gündem
  1. · günün tek şarkılık özeti
  2. · aşk ı memnu
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · itü sözlük hiçbirimiz komiklik yapmıyoruz günü
  5. · okan bayülgen
  6. · her yerinden öpüyorum rüştü
  7. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  8. · elektronik sigara
  9. · suna vidinli

akp ye oy vermeme gerekçeleri  

sayfa  / 2
  1. saymakla bitmeyecek tornistanlık özellikleridir.sadece ve sadece, atatürk orman çiftliği tabelasını,herkesin malumu olan şekilde yazabilme cibilliyetsizlikleri bile yeter sebeptir şahsım adına.
    (babamındavulu, 25.03.2009 00:45 ~ 01:14)
  2. allah korkusu ve kul hakkı yeterlidir sanırım. o vebali paylaşanları allah affetsin. zira hırsızın yandaşı hırsız, soysuzun destekçisi en az kendisi kadar soysuz sayılır.
    (serdarsl06, 25.03.2009 00:50 ~ 00:54)
  3. cumhuriyet devriminin kazanımlarının elden gittiğini gören kişinin çark hareketidir. en başta beri oy vermeyenler hakikati zaten bilenlerdir.
    (arachnid, 25.03.2009 00:53)
  4. ilk dönemki akp ile ikinci dönemki akp arasında dağlar kadar fark olması bunlardan biridir.
    (mihman, 25.03.2009 00:56)
  5. doğruyla yanlışı ayırt edebilme yetisi yeterlidir.
    (milkyway, 25.03.2009 00:57)
  6. (cingoz1137, 25.03.2009 00:58)
  7. seçmen kaydı yaptırmamış olmak da bir geçekçedir bu partiye oy vermemek için.. ve diğer partilere...
    (vikartindur, 25.03.2009 00:59 ~ 00:59)
  8. (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 25.03.2009 01:04)
  9. ismindeki "adalet" kelimesini inandırıcı bulmamak.
    (luto, 25.03.2009 01:06)
  10. (murderdolls, 25.03.2009 01:06)
  11. askeri darbeden yana olmamak, ama sivil despotluktan da yana olmamak.

ülkenin geleceğinin, 15 sene önce islam cumhuriyeti kuracağını düşünen, öngörü yoksunu dönek badem bıyıklıların eline bırakılmayacak kadar değerli olduğu bilincine sahip olmak.

bir de neden akp başlığındaki fikirlerin mantıksal değiline denk politik görüşlere sahip olmak.
    (mezzomorto, 25.03.2009 01:09 ~ 01:12)
  12. avrupa birliği uyum yasalarının hayata geçirilmesi, reformlara hız verilmesi, istihdam sağlanması gerekirken yıllardır sadece bir bez parçası üzerinden insanların dini duygularını kullanarak siyaset yapan, türk'ü türk'e düşman eden, islami devlet amacı güden ve "halk laikliği istemiyorsa tabii ki kalkacak" söylemleri kulaklarda hala çınlayanların yandaşlığına soyunmamak, atatürk'ün devrimlerini, cumhuriyet değerlerini ve en önemlisi bu uğurda verilen canları iki kutu mercimeğe, bulgura satmamaktır.
    (no reply, 25.03.2009 01:11)
  13. cumhuriyet ve m.kemal atatürk düşmanı olmaları yazmayı unutmuştum yazıyorum şimdi!
    (normalşartlaraltındaveodasıcaklığında, 25.03.2009 01:11)
  14. akp ile zerre kadar ortak görüşe sahip olmamak
    (koşarken ayağına giren kramp ile yere yığılan adam, 25.03.2009 01:17)
  15. kişinin hesap ekstresinde bu ay da ödeyemeyeceği bir meblağ görmesi bu gerekçelerden biridir kanımca.
    (bkz: kredi kartı borçlularına dürüst gözüyle bakmıyorum)
    (cyranodebergerac, 25.03.2009 01:19)
  16. çeşitli insanların çeşitli nedenleri olduğu konusu su götürmezdir. ancak bazı insanların düşüncesi akp'yi samimi bulmamaktır;
    (bkz: darbe savar akp nin kenan evren i yargılamaması)
    (elpinoras, 25.03.2009 01:29)
  17. gemiciğim yok, havalimanında açacağım, ötvleri kdvleri olmayacak vergisini düşük vereceğim bir kuyumcu dükkanım yok, bir likit yumurta fabrikam yok, rabbim bana clevaland da demedi. ne diye vereyim akp'ye oyumu. hem öğrenci evinde yaşıyorum insan bi kapımızı çalar, siz öğrencisiniz size bulaşık makinesi lazımdır, eve erzak lazımdır, tamam kaloriferli evde oturuyorsunuz ama size bir torba kömür verelim de siz de bu aylık apartman aidatınız karşılığında bunu yöneticiye de verin demediler. sadece büyük düşün diyorlar, ne düşüneceğim anasını satayım neyi düşüneceğim. okul bitti, iş yok, para yok, ana baba dersen onlarda emekli onlarda hepten yok, kendimi düşünemiyorum ki ne büyük düşüneceğim.
    gerçi verselerde vermezdim. bari üzerinde gururla yaşayacağım bir gıdım toprağım olsun, başkalarının boyunduruğu altında yaşamaktansa aç yaşamak daha iyidir.
    (bana bir nick bulun, 25.03.2009 01:37)
  18. çoktur.

şimdi memlekette ekonomik kriz var yani ekonomi alanında akp savunulamaz. ama diyeceksiniz ki tüm dünyada var. evet haklısınız. başbakanın gerçekten haklı bir açıklaması vardı: teğet geçti diye. evet gerçekten ekonomistler de teğet geçmesini bekliyordu. çünkü biz dünyanın geçirdiği krizi zaten 2000 senesinde geçirmiştik yani bir kriz beklenmiyordu. bizim krizimiz başka. yarı bağımlı yarı bağımsız.

şöyle bir şey var: kur politikamız. türk lirasının aşırı değerli olması ihracatı bitirdi. dolar çok ucuzdu bu memlekette. dışarı satılan mal maliyetini zor karşılar oldu. zaten düşen ihracat rakamlarımız da bu tezi destekliyor.

peki neden yüksek kur?
    bu sayede devlet daha çok şeyi satın aldı. türk lirası o kadar değerlenmişti ki eskiden bir liraya alınamayan ilaç, ya da çimento, ya da her hangibir "ekonomik hamle" hammaddesi çatır çatır alınabilmiştir. sonra da akicraatlar! yok öyle bir şey. herkes yüksek kur ile icraat yapar.

yani o kavşaklar, yollar, ucuz ilaçlar... işte bunlar götümüze giriyor şimdi.

peki ne oldu gerçekten? krize yüksek kurun yol açtığı yüksek cari açıkla girdik. amerikayı mortgage batırdı ama bizi bu batıramaz elbette. bizi batıran cari açıktır. yani ihracat ithalat dengesizliği.

ucuz döviz ihracatı bitirir, bir yandan da ithalatı arttırır, değerli para satınalır ama uzun vadede cari açık kaynaklı kriz yaratır.

şunu bilmem kaçıncı kez yazıyorum bunu. ben bıktım anlatmaktan ama insanlar okumuyor ve okumamaktan da bıkmıyor.

örneğin ihracat yapamayan kaç tekstil fabrikası kaç bin işçi çıkarttı haberiniz var mı?
    tekstil tarımı bitirir, tarım işçisi satın alamaz, çiftçi alamayınca esnaf iş yapamaz, esnaf satın alamayınca parakende biter, sonra toptancılar sonra fabrikalar kapanır. doğanın dengesi gibi ekonominin de bir dengesi vardır.
    ithalat zaten uçuyordu. doğalgazı da ithal ediyorduk. doğalgaza da %80 zam geldi. ne oldu? örneğin seramik sektörü battı, tuğla, kiremit üretimi zararına çalıştı. bu da inşaat sektörünü vurdu. bu arada türk ekonomisinin iki lokomotifidir inşaat ve tekstil.

sadece batanların tekstilciler ve inşaatçılar olmadığını da düşünürsek...

...yıkılan domino taşları.

yazmışım bir yerlerde (bkz: adalet ve kalkınma partisi/@2874606)
    (bkz: 2008 ekonomik krizi/@2766082)
    ayh fenalık geldi
    (strangelove, 25.03.2009 01:42)
  19. cahil olmamak, tahsilli olmak da bunlardan bir tanesidir.
    (poly aka bilirkişi, 25.03.2009 01:46)
  20. ekle ekle bitmez geçmişimdeki yanlışları sildim yeni ak defterim var yalanı ve taliban uşaklığı.. abd köleliği ...
    (jeenk, 25.03.2009 01:50 ~ 01:52)
  21. 1- cumhuriyet tarihinin en büyük borçlanmasını görecek kadar bilinçli olmak.
    2- nelerin kimlere ne şekilde peşkeş çekildiğini görecek kadar farkındalık derecesine sahip olmak.(kadrolaşma ve mülakatlardaki adam kayırmaların farkındalık)
    3- ülkede %47 oy aldı diye her türlü fütursuz lafın edilemeyeceğinin farkında olmak. ülkenin yönetildiğinin değil, kendi çıkarları adına kullanıldığını bilmek. milli menfaatler yerine kişisel çıkarların kullanılmasını hazmedememek!
    4- sürekli aynı iktidarın devam ettirilmesinin diktatörlük istikameti olduğunu bilmek.
    5- recep tayyibin kasımpaşa da etkinlik derecesi tavan yapan vahşi karizmasını başbakanlık için uygunsuz bulmak.
    6- allahtan korkmak. öldükten sonra verdiği kararlardan sonra yargılanacağını bilip, bu kararların içinde seçim denen hususun olduğunun da farkına varıp, bu konuda vicdanına aykırı hareket eden sülüklere prim tanımamak.
    7- insanları kategorize etmek hoş olmasa da; her sınıftan bunları düşünen insanların yaptığı mukayeseler sonunda yapabileceği eylemdir.
    (kremberiz, 25.03.2009 01:58 ~ 02:00)
  22. (kendikalesinegolatankaleci, 25.03.2009 02:00)
  23. +ismindeki ak renginin, gerçek omomatik beyazlığı ile örtüşmemesi.
    +başkanının ismi gibi, ortada tayyip (iyi, hoş,temiz) bir durum olmaması.
    (dunkelheit, 25.03.2009 02:44)
  24. bizim eve kömür felan gelmedi. kuru fasulyesi gaz yapıyor veampüllerin hepsi de patlak çıktı. zırnık koklatmam
    (beyazzakkum, 25.03.2009 03:03)
  25. -bir kere verdiği kömürler çok boktan, lan o kadar hediye verdik, hemde en şevk vericisinden; ama elimizde patladı, satmıyor!
    -bakınca derisi gözüken bıyık modasıda sıktı artık, daha "çağdaş görünümlü ama özünü kaybetmemiş" tarzlar yakalanması lazım.
    -geçen seçemlerde 3-5 karı da artık alıcaksınız diyorlardı, oda yalan oldu.
    (ruzgara karsi 30m iseyen adam, 25.03.2009 03:23)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil