akvaryum 

adana çık aradan

1. içinde balık, su kaplumbağası gibi canlılar beslenen, bulunduğu odayı şenlendiren camdan yapılmış kap.

(bkz. monitörden akvaryum yapmak)
    (aqua, 13.08.2004 17:36)
  2. biraz önce arkadaşın elindeki torbadaki balıkları koymaya çalışırken hayvanları yere saçtığı sonra da toplayıp içine attığı kap.( 1 metrelik serbest düşüşe rağmen balıkların ölmemesi etkileyiciydi)
    edit: anlaşılmaz bir şekilde kötülenen bir giridir.bir de izahı olsa...
    (tifosi, 19.10.2005 22:39 ~ 08.12.2005 18:51)
  3. balıklar için üretilmiş olup 1/6 oranında açık olan ömürboyu cezaevi!
    (aldiantes, 20.10.2005 00:16)
  4. nadir bulunan balıkların seleksiyonlarını önleyerek onları koruma altına almamızı sağlayan kapalı hazne.
    (terakime, 20.10.2005 12:18)
  5. bodrumdaki tarihi koyun adı. buraya bodrumdan gezi tekneleriyle gidilebilir ve gidilmelidir kesinlikle. 20 metre derinliğindeki dibin pırıl pırıl gözüktüğü kumluk denizin koynuna yüzmenin keyfini tadı çıkarılmalıdır
    (lithium, 20.10.2005 13:54)
  6. bol ve düzenli ilgi isteyen, masrafı fazla olan balık kafesi

(bkz: akvarist)
    (16v, 07.03.2006 03:23)
  7. datça'dan bozburun'a doğru giderken kızkumu'nu geçtikten sonra sağa dönen tabelasız bir toprak yolu takip ettiğinizde varacağınız yer.
    (muzevir, 07.03.2006 03:26)
  8. akvaryum

sessizce seviyorum seni
    söylesem de duymazsın zaten
    senin gözlerin gibi bakıyorum sana
    senin bana bakmadığın gibi
    dokunmuyorum sana
    zaten tutmak istesem de
    yapamam kıyamam sana
    dokunduğumda öleceksin biliyorum
    o yüzden seni hep
    bir camın ardından seviyorum
    (sorunsal, 15.07.2006 13:25)
  9. balık burcu kadınına alınabilecek, manadar bir doğum günü hediyesi. içine bir çift balık alın, onlara da kendi isimlerinizi ya da komik bir çiftin ismini verin; edi&büdü, tom&jerry gibi.
    (lazarushadow, 18.07.2006 12:08)
  10. huzur verdiği söylenen nesne. düşünüyorum da içinde beslesem levrekleri, ver etsem ızgarayı tabi huzur verir.
    (twinkle, 18.07.2006 12:38)
  11. bozcaadanın en dar koylarından birisinin adı.ilk duyduğumda güzel deniz canlıları ile karşılaşacağımı sanmıştım fakat yanılmışım.
    (ihtiyacım yok, 13.09.2007 00:42)
  12. huzur verme, rahatlatma geyiğinin açıklama-i sebebi şöyle olsa gerek;

tamamıyle subjektif biçimde, benimle alakalı bir durum da olabilir bu ancak, sürekli aynı hareketleri farklı şekillerde yapması bu balık abilerimizin, her nasıl çamaşır makinesi bir yerden sonra insanı tribe sokuyorsa bu bağlamda akvaryum da insanı tribe sokabilir. ya da en azından bir faktör olabilir. yani sürekli seni izlediğini düşündüğün bir balık var kavanozun içinde, zaten yaşam alanı sınırlı, elinden geldiğince dönüyor, dolaşıyor. cama çarpmadan hızlanıyor, yavaşlıyor. takla atıyor.

massive attack gibi.
    (postsoul, 12.11.2007 19:38 ~ 19:39)
  13. dört bir yanı camdan bir dünya, dışarıdan seyredenlerin huzur bulduğu sakin, sesiz güzel bir dünya.haydi bu dünyanın içine girelim desen önceleri huzur dolu görünen bu dünyanın ne kadar dar sınırlar içinde olduğunu ve içindekilerin bir tutuklu olduğunu görerek sakın çığlık atma,çünkü orada çığlıkların sesi yok...o zaman sinip orada da yaşanabileceği gibi idealist söylemleri düşünerek ordakilerle uzlaşma yoluna gidip yaşamaya çalışsan da en başta sen küçük bir balığın peşindeyken,peşindeki köpek balıklarını düşünme bile çünkü onları izlerken önündeki camdan sınırlara çarparsın, çarpma sonucu geçirebileceğin travmalardan kurtulabilirsen ,eh artık bu dünyada yaşamayı ve mutluluğu hak ettim deyip sakın sırtını yaslayarak savunmasız durma çünkü dışarıdan en güzel duyguları oltanın ucuna yem olarak takarak uzanan elin büyük kurtarıcı olduğunu ve seni o daracık dünyadan kurtaracağını sanır ve özgürlük naraları atarken kendini ya üstünde çicekler ve şamdanlarla donatılmış kristal şarap kadehlerinin yanında duran altın işlemeli italyan porseleni incecik bir tabakta hayal ve umutlardan oluşan garnitürler içinde ,çigan müziği eşliğinde insan görünümlü yaratıklar tarafından yutulmaya hazır iştah kabartıcı bir meze,yada yeni ve dışı süslü camdan bir dünya ya daha atılarak yine baştan hep aynı sınırları yaşamaya başlarsın ama sen yinede umudunu kaybetme emi belki bir gün belki çok güzel..........bel ki bütün akvaryumlar kırılır ve hepsi uçsuz bucaksız okyanuslara dökülür
    (aysigma, 18.04.2008 12:00 ~ 12:09)
  14. evin bir köşesinde duran küçük fanusun içindeki balıklar için akvaryum villa gibidir. önceleri çok dikkat çekmeyen masa ya da sehpa üzerinde yer edinmiş akvaryumlar zaman içinde mobilyalı üretilerek evin ya da ofisin en gözde yerine konulmaya başladılar. otellerde, hastanelerde, pastanelerde hatta belediyelerin yaptığı parklarda... en son takip edebildiğim kadarıyla tv sehpası, lamba, hatta yemek masası olarak kullanılanları bile var. lakin kullanım alanı işlevsel olmasından ziyade keyif vermesi için kullanılmalı diye düşünüyorum. tv izlerken akvaryumumu izleyeceğim. yemek yerken balıkların masanın altında değil tabağımda olmasını tercih ederim.
    (treninsonundakivagon, 13.06.2008 11:09)
  15. günlük hayatın karmaşa ve stresinden sizi alıp başka yerlere götüren, seyretmesi çok güzel olan bir hobidir. hele ki balıklarınız yavrularsa dede bile olursunuz gayet güzel ve zevklidir bakması. al iki tane lepistes 2 ay sonra 40 balıklık akvaryumun olsun.
    (zogo, 13.06.2008 11:15)