|
|
- "herşey sensin"den *
dün hayat durdu benim için
sanki bugün her şey farklı
sanki bu ev benim değil
bu nefes bana zararlı
alışmaya çalışmak diye bir şey yok
alışmak zorundayım
üzülmemek diye bir şey yok
üzülmem gerek
severek unutmak olur iş mi
bilerek uçuruma önden atlanır mı ki
kaybettiğinin yerine ne koysan dolmaz
boş bırakacağım yerini hep bomboş
- (bkz: alışmak sevmekten daha zor geliyor)
- bu nasıl bir şarkı nasıl güzel bir müziktir son iki gündür bu şarkıyı dinleyip duruyorum yalın yine yeteneğini konuşturmuş çok güzel etkileyici bir şarkı....
- bırakılan boşlukların nasıl da doldurulamadığını anlatan güzel şarkı.
"severek unutmak olur iş mi
bilerek uçuruma önden atlanır mı ki
kaybettiğinin yerine ne koysan dolmaz
..
alışmaya çalışmak diye bir şey yok
alışmak zorundayım.."
(bkz: hiçliğe alışmak)
- büyük bir şehirden, küçük bir şehre okumak için gelen yeni üniversitelinin beynini kemiren cümlecik, uygulaması gereken hadise.
- dinlemeye doyulmayan yalın şarkısıdır.
severek unutmak olur iş mi?
bilerek uçuruma önden atlanır mı ki?
kaybettiğinin yerine ne koysan da olmaz
boş bırakıcam yerini
hep bomboş
der ki insanın içi gider ..
- severek unutmak olur iş mi?? der yalın.. ümitsiz ama çaresiz de olan bir yakarışın sözüdür bu...
unutulamaz şeyler vardır bazen ama unutmak alışmak zorundasındır...
olmaz artık hiçbir şey eskisi gibi,geri dönülmez bir yoldasınızdır,herkes hayatına devam etmelidir, o da...
vee artık bir şeyiniz eksik olarak yaşamaya,
alışmak zorundasınızdır...
- yerini 40 yıl boş bıraksan da yine gelmeyeceğini bildiğin biri varsa hayatında,işte o zaman dinlememek için geçerli bir sebebin vardır bu şarkıyı.
- insanın kötü durumlara göğüs gerebilmek için hep kendi kendine tekrar ettiği değişmez repliktir.
- duyguların baskı altına alındığını gösterir, birşeylerin sonuna zorundalık getirmek. niye, neye mecburiyetin var? sonu ne olursa olsun zorunda olduğun için değil de sen istediğin için bir şeyi yapmalı; istemediğinde de yapmamalısındır.
- giriş müziği bana sanki başka yabancı bir şarkıyı anımsatan ama nedense hangi şarkı olduğunu çıkaramadığım oldukça güzel, yine yalın mı yalın bir yalın şarkısı.
zamanında tüm albümü dinlememe rağmen bu denli geç keşfedişime içten içe hayıflanıyorum, müziği de en az sözleri kadar güzel bence. keşfedişimden bu yana günlerdir defalarca dinlediğim, dinledikçe bıkmadığım ve aksine daha çok dinlemek istediğimdir. ne zaman bıkacağım merakla bekliyoruz bakalım.*
- 2:19 dan sonra araya giren klarnet ile beni benden alan bir yalın parçası...evet. kabul. iyi bir yalın parçası.
(poppy, 10.02.2008 22:26)
- sevgilisinden ayrılan bir şahsın kendini avutmakta kullandığı en sıradan ve en pop cümle...
- anlaşılabilmesi için son cümlelerine bakılması gereken parçadır.yani şarkı boyunca alışmak zorunda olduğunu dile getiren sanatkar son cümlede tüm parçanın karakterini değiştiriyor hem de herhangi bir şekilde abartıya kaçmadan.
alışmaya çalışmak diye bir şey yok diyor ve bitiriyor.
- kendinize söylediğiniz ve inanmak için delirdiğiniz en büyük yalandır.
sokak isimlerini yeni baştan öğrenirsiniz. daha önce gidilen mekanların çoğunun artık ya kapandığını yada isim değiştirdiğini görürsünüz. soluduğunuz havada sizi mutlu eden ne varsa, küçük ama sizin olan başka bir şehrin sokaklarında kaldığını düşünürsünüz. uyumadan önce hep o şehre giden trene bilet aldığınızı hayal ederek yumarsınız gözlerinizi. sabah uyandığınızda herşey yerindedir ama yanlış yerinde. kulaklıktan en sevdiğiniz şarkı yükselirken, büyük şehrin kalabalık metrosundan çıkarsınız.
o şehirde yaşamak için tekrar edip durduğunuz cümledir.
- (bkz: @2798162)
|