|
|
- selami şahin'den dinliyoruz. güzel bir parça.
- selami şahin süper bir bestecidir alışmak sevmekten daha zor geliyor da onun en süper bestelerinden biridir ancak şarkının ümit besen yorumu da kesinlikle dinlenmelidir (imho)
- sözlerinin sadece
alışmak sevmekten daha zor geliyor
alışmak bir yara bağrımda kanıyor
sen yoksun gözlerim boşluğu .....
kısmını bildiğim şarkı. insanın dinlerken sürükler uzaklara...
- aşkın alışkanlığa dönüşmesi temalı bir şarkıdır. çokça kişi tarafından söylense de ben ajda pekkan versiyonunu tercih ederim. ayrılık üstüne pek dinlenmemesi tavsiye edilir.
alıştım sana birtanem
alıştım her gün görmeye
bir nefes gibi muhtacım
sevilmeye sevmeye
her sabah uyandığımda
seni bulurdum yanımda
yokluğun bir zehir gibi
dolaşıyor kanımda
sen yoksun kollarım boşluğu sarıyor
alıştım birtanem
alıştım sana
alıştım sana birtanem
yokluğuna dayanamam
inan sensiz kaderimle
tek başıma savaşamam
ben seninle var olmuşum
ben seninle bir sarhoşum
sen yanımda olmayınca
gayesizim bomboşum
sen yoksun kollarım boşluğu sarıyor
alıştım birtanem
alıştım sana
- tatil dönüşü okulla yaşanan ten uyuşmazlığı neticesinde dillere pelesenk olan hal özetleyici nakarat.
- bir şarkı sözü olsa gerek kendileri
- (bkz: sevişmek almaktan daha zor geliyor) *
- tuğba özerk'in de söylediği güzel şarkı,iyi de söylemiş kanımca.
- yenileri hayatınıza bir türlü yerleştiremediğinizde duygulara tercüman olabilecek içli köfte gibi şarkı.
- sevgiliden ayrıldığınız zaman kesinlikle dinlememeniz gereken şarkı.ajda pekkanın sesinden dinlenildiğinde kişiyi uzaklara, hayallere götüren parçalardan bir tanesi.müziğin enfesliğinin yanısıra sözlerinin de sanki cımbızla çekildiği bir eser.müziği güzel olup da sözleri götten uydurma parçalardan değil yani...
- ajda pekkan yorumu daha bi dinlenesidir.
- (bkz: alışmış kudurmuştan beterdir)
- şarkısını filan geçtim de, acayip doğru bir cümle.
hem ayrılığa alışması zordur. ağlatır.
hem de ayrılığa alışmış bir biçimde yaşamak, öldürür.
- bu konuda söylenmiş onca lafın, sözün içinde en doğru ve en güzel olanıdır.
hakkaten alışmak çok zor.(eomer, 31.05.2008 03:10)
- hülya avşar'dan dinleyince daha bi yürek parçalayan güzide eser.
- trafikteyim... tam da kafamın toplanmaya başladığı kritik bir anımda elim radyoya gitti. hay gitmez olaydı... durduk yere yine zehirlenmiştim. kokusu, bakışı, gözleri, dokunuşu, sesi... her şeyi ile beynimin içinde ordan oraya koşturuyordu. karnımdan gelen bir yumruğun göğsüme çöreklenmesi oradan kalbimi sıkıştırması nefesimi daraltması ve boğazıma düğümlenmesi ile gözümden bir damlanın süzülmesi... sanki süzülen o damlada o vardı ve o damla ile birlikte onu içimden atıp kurtulacaktım.
ülen, değiştir kanalı işte... bir ileri bir geri git... git serdar ortaç dinle... reklamları dinle... ama ben ne yaptım? şarkının da başıymış daha... içimden, nerden çıktı şimdi bu? desem de gizliden gizliye iyi ki çıktın, diyordum... canımın acımasını istiyordum.
yani... sonuna kadar dinledim. sonra da ıslıkla çaldım, mırıldandım. eve geldim hemen gitarda akorlarını çıkardım. youtube de aradım.
(bkz: ben adam olmam)
|