|
|
- clinton döneminde başkanın sağ kolu olarak görev yapmış, 2000 seçimlerinde demokrat parti adayı olarak bush ile başkanlık konusunda kapışmış; ancak başaramamış eski gazeteci.
(bkz: @661540)
- apple'ın yönetim kurulu üyesidir.
- south park'ın 10. sezonunun 6. bölümünde southpark'a kendi hayal ürünü olan insanayıdomuzu yakalamak için gelen, kahramanların başına türlü türlü dert açan, en nihayetinde south park ekibinden fena halde ayar yemiş kişi.
http://en.wikipedia.org/...
- küresel ısınma ile ilgili en iyi belgesellerden biri olan 2 oscarlı "an ınconvenient truth"un anlatıcısı ve 1993-2001 amerika başkan yardımcısı.
- nasıl güldüm belli değil:
http://kojisama.anberu.com/...
- sağlam taşak geçilen adam. önce south park, sonra bu:
http://kojisama.anberu.com/...
- türkiye'deki konuşmasına: "sizlere türkçe seslenemediğim için beni bağışlayın" diyerek bir kez daha kalbimize girmiş büyük adam.
büyük adam dememin sebebi de, amerikalı olduğundan değil, kendisinin an ınconvenient truth belgeseline bizzat türkçe altyazı hazırlamış biri olarak emeğini gördüğüm ve takdir ettiğim içindir.
- uygunsuz gerçek belgeseliyle tokat gibi gerçekleri gereken yerlere çarptı.dedim neden bush idi bu değil.ama bir ara basında al gore'un evinde 10 ailenin harcadığı kadar kaçak elektrik harcanıyormuş diye bir haber medyanın gündemini oluşturdu..basın yalancısıyım.
(maşuk, 04.08.2007 12:04)
- sadece ama sadece, amerika dünyaya en çok küresel ısınmaya yol açan gazları salan ülkedir dediği için nobel barış ödülü'nü alan vatan haini. oturduğu yerden ülkesini satmış, nobel ödülü'nü kapmıştır. yıllardır bu ödüle aday gösteriliyordu neden şimdi aldı peki? çünkü amerika'nın sorumsuz paragöz politikaları dünyanın sonunu getirmek üzere demiştir.
artık nobel'in de tadı kaçtı. ülkesini satana veriyorlar vallahi.(malina, 12.10.2007 14:10 ~ 14:13)
- interneti ben buldum sözü yüzünden yıllarca taşşak geçilmiş, 2007 nobel barış ödülü sahibi.
- tam adı "albert arnold gore jr" dır.
- oscar'ın üstüne bi de nobel kazanmış olan ya çok şanslı ya da akıllı adam.
grammy kazandığını görmeyi de hasretle bekliyorum.
- adam alakasız, dünyaca sayılan, ve çok iyi para getirdiği bilinen ödülleri götürsün orası ayrı da; bir de bir sonraki amerikan başkanı olacak gibi geyikler dönmektedir bu günlerde.
(bkz: kısmet)
- bush ile amerika başkanlığı yarışına girmiş,son eyalete kadar(florida) at başı olarak verdiği mücadelede 1000 civarı oyla seçimi kaybetmiş ve uygunsuz gerçek adlı belgesel tadındaki presentationı ile küresel ısınma tartışmalarına farklı bir boyut kazandırmış kişidir.
(snncr, 26.03.2008 21:40)
- enteresan bir şekilde vatan hainliği, boş boğazlık gibi ithamlarla suçlanmış ve meyve veren ağaç taşlanır deyimini doğrulayan eski politikacı. her ne b.k olursa olsun, küresel ısınma konusunda bu kadar komplike bir çalışma, özellikle bir sinema filmi yapmış başka birini hatırlamadığım için kendisine derin saygı duyuyorum. ayrıca türkiyede irtica gelişiyor demek ne kadar vatan hainliğiyse amerika en çok sera gazı üreten ülke demek o kadar vatan hainliğidir.
- "bush'tan illallah edenler derneği"nin fahri başkanı. ulan gözünüzün önündekini bir görün artık be. bush kötü kaka, al gore gelsin kurtarsın dünyayı, mantık aynen bu. bir de belgeseli vardı bunun, kırk yılın başı güzel şeyler söyleyip, iki gıdım faydalı şey anlatıp yarım saat kendi propagandasını yapıyordu, onla da kaptı zaten ne kadar sikko ödül varsa hepsini. o da ayrı bi konu zaten, sırf al gore popülaritesi sayesinde vasat bir belgesel bu kadar meşhur oldu, doğruya doğru. illa belgeseldir, bilinçlenmedir tiriviri diyorsanız corporation durur bak daha işe yarar bir şey, olmadı zeitgeist hiç olmadı michael moore falan var, bas bas god bless america diye bağırmayan, mide bulandırmayan şeyler en azından.
ha bir de ara ara aklıma gelir de hep, unutamam. herif resmen "eeeey yüce amerikan halkı" tarzında sağlam bir milliyetçilik nutku çekmişti de, işi nasıl siktik ama komünistleri hep beraber demeye getirince midem bulandı asıl, tuvalete zor gittim. ulan bir devlet olarak yüz yıldır dünyanın amına koydunuz, maneviyata dair ne varsa içine ettiniz; bir de yılmaz şakşakçılarınızla beraber milli bir gurur duyuyorunuz bu rezaletten ya insana koyan o aymazlık işte. çok güzel siktiniz komünistleri valla yiğidim, helal olsun size. yüz tokat çaktınız yere düşmedik de elimizin tersine denk getirdik mi topunuzu birden yerle yeksan etmeyi de biliriz evelallah. böyle de pis, özensiz bir yazı oldu artık ama ilham verdirenler utansın, ne diyeyim..
- amerikalılara 10 yıl yıllık bir süre içinde fosil yakıtlardan üretilmiş elektrik kullanımını bırakmalarını öğütleyen geçen yılın nobel ödül sahibi eski abd başkan yardımcısı.
http://www.bbc.co.uk/...
fosil yakıtlara aşırı bağımlı olan ülkemiz için de al gore'un tavsiyesini dinlememiz gerektiğini düşünüyorum. kapımızda er geç meydan gelecek bir amerika iran savaşı gerçeği, ve iran'dan ithal ettiğimiz doğal gaz gerçeği, ve ürettiğimiz elektriiğin büyük kısmının fosil yakıtların yakımıyla elde edilen elektrik olduğu gerçeği bunu görmemizde büyük fayda olduğunu gözümüze sokuyor. ne demiş al gore;
"ancak al gore'a göre fosil yakıtlara olan aşırı bağımlılık, sadece bir çevre sorunu değil. aynı zamanda amerikan ekonomisi ve ulusal güvenliği için de bir risk. "
bunu şöyle çevirebilir miyi peki?
"ancak nasreddin hocaya göre fosil yakıtlara olan aşırı abağımlılık, sadece bir çevre sorunu değil. aynı zamanda türkiye ekonomisi ve ulusal güvenliği için de bir risk."
türkiye'nin kötü bir enerji politikası yürüttüğü, sorumluların her defasında yüce divanlarda yargılandığı gerçeğine hiç de yabancı değiliz. adamakıllı yürütülmeyen bu köt enerji politikalarına ek oalrak çıakcak amerika-iran savaşında tarafsız olamayacağımız gerçeği de eklendiğinde ülkemizi ve bizleri hakikaten yürünecek ateşten yolların beklediği görmezden gelinemez.
|