akp'ye oy veren bi zavallı olmakla arasında baya bi fark var tabi.akp'ye oy vermeyenler doğar büyür kocaman bir ağaç olur meyve verir ve taşlanır.akp'ye oy verenlerse ot gelip ot gider savundukları bile üstüne basıp geçer.
"çamurlu yollardan yürümeyeyim" zihniyetiyle ülkesinin parsel parsel satılmasına müsade etmeyen, uzun vadeli ilkelerini her daim kısa vadeli çıkarlarının önüne koyan insandır.
aksine aklı başında olmaktır.tek zavallılığı düşünemeyenlerle aynı ortamlarda nefes alıp vermesidir.büyük düşünüp akp ye verenlerin yanında ister istemez bulunmak zorunda olmasıdır.
vatan millet elden giderken büyük düşünenlerinde aklı başına gelir belki.
dansöz gibi kıvırmayan zavallıdır. kendi çıkarlarını düşünüp kendini düşündüğünden onun işine ne gelirse o tarafta olan akıllı insana göre zavallının allahıdır. çünkü ülkenin mına koyulmasına katkıda bulunamayacak kadar zavallıdır. öyle ki kendisini mal yerine koyan, hakaretler savuran, ülkeyi karış karış satan, kendi yandaşlarına ihaleler açıp heryeri 3-5 kere bozup tekrardan yapan o belediyelere oy vermeyecek kadar zavallı olan, haketmeyene oyunu vermeyecek kadar zavallı olan kişidir.
akp li amcaların bizi seçmezseniz buraya hizmet gelmez tehditlerine karşı, inadına başka partiye oy veren, demokrasiden anlamayanlara demokrasi dersi vermek isteyen vatandaştır.
zavallı olarak nitelenmesi yanlıştır
muhtemelen ne istediğini bilen
öngörüsü ileri düzeyde olan
aydınlık bir türkiye aydınlık bir dünya isteyen ve düşleyen zeki ve saygı duyulası kimsedir
evvelden, ünlü ses sanatçısı, mümtaz şahsiyet, yüce insan nihat doğan tarafından "şerefsizlikle" itham edilmiş zavallıdır.
e hacı durmak yok yola devam. yalnız bu gidilen yol hak yolu değil bok yolu bok.
beş yıldır akp'nin yönettiği ilçesinde çamurlu yollara bata çıka yürüyen, bü yüzden bu seçimde akp'ye oy vermeyen ama akp'ye oy veren halkın geri kalanı yüzünden bir beş yıl daha çamurlu yollara talim etmek zorunda kalan zavallı vatandaştır.
o benim işte. antik bacılar ne bilsin ne çektiğimizi.
kafasında başörtüsü olmadan dışarı adımını atmaz, günde 5 vakit namaz kılar. çocuklarının bir yerlere gelebilmesi için türlü hurafelere inanarak onbinlerce kez aynı duayı tekrar eder, o duanın bizleri iyi bir yerlere getireceğine inanır. geceleri uyanır nafile namazları kılar, yer yer tövbe eder, yer yer allah hakkı için diyerek dua eder.
izmir'de yaşar, egelidir, ekmeğini taştan çıkarır. eşinin başına bir iş gelse, hangi yaşta olursa olsun kendine bakar, kimseye kendini muhtaç etmez. hayat dolu gözleriyle parıldar.
hırsızlardan nefret eder. ama her anne kadar o denli ince yüreklidir ki, hırsızlık yapanın elinin kesilmesine gönlü razı olmaz. dini duyguları sömürerek para toplayan, zimmetine para geçiren insanlardan zerre haz etmez.
bulunduğu mevkiden ötürü, eşine dostuna rant sağlayıp miltimilyarder olan kişilere de hırsız gözüyle bakar. ama yine de ellerinin kesilmesi hukukunu kabul etmez. ama koyu bir müslümandır.
halkına; bize oy vermezseniz işleriniz ankara'dan geçmez diye şantaj yapan, bir şehirde belediyeyi kaybedince bu millet hizmetten anlamıyor diyerek halka açık açık "nankör" diyen insanlara kulak asmaz, iğrenir.
buraya boş ceketimi assam %70 oy alır diyen zihniyet sahiplerinin, büyük bir kibir içinde olduğunu düşünerek allah'ına havale eder. oradan buradan -güya- uzatılan yardım ellerini, bedava zaman gazetesi aboneliğini, ev eşyasını, cumhuriyet altınlarını reddeder.
mevkisini kötüye kullanarak çocuklarını trilyoner yapan siyasetçilerden uzak durur. ev hanımıdır, biraz cahildir, ilkokul mezunudur, emekli bile değildir. ama haysiyetin ne demek olduğunu, insan olmanın kişiye yüklediği sorumluluğu çok iyi bilir. o padişah değil, milletvekili veya belediye başkanı seçmek için sandığa gider.
bu ruhiyete mensup bir insan olarak, yaşadığı ülkenin geleceği konusunda kendisi için değil, gençler için endişe duyar her gün dua eder ve kendisini yöneten padişahları lanetler.
dedim ya, zavallıdır, eğitimsizdir, akp'ye oy vermez.
ben o zavallılardan biriyim.. gerçekten zavallıyım, akpyi seçen gerizakalılar yüzünden her gün melih gökçek in kalpleri ısıtan gülümsemesini görmek zorunda kalıyorum.. daha nasıl zavallı olunur ki..
yakında daha fecisi de gelecek gerçi, disneyleand yapıp cümle aleme rezil edecek güzelim şehrimi.. gerçi rezil edeceği kadar etti hem bizi hem şehri o da ayrı ya..
tabii bu ankara versiyonu, bunun türkiye verisyonu da mevcut.. acıyorum bütün zavallılara, kendim de dahil.. ne günahımız var lan bizim, sırf ülke insanı aptal diye bu insanlar tarafından yönetiliyoruz..
kendini bir çuval kömüre, bilmem kaç paraya satanlardan daha zavallı olmayacak kişidir. ona oy vermek zavallılıktır asıl. akp ülkenin en iyi şirketlerini yabancılara satarken uyuyan zavallılardır onu hala tutan. bir çiftçiye ananıda al git diyen bir zihniyete bayılan bir kişidir o. o yüzden akp ye oy vermeyen gerçekleri gören kişiden daha zavallıdır . ki hala olan biten tüm şeylerden sonra hala akp akp sat beni de ne olur, ampulunu gel yak bir yerimde ne olur, saltanat kur benim üzerimdediyen zavallıdır kendisi haberi yok.
akp ye oy vermez iseniz hizmet alamazsınız, hatta belediye akp li değilse bazı evrakların ankara dan geçmesi zaman alır gibi söylemleri düşünerek her ne pahasına olursa olsun ,akp ye oy vermediği için çamurlu yolda mı gidecek ,gider,ulaşımda sıkıntılar mı olucak ,varsın olsun .park sorunumu doğacak ,varsın doğsun ..... da yeterki akp buradaki belediye yi almasın diyebilendir.
ve bir ideolojiside olduğu kesindir.daha dün kurulmuş bir partinin ideolojisini yansıtmadığınıda düşünmemektedir.yarın akp kapansa yerine x parti kurulsa
; "x partiye oy vermeyen zavallı" olur bu başlık.neden belirli bir ideolojisi yok ki vatandaşın.yerine gelecek olan onun fikrini yansıtmaz,o partinin fikirlerine ayak uydurur,derken o partide kapanır yerine gelen için konuşur böyle gider bu.yani sürekli çoğunluğun ,aklınca kazananın yanında olmak psikolojisi ağır basar.yoksa güç nerede ise bende oradayım psikolojisimiydi lan.her ne ise çoğunluğun içinde ,o sürünün içinde olmadığım için kendimi şanslı görüyorum .varsın sesimi kimse duymasın,varsın konuşmalarımı o çoğunluk bastırsın;ama herşeye rağmen bir ideolojim olduğu için mutluyum,diğerleri gibi takılıp sürünün peşine gitmediğim için mutluyum.
onurlu olmanın, gurur kavramına itimat etmenin, hayatta herşeyin para pul güç olmadığı inancında olmanın getirdiği kaçınılmazlık içinde bulunan kişidir.
akp'nin bedavaya dağıttığı kalitesiz ve havayı boka çeviren kömürle ısınamayandır.ocak ayında doğalgazı yüzde seksen zamlı olduğu için açamayıp götü donarken mayıs aylarında yürürlüğe giren yüzde yirmibeşlik "yersen" indirimiyle kemiklerini ısıtır.zavallı olan o değil, onu bu hale düşürenler, insanlarla dalga geçenlerdir.