|
|
- bir hesaptan başka bir hesaba para havale etme.
- (bkz: ad aktarması)
(skuba, 17.11.2004 17:30)
- bir akbil mucizasi..
- belediyenin getirdiği güzel sistem. eğer akbiliniz aylık değil de para yüklüyse, belediye otobüsü yada metro ardından bir saat içinde bineceğiniz yeni bir belediye otobüsü yada metro bedava oluyor. maçka taşkışla gümüşsuyu ve maslak arasında mekik dokuyanlar için aylık akbilin ardından gelen en hesaplı ulaşım sistemi.
- tuna'da kullanılan nehir gemisi. ayrıca düşmandan alınan ganimet tekneye de bu isim verilirdi.
- hem öho' larda geçerli olmaya başlamış hem de süresi 1 saat 15 dakikaya veya 1,5 saate uzamış harika bir şey
- iki kullanım arasının 10 dakika olması gerekliliği kuralını ne yaptıysam anlayamadığım güzel olaydır.
şöyle ki, misal taksim trt'nin karşısındaki duraktan 21.25'de otobüse bindiniz. amacınız unkapanı civarında inip eminönünden gelen bir otobüse binmek. taksimden gideceğiniz yere direk otobüs yok. aktarma yapmanız gerek yani.
neyse efendim 21.29 gibi indiniz bu taksim- herneresi hattında çalışan otobüsten ve beklemeye koyuldunuz. saat 21.31 civarında beklediğiniz otobüs geldi.
şimdi önünüzde iki soru oluşuyor;
1) benim için gelme süresi 15 dakika sonrası olan bir sonraki otobüsü beklemek mi?(ki 40 dakika arayla araçları kalkan hatlar var)
2) otobüse binip şoföre "abi iki dakika sonra bassam olur mu? 10 dakika geçmedi" mi demeli?
insan doğal olarak ilk şıkkı uygulamak istemiyor. zaten gecenin bir yarısı olmuş, bir de 15 dakika kaybetmek çok koyuyor adama.
diğeri ise sanki illegal bir şey yapıyormuş gibi oluyor. şoför bir havalara giriyor "bana muhtaç nihohahah" diye. aslında bugüne kadar bu konuda sorun falan yaşamamıştım ama bugün yaşadığım olay sonunda ne kadar hıyar şoförler olabileceğini de görmüş oldum. o otobüsten inip ilk şıkkı gerçekleştirdim. sadece o saatte tartışmamak uğruna.
bana gelip açıklasın birisi neden olduğu hakkında. ya da taksimden direk otobüs koysunlar bizim buraya a.k. . sanki sadaka veriyorlar.
- aktarmaktan olumsuz emir.
(budur, 06.12.2007 17:41)
|