belki ilginizi çeker
  1. · chp mhp ittifakı
  2. · yaran yanlış başlık okumaları
  3. · hamam böceği
  4. · yaran haberler
  5. · henüz onlar bunları bilmiyor
  6. · kurbiyet
  7. · çöp atarken çöp tenekesinden fırlayan puma
  8. · ekraba
  9. · tanınmayan birine seslenme şekilleri
  10. · deri koltukların yaşattığı zor anlar
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · annenin gençlik fotoğrafları
  3. · boylumlama
  4. · günün tek cümlelik özeti
  5. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  6. · insanın hayatına sıçan şeyler
  7. · aşk
  8. · itü vadi yurdundaki hırsızlar
  9. · ailevi sorunları bol olan hatun

akraba  

1. aranızda kan bağı bulunan insanlar topluluğu. bu topluluk yakınlık dercesine göre gruplanmıştır. yani 1. derece akrabalar: anne, baba, çocuklar, eşin oluyo; 2. derece akrabalar: anne&baba kardeşleri falan oluyo; hepimiz ademle havvanın çocukları olduğumuz için de bu halka büyüyo büyüyo ve son derecede bütün insanlık akraba oluyo. yani bütün insanlık son derece akrabadır.
    (bkz: hepimiz kardeşiz)
    (bkz: saçma çıkarımlarda bulunmak)
    (errant, 23.08.2005 03:27)
  2. oscar wilde'in the importance of being earnest adlı oyununda, algernon karakterinin "nasıl yaşanması veyahut ne zaman ölüneceği konusunda en ufak bir fikri bile olmayan uyuz insan topluluğu" olarak açıkladığı güruh
    (kroisos, 08.10.2007 20:40 ~ 18.10.2007 01:38)
  3. arapçadan dilimize girmiş, yakınlık, yakınlaşma anlamlarına gelen söz. kurban kelimesiyle aynı köktendir.
    (akmai, 14.08.2008 15:07)
  4. kimi zaman sadece kan bağınız olduğu için tahammül etmeniz gereken insan grubudur. kimi zamanda dış kapının mandalı muamelesi görüp içten içe bozulmanıza vesile olanlardır.
    (igor, 20.09.2008 01:11)
  5. eşiniz ve ürettikleriniz haricinde, seçme şansına sahip olamadığınız insanlara verilen ad.
    (neutrox, 01.01.2009 00:09)
  6. doğmak dışında herhangi bir şey yapmadan kazandığınız insan topluluğu.
    (suskungeveze, 01.01.2009 14:17)
  7. şahsım için bir avuç parazitten fazlası olmayan, gereksiz insan topluluğu.
    (abstract, 02.02.2009 20:37)
  8. birey için giderek daha da gereksizleşen insanlar/insancıklar topluluğu.
    (renkler, 14.03.2009 18:06)
  9. arapça karib (yakın) sözcüğünden türetilmiş. sözcüğün çoğul halini dilimize uyarlayarak, yakınlarımız için akraba demişiz.
    (vampyric romance, 31.03.2009 23:02)
  10. anne babaya her yaptığını ispikleyen gereksiz takım
    (bohemkarınca, 18.06.2009 21:19)
  11. kimileri bildiğin çiğ oluyorlar. bunlardan gelen kazık, iki yüzlülük, ihanet sokaktaki ya da 40 kat elden gelen ihanet, iki yüzlülük, kazıktan daha çok canınızı acıtıyor. * geçenlerde bir olaya şahit oldum resmen kanım dondu, kan beynime sıçradı. inanın o kişi karşımda olsa öldüresiye girişmiştim. anlatayım efendim olayı da birlikte kınayalım.

bu zat ki kendisine hala hangi sıfatla amca ünvanını görüyor bilmiyorum ama vakti zamanında yeğenine sarkıntılık, taciz gibi bilimum şeyleri yapan orospu çocuğuna ses çıkartmamış ama bizim sesimizi yükseltmemiz karşısında "bildiğiniz gibi yapın" demekle yetinmiştir. sonra bu odun amca, sen kalk bu orospu çocuğu ile aynı masada içki iç hatta ve hatta sarmaş dolaş fotoğraflar çekin. bildiğin çiğliktir, erkekliğe sığmayan hareketlerdir. lafa gelince delikanlılıktan ahkam kesen, ben erkeğim diyen, şiirlerle sözde romantik olup kız tavlayan bu zat ne yazık ki kendi öz yeğenine taciz eden kişi ile aynı masada içebiliyor. üstelik bu zat'ın ismini deşifre etmek isterdim ama statüsü düşer, elinden kız tavlama sanatına engel oluruz o yüzden yapmam. siz bulun o yazarı da artık.
    (guenhwyvar, 20.08.2009 12:41 ~ 16:09)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil