuncularla çektiği filmi maymun etmeyerek filmlerini buldukça izlemek istediğim isimler arasında yer almıştır. evet, midnight expressle hakkında açıkça yeterli bilgi sahibi olmadığı bi ırka karşı önyargıya doğrudan yol açacak bi film çekmiştir(hala izleyemedim şu filmi, duyduklarımdan yazıyorum) ama sadece bu filmle anılmayı haketmeyecek kadar güçlü ve özgün bi üslubu vardır. the wallu neyle kıyaslayacağınızı zaten bilemezsiniz, ve filmlerinde kullandığı ince ve yoğun psikolojik çözümlemeler, iz bırakan filmleri, soyut konuları işleyişi, karakterlerin ruh hallerini tepede o gün x şöyle şöyleydi diyen bi dışses olmadan ustalıkla görselliğe döküşü onu türkleri yanlış tanıtan bi dallamadan fazlası yapmaktadır. yetenekli bi dallamadır kendisi.

+: çaruttan aldığım feedback neticesinde the wallu the wall yapan alan parker değildir diyoruz. zaten roger waters kendi yönetti sanıyodum da öğrenince şaşırmış ve alana oha falan olmuştum, ama iyi bi yönetmen olduğuna dair inancımı yitirmiş değilim. acilen wall dvdsi bulup extraları izlemem lazım, evet.
    (etipuf, 31.01.2006 20:56 ~ 01.02.2006 00:39)
  3. "bütün filmlerimin türleri farklı olucak, aynı tarzda iki tane film çekmeyecem" demiş, bu sözüne büyük miktarda bağlı kalmış insan. tabi aynı tarz ne demek, o başka bir tartışma konusu.
    (çarut, 01.02.2006 00:03)
  4. (bkz: the life of david gale)
    (bkz: angel heart)
    (bkz: the commitments)
    (bkz: mississippi burning)
    (pedesa, 10.08.2008 14:39)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil