görseller
akp yi istemiyoruz 

belki ilginizi çeker
  1. · akp yi istemiyoruz
  2. · ikinci el kız istemiyoruz
  3. · yobaz
  4. · fethullah amerika da saklanma çıkışa gel
gündem
  1. · mutluluk veren küçük şeyler
  2. · sözlük yazarlarının dinlemekten bıkmadığı şarkılar
  3. · gece yarısını geçtiği halde sözlükte dolaşan kız
  4. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  5. · ezel
  6. · yetenek sizsiniz türkiye
  7. · yasaklanması gereken şeyler
  8. · sevgilinin her şeyini sevmek
  9. · the madagascar penguins in a christmas caper

akp yi istemiyoruz  

sayfa  / 2
  1. türkiye komünist partisi'nin başlattığı ve 2 mart'ta istanbul'da kadıköy iskele meydanı'nda yapılacak mitingle beraber daha da güçlenmesi planlanan siyasi kampanyadır.

çağrısı bu linktedir: http://www.tkp.org.tr/partiden/akpyi-istemiyoruz-mektup
    (libertar, 19.02.2008 00:52)
  2. (sugibiazizol, 19.02.2008 00:58)
  3. (damned, 19.02.2008 01:01 ~ 01:02)
  4. benzer bir çok halihazırda kampanya yürütülürken gereğinin sorgulanması gereken kampanya. tamam ben de istemiyorum ayrı bir mesele fakat bu senin sinir bozucu olmana mani değil. olan karşı kampanyalardan birine destek versene sen eğer netice almak istiyorsan. kitlen ne senin arkadaşım? hiç olmazsa kendine yakın olan bir görüşle birleş ki sesin daha gür çıksın söylediklerini daha çok kişiye ulaştır. zaten sizin bu birleşememe salaklığınızdan gelmedi mi bu aleksandırlar başımıza. siz hala farklı farklı kampanyalarla karşı çıkmaya çalışın. adamlar örgütlü, akıllı çalışırken siz böyle sikle taşakla bizimki farklı dalgasına girin.

(bkz: ybsg)
    (bkz: gece gece başımı belaya sokma)

ek: seri eksi veren tayyip mi ele aldı bu giriyi, yoksa devrimcilik oynayan insancıklar mı? maşallah harikasınız. daha fazlasını da bekliyorum.
    (taze bitti, 19.02.2008 01:05 ~ 12:58)
  5. sebepleriyle verilmesi gereken,ve sadece belli bir kesimin savunmadığı önerme.

akpyi istemiyoruz.
    -ülkenin yolunu köprüsünü bankasını özelleştirmelerini istemiyoruz.
    -kadının örtünme özgürlüğü gibi bir tabire sığınılarak siyaset yapılmasını istemiyoruz.
    -dini duyguların kitleleri yönlendirmek ve onlardan rant sağlamak için kullanılmasını istemiyoruz.
    -kötüleyen ekonominin güllük gülistanlık yansıtılmasını,müşteri gece gelse pijamayla giderim diyen maliye bakanlarını istemiyoruz.
    -oğlu nereden nasıl kazanıldığı belli olmayan paralarla gemiler alan başbakan istemiyoruz.
    -vatandaşa ananı da al git, ya da ya sev ya terk et denmesini istemiyoruz.
    -sosyal devlet anlayışını anayasal yollarla içselleştirmiş devletin,üniversitelerin paralı olmasını savunmasını istemiyoruz.
    -"herkes üniversite okumak zorunda değil" mantığında yök başkanları istemiyoruz.
    -insanları bir torba kömüre,erzak yardımına oyunu satacak kadar aciz bırakan bir devlet, ve bu devletin güdümündeki para politikaları istemiyoruz.
    -birbirlerine "beyinsiz" demekten öteye gidemeyen bakanlar,milletvekilleri istemiyoruz.
    -sağlık sisteminde özelleştirme istemiyoruz.
    -amerika güdümlü bir türkiye istemiyoruz.
    -askerlik yan gelip yatma yeri değildir diyen başbakan istemiyoruz.

komünist değilim.
    düşündüm de,sadece akpye karşı değil bu isteksizliğim.geldiği mevkiyi kendi kesesini doldurmak için kullanan,sahte gündemlerle orduyu siyasete katan,üniversitelere müdahale etmeye uğraşan,amerikadan fetva almadan tuvalete bile gitmeyen devlet adamlarını ve onların içinde yer aldığı siyasal organizasyonları istemiyoruz biz.
    akp yi istemiyoruz.
    ama akpnin yerine gelecek başka adda ve başka siyasal görüşte bir parti aynı şeyleri yapsa,onları da istemeyeceğiz.
    (liselle, 19.02.2008 01:18 ~ 01:45)
  6. (anthrax, 19.02.2008 01:53)
  7. (özellikle nick konusunda çok hassas olan yazar, 19.02.2008 02:04)
  8. bir şeye karşıt olmak suretiyle ilerleme kaydetmenin sadece aldanmak olduğunu düşünen birisi olarak faydasız gördüğüm yaklaşım.

soru şu; kayda değer bir alternatifin var mı?
    "hayır" ise ilk suçlanacak kişi ampuller değil, meydanı (iktidarı) onlara bırakanlar.
    "evet" ise kimi öne sürüyorsan insanları açıkça onun mitingine çağırman lazım, yoksa küçük hesaplarla uğraşıyorsun demektir.

partiler için "birinden kurtulmak" kartıyla oy toplama treni kaçtı, bugün milletin ağzına akp'den daha büyük lokma bal çalabileceğini göstermekten başka oy toplama şansları yok. işin kötüsü, hiçbirinin bunu anlamaya niyetleri de yok. şu yaklaşımlara bakın; siyaset alanında sesi çıkan bütün partiler "alaylı", sadece akp "mektepli" gibi davranıyor. sonra da "kim oy verdi bunlara?"

eğer karşıt olmaktan başka bir şey yapamıyorlarsa, akp'nin ekonomi politikası patlayana kadar onlara siyasetten ekmek yok demektir. patladığı zaman yiyecek bişey kalmış olursa şanslarını deneyebilirler.
    (goyathlay, 19.02.2008 02:14)
  9. canı yürekten desteklediğim kampanyadır.
    evet, akp'yi istemiyoruz. %0.03 oy alan tkp'yi istiyoruz.
    (emigrant, 20.02.2008 01:52)
  10. bu miting artık tkp nin adını aşmış bir mitingdir. yurdunu seven,ben bu memleketi pazarlamakla görevliyim diyen bir başbakanı,satarım ulen babalar gibi satarım diyen bir maliye bakanını, eğitim sistemini alınır satılır bir kurum haline getirmeye çalışan bir yök başkanını,önce insanları açlığa mahkum edip sonra sadaka dağıtan zihniyeti, işsizliği ve yoksulluğu ekonomik başarı olarak gösteren bir hükümeti kabul etmeyen herkesin katılacağı mitingdir.evet öncülüğünü yurtsever cephe yapmaktadır çünkü insanlar artık laiklik üzerinden siyaset yapmaya çalışan ama laiklik lafının altını bi türlü dolduramayan bir chp nin ve imamlığa soyunmuş,evinde ayetleri okuyup türban kuran da yoktur diyen deniz baykal ın çözüm olmadığını anlamışlardır.insanlar doğru söylemlerle ortaya çıkan bir sol özne aramaktadırlar kendilerine . tabiki bu mitingin sonunda akp hükümeti devrilmeyecektir tabiki rte şok olmuycaktır fakat biz orada akp yi istemiyoruz diyerek bu memleketin sahipsiz olmadığını güçlü bir şekilde haykıracağızdır. asıl mücadele 2 marttan sonra başlayacaktır. bugüne kadar gelen hükümetler çok iyiymiş gibi akp yi istemiyoruz demiyoruz evet bugüne kadar başa gecenlere baktığımızda hepsi piyasacıydı hepsi amerikancıydı fakat akp bunların içinde hem piyasacı hem de en gerici hükümettir.bu ülkede yaşayan insanlar olarak memleketimize sahip çıkmak zorundayız. oraya gelicez de ne olucak diyenler için ; ben eğer bu ülkede yaşıyorsam ve şu an 20 yaşındaysam umutsuz olmamak zorundayım , onurlu bağımsız bir ülkede yaşamak istiyorsam mücadele etmek zorundayım. akp karşıtı olan herkesi 2 mart'ta kadıköy de görmek istiyoruz..
    (msslucifer, 26.02.2008 23:32)
  11. akp'yi istememek hakkını sonuna kadar savunduğum mitingdir.

amma velakin, umuyor ve dua ediyorum ki, bu miting, akp tabanına hakarete varmaz ve ülkenin bir kısmını "karanlık" diye nitelemez. yoksa, olan yine halkların kardeşliğine olacak. siyasiler, siyasi manevralar eşliğinde yaşamlarına devam edecekler.

tkp'den gelmesi bu mitingin, özellikle sevindirmiştir. ülkede "adam gibi muhalefet" olarak bir tkp kaldı sanıyorum. ulusalcılara pabuç bırakmazlarsa, ayrıca bir mutlu olacağım... ufuk uras'ı da görür müyüz acep?
    (şiirbaz, 26.02.2008 23:48)
  12. (trişka, 27.02.2008 12:58)
  13. aynı gün ve saatte, taksim tramvay durağında özgürlük ve dayanışma partisi'nin birarada yaşamı savunalım siyasi faaliyeti ile ilişkili olarak "24 yıl yeter" başlıklı basın açıklaması yapacağı mitingdir.

ekleme: kara harekatının bitmesi nedeniyle eylem de gerçekleştirilmemiştir. ancak dtp bugün (2 mart 2008) istiklal caddesini yeteri kadar karıştırmış sanırsam.
    (aglaures, 27.02.2008 13:01 ~ 03.03.2008 17:40)
  14. türk-kürt kardeş diyerek nasıl bir milliyetçilik yarışına giriyorlar anlamadığım durum. bu yarışa giriliyorsa da tkp hangi kulvardadır merak etmekteyim. tkpli değilim; ancak amaç kesin ve nettir. akp'yi istemiyorlar. sanırım eleştirmek yerine hangi mesaj çerçevesinde buluştukları irdelenmeli. tekel'i bile satan irade eleştirilmeli. eleştireni eleştiriyoruz. aydınlık bu mu oldu 21. yüzyıl insanları için?
    (karanlıkta, 02.03.2008 21:48)
  15. akp'nin türbanı amerikan bayrağı sloganı da pek hoş olan miting.
    (karanlıkta, 02.03.2008 21:56)
  16. cumhuriyet mitingi öğelerinin bolca kullanıldığı miting olmuştur. miting fotoğraflarına bakınca, nejat yavaşoğullarını ve türk bayraklarını en ön saflarda görmek ister istemez bir cağrışım yapmış; tkp'nin aynı taban üzerinden bir siyasi faaliyet örgütlemeye veya toplumsal muhalefet örgütlemeye çalıştığının göstergesi olmuştur.

akp'nin temsil ettiği düzen kadar, chp ve darbe çığırtkanlığı yapmak da düzenin diğer yüzünü temsil etmektedir. salt akp karşıtlığı; düzenin bozuk olan bir yanını ele alalım, diğer yanına da artık sonrasında bakarız eksenli bir siyaset ortaya koymaktır. eleştirilmeli, sorgulanmalıdır. 21. yüzyılda aydınlığa ulaşacaksak eğer bu kolayı seçerek olmamalı, hele de isminde komunist kelimesini taşıyan bir oluşum tarafından hiç olmamalı.
    (aglaures, 02.03.2008 22:11)
  17. son derece demokratik bir haktır. bu elbette dile getirilecektir ve meydanlar, kahveler internet forumları v.s. gayet de bu talebi belirtmenin en uygun yerleridir. insanların sosyalleştiği her alanda siyasi taleplerde bulunma özgürlükleri de saklıdır.

ancak akp'yi istemiyoruz ne kadar ahlaki bir taleptir? akp karşıtları diye bir paltform oluşturma çabası ve bu platforma akpliler dışında herkesi davet etmek açıkça bir akp'yi ötekileştirme çabasıdır ki her türlü ötekileştirme çabası demokrasilere zarar verir. onun yerine ben şunu istiyorum şeklinde talepler gündeme alınmalıdır. "ben laiklik istiyorum" "ben hür yönetilmek istiyorum" "ben türkiyenin başında abd baskılarına boyun eğmeyen bir hükümet istiyorum" tarzı talepler daha demokratik olacaktır.

evet, istediğiniz tarz hükümetler istemek için eyleme geçiniz, ancak bunun da bir sınırı var bilesiniz. bunun sınırı demokratik ve barışçıl gösteriler, hakaret v.s. barındırmayan saygılı kahve, forum v.s. sohbetleri ve diğer siyasallığa uygun platformlarda yine saygılı ve demokratik çerçevedeki faaliyetler bütünüdür. eyleme geç çağrısı biraz da kan barındırmaya müsait bir çağrı. dikkat ediniz.
    (tuygun, 03.03.2008 00:41)
  18. (mi atze, 03.03.2008 00:46)
  19. "istememe" paydasında buluştuğumuz aşikar..en azından burda..sorun neyi "istediğimizde"..tkp özelinde bu sloganla birleştirici olabilir mi, zor görünüyor..çünkü bizim derdimiz neyi sevmediğimiz değil çoğu zaman, neyi sevdiğimizde birleşemiyoruz biz.elbette kişisel fikrimdir bu ama gördüğüm şey çözümün çok olmasında!ironik hatta paradoksal bir durum ama sorunumuzu o kadar farklı çözüm yoluyla çözmeye çalışıyoruz ki, bu sefer onun bulduğu çözüm diğerinin sorunu oluyor.evet, istenmiyor akp , ama istememek yetmedi ki hiç.tkp o gitsin kominizm gelsin demektedir.elbette partileri bunu isteyecektir, doğaldır..ama demek istediğim akp olmasın ama kominizm de olmasın diyenlere çözümünüz nedir? akp'ye oy verenlerin (bence ) azınmasayacak kadarı ehveni şer demiş ve akpye oy vermiştir..e o zaman mesele ortak paydayı çoğaltmaktan geçmez mi..?
    (zeushera, 03.03.2008 15:36)
  20. teorik-fraksiyonel tartışmaları alevlendirmiş miting. işçi sınıfı ve bilinç veya kendinde sınıftan kendisi için sınıfa geçiş probleminin sol teorinin temel meselelerinden biri olduğu açık. bu sadece işçi sınıfının görece eğitimsizliğinden değil, kitlesel gerekli bilinç yüzünden böyledir. çünkü proleter devrim-dikta, sınıfsal karakterini işçi sınıfı üzerinden kurar. ve bizzat özel bir sınıf olarak işçi sınıfının, sınıfsal niteliği nedeniyle köksel özgürlükçü bir yapıyı beraberinde getirir. kısaca, iktidarı ele geçirme sürecinde hegemonik perspektif, önder devrimci olarak ne tür bir toplumsal oluşumu ileri taşırsa taşısın sosyalist yapılanmada asli unsur değildir. aradan belirteyim dedim.
    (düzgün kayar, 03.03.2008 21:49 ~ 22:00)
  21. rte yi istemiyoruzun eş anlamlısıdır. günümüz popüler söylemlerinden olsa da henüz uygulamasına rastlanamamıştır.

edit: uygulamaya mı geçiliyor ne!
    (yazarım yazarsın yazar, 03.03.2008 21:54 ~ 17.03.2008 13:54)
  22. şimdi, her şeyi en baştan almamız gereken söylem.

kabile, toplum, kültür, devler, hükümet, muhafelet... (muhafelet sonuncu çünkü söylem bununla ilgili)

taş devrinde insanların aile anlayışı yoktu (dinle yakından uzaktan alakası yoktur, hemen çemkirmeyin... olan şey bu. insanlar orada burada yaşıyordu...)... aile anlayışı gelişince yandan çarklı toplum olma yoluna girdiler. üç-beş akraba, yani sülale-soy kabileyi meydana getirdiler. kabileler arası savaşları teğet geçip topluma geçelim! kültürleri birbirine yakın olan toplumlar, dış (emperyalist güçler) toplumlara karşı devlet oluşturdular. ahanda ben devletim diye ortaya çıktılar, baktılar ki hükümdarlıkla olmuyor, yıkıldılar. gelgelelim efendim, demorksiye. reform, rönenas, ihtilal, inkilap ve devrimlerin sonucu oluşan demokrasi.

geldik mi? tamamdır. bu ifade de başka söylenecek pek bir şey kalmamıştır demektir. "akp yi istemiyoruz" gayet doğal bir söylem ve istektir. demokrasilerde muhalefet bu demektir. ama küfretmek, ne olursa olsun bir insanı küfretmek olmamalıdır. sapıklığa veya hainliğe bile küfretmiyorsak akp'ye küfretmicez. sözün özü bu' ister aldır, istersen aldırma!
    (keoma15, 03.03.2008 22:15 ~ 22:16)
  23. onun bunun ilgası...

elbette işgüzar bir kamusal feryadın tezahürü değil, ama freud'un threesome tasvirlerini aşıp, fromm'un dördüncü kişilik tipiyle iktidar penetrasyonunu avuçlayan bu gibi etkileşimler; ne obsesifler gibi daha az vicdan güdüsüyle, ne de erotikler kadar bağlılık ve vatankarane düsturla şekillenir. yapılan her türlü katakulliye bir mabed, bir cülus töreni, bir tarak-kürek havasında nümayiş edip, öte yandan radar benzeri kaygılarla seküler sinyal vericimiz bozulunca, silsileli sonar solculuğunun göğermesini huşuyla izliyorum.

hele de 'öteki'yken berikini 'diğer' saymak ve bunu 'hak' bilmek; mevcut 85 yıllık eytişimin dalavereci ideolojisinin kucağına düşmekten başka birşey değilken. tam da bu noktada daha sakil sorguların yapılması gerekirken, rot ayarı yaş dingilli bir siyasal devinimi örgütlemek vandal olduğu kadar, seküler fundamentalizmdir.
    (ipimlekusagim, 04.03.2008 11:38)
  24. -akp'yi istemiyoruz
    +chp verelim o zaman
    -yok chp'yi de istemiyoruz. deniz baykal'ın çifliği oldu nerdeyse.
    +hımmm dtp verelim o zaman
    -hayır onlarda pkk ya destek veriyor.
    +dsp desem
    -ortalıkta dsp mi kaldı abi?
    +dyp?
    - ı ıh. ne doğrusu ne yolu?
    +anap?
    -hayırrrrrrr.
    +ip?
    -işçisi adında var sadece.
    +üzgünüm elimizde başka seçenek kalmadı. lütfen bir süre sonra tekrar arayınız.
    (not: bu diyalog, yapılan mitingle uzaktan yakından alakası olmayan iki sade vatandaş arasında geçmiştir.)
    (jassmine, 04.03.2008 11:54)
  25. milliyetçiliğin, faşizan ruhun futbol maçlarında bile kendini gösterdiği bu ülkede yurtsever cephe'nin de yurtseverlik maskesi altında kürt düşmanlığı yaptığı, devletin kemalist ideolojisine biat ettiği eylem. ayrıca miting afişinin altına örgüt ismi yazmayarak akp karşıtı kemalistlere de göz kırpan bu miting, görüldüğü gibi işlevsiz olmuştur.
    (baydüdük, 25.06.2008 18:05)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil