|
|
- öğrencisi değildim ama öyle güzel anlatıldı ki bana bu okul keşke dedim... (bkz. agk)
- içinde hamam bile olan fen lisesi (aksaray fen lisesi).
- yemekleri aç öğrencilerini doyurmadığı için yemekhaneden binbir zorlukla ekmek çıkararak koğuşlarda katık aranılan yer. daha sonraları çok güzel yemekler yedim ama hiç bir zaman onların yerini tutmadı. çünkü hiçbir zaman sofraya o kadar aç oturmadım.
- 2001 yılında bir barbunya faciası yaşanmıştır, barbunyayı yiyen bütün öğrenciler mide fesadı geçirmişlerdir. takip eden gece ve gün boyunca tuvaletler tam kapasite çalışmış, derslerden sadece "hocam müsadenizle" denip çıkılabilmiştir. benim gibi arkadaşın sevgilisi için hediye bakmak için o akşam okuldan kaçanlar ise barbunya yemediklerinden mutlu mesut, gülerek geçirmişlerdir o günleri. bir de barbunyayı suyuyla bitirip kendisine hiçbir şey olmayan bir arkadaş vardır ki "yok lan başka bir şeyden olmuştur o." deyip herkesi dumura uğratmıştır. (bkz: çöplük gibi mide)
- her fen lisesi gibi iyi bir eğitim veren bir okuldur. ne var ki sizden daha az bilen hocalarınız özgüveninizi yıkmak için ellerinden geleni yaparlar.biraz başarılı da olurlar.o açıdan o üç yıl hem doyasıya yaşanmıştır hem de kayıptır.kalan dostluklar bakidir.
- ilk yıllarında alelacele ve siyasi hesaplarla açıldığından olacak kız yurdu+erkek yurdu+derslikler=tek bina şeklinde eğitim veren okul.erkek yurdu ile derslikler çelik dolaplarla ayrılır,kızlar üst katta kalırdı.zaten 3 katlıydı.güzeldi...
|