gündem
  1. · kız arkadaşı behlül ve sawyer la yatakta basmak
  2. · kurban kesmeye karşı olan dallama
  3. · sevgilinin söylediği unutulmayan sözler
  4. · günün tek şarkılık özeti
  5. · çok istenip de olunamayan meslekler
  6. · kesilen kediye acıyıp koyuna hiç acımamak
  7. · hayatında hiç star wars izlememiş insan modeli
  8. · kız arkadaşının ayakkabısını bağlayan erkek
  9. · her şey geçer hayat kalır

akp ye oy verenin atatürk düşmanı olarak görülmesi  

1. akepe; laiklik karşıtı eylemlerin odağı konusunda, anayasa mahkemesince; 6'ya karşı 5 oyla devlet yardımından 1/2 oranında cezalandırılmış bir parti olması sebebiyle atatürk karşıtı eylemlerin odağı halinde görülen bir partidir. bu bir önyargı değil, mahkeme kararının vatandaşlara aktarılmasıdır.
    (elpinoras, 20.01.2009 19:44)
  2. en fazla, akp'ye oy vermeyenin "din düşmanı" olarak görülmesi kadar ilginç bir durumdur.
    (selenge, 20.01.2009 20:20)
  3. atatürk ilke ve devrimlerine karşı olmak düşmanlık değildir.. abartmayın (!)

edit: tamam düz yazıyorum.. evet atatürk ilke ve devrimlerine karşı çıkmak düşmanlık değilde nedir ulan!!!
    (joachim murat, 20.01.2009 20:58 ~ 21:10)
  4. akp'nin bugüne kadar yaptıklarına ve bünyesindeki adamların tarihçesine bakılırsa, kibar tabirle, en azından atatürk'ün yaptıklarıyla çelişen pek çok durum görülebilir.
    bu yetmezse, youtube'da herhangi bir tayyip erdoğan, ak parti mitingi veya bir ulusa sesleniş konuşması izleyiniz. kendine "kemalist siken" nikini veren, yorumlarda şeriatı istediğini söyleyen, durmak yok yola devam'ı kendi motto'su haline getiren pek çok üyenin yazdıklarını neşe içinde okuyabilir, hatta kemalistlere "defolun" diyen videoları da görebilirsiniz.
    bu ülkede atatürk'ü sevmeyenler belki yarıdan bile fazladır.
    (ntcik, 20.01.2009 21:10)
  5. ufacık bir şekile atatürk ya da onun yaptığı devrimleri tartışırken ortamdaki akp taraftarının hışmına uğramak ve de atatürk'ün hemen kadınlara ilgi ve içki yönünün kötü bir şey gibi nitelendirilerek seni bi dövmediği kalması,(adam eşcinsel mi olaydı???)
    (squaw, 20.01.2009 23:26)
  6. kendimden biliyorum ki yanlış bir görüş açısıdır. akp (evet bak ben akparti demiyorum) bir kere oy vermeme ve olmayan alternatifler neticesinde tekrar vermeye hazır hem liberal hem muhafazakar bir insan evladı olarak, atatürk e hem düşman değilim hem de hiç düşmanlık ederken görülmedim.

atatürk e asıl düşman olan böyle ayrımlarla toplumu bölme yoluna giderek onun kurtarmak için ömür boyu mücadele ettiği birlik ve bütünlüğe darbe vuranlardır.

siyasal tercihleriyle insanları kategorize eden aydınlanmış ve üstün genetik özelliklere sahip olduğu kafatasından belli arkadaşları kırklı yılların bavyerasında bira yudumlamaya davet ediyorum. kalsalar da olur, sonuç ta kimse mükemmel değildir.
    (kendini düşünen hayalperest, 21.01.2009 12:01 ~ 12:01)
  7. akp naptı?

- atatürk'ün hayatı pahasına önem verdiği laiklik konusunda direkten döndü. hakkında "laiklik karşıtı eylemlerin odağı haline geldi." iddiası ortaya atıldı.
    - zamanında büyük zorluklarla kurulmuş işletmeleri parça parça sattı.
    - yetmedi vatandaşı kazıkladı.
    - yetmedi soydu soğana çevirdi.
    - yetmedi atatürk'ün "efendi" dediği insana kapıyı gösterdi.

evet, tüm bunları yaptı ve yapıyor. ancak bu insanlara oy vermek atatürk düşmanlığı olarak adlandırılamaz. malesef ki akp odun-kömürle de olsa atatürk'ün istediği şekilde, demokratik bir sistem olan oylama sistemiyle başa geldi. malesef ki içleri belli olan kişiler bu yolla yönetime geçti. yani diyeceğim o ki akp'ye oy verenler atatürk'e değil; bizzat kendine ve halka düşmandır. çünkü bunun ceremesini atatürk çekmemektedir. ha evet, eminim ki kemikleri sızlıyordur. eminim ki yüreği cız ediyordur ama giren kalka giriyor, giren sana-bana giriyor. atam'a yazık, sana-bana kazık. (aradaki ince çizgi anlaşılmıştır umarım.)

şimdi söyleyin. akp'ye oy verenler atatürk'e mi düşman yoksa halka mı? onlar laikliğe saygı göstermeseler de ben onların başa geçtiği demokratik sisteme saygı gösterme zorunluluğu hissediyorum kendimde. içim kan ağlasa da atatürk'e saygımdan kabulleniyorum bi nevi.

kendini düşünen hayalperest'in uyarısıyla: amacım bölmek değil elbette. sen bana düşmansın, ben sana düşmanım gibi abuk cümleler kurmak istemezdim. yanlış anlaşılma durumu söz konusu gibi. ortada bi düşmanlık yok elbette. en başta, düşmanlık diye tabir edilen şey saçma. düşmanlık ne lan? ha eğer düşmanlık denecekse eğer içimden geçen duyguları yukarıda belirttim zaten. yani, "düşmanlık" denen şeyi herkes kendi algı süzgecinden geçirerek yorumlasın lütfen. edit giriden uzun olmadan kaçayım ben. saygılar.
    (spongebob, 21.01.2009 12:25 ~ 16:01)
  8. rejim karşıtı olduğu mahkeme emriyle tastiklenmiş bir parti olduğundan gayet normaldir, zaten de öyledir.

ancak bilinçsiz insanların sırf kömür vs için oylarını sattığını düşünürsek, onlarıda sırf akp ye oy verdiği için atatürk düşmanları genellemesini yapmakta yanlıştır.

kısaca bu söylem akp çekirdek kadrosu için gererlidir.

(bkz: bülent arınç)
    (hanator, 21.01.2009 12:52)
  9. düz mantıktır. akp atatürk'e karşıysa oy veren de karşıdır diye düşünmektir. nerden çıkarıyorsun akp'nin atatürk'e karşı olduğunu? derseniz bunu ben değil anayasa mahkemesi diyor derim.

not: kendi kendimle röportaj gibi oldu sanki, kendimi oha falan hissetim bir an. küçük bir an ama.
    (diazepam, 21.01.2009 12:57)
  10. parti mensuplarının atatürkü pek sevmedikleri göz önüne alınırsa akp ye destek verenlerin de aynı düşüncede olmalarının mantıklı geldiği düşüncedir.
    (çıtırpaneharcı, 21.01.2009 13:06)
  11. akp'nin amaçlarından kaynaklanan hadisedir.
    (asd, 21.01.2009 13:12)
  12. siyasi görüşleri yüzünden halkın yarısını topyekün düşman olarak gören insanların yaşadığı bir ülkenin bölünmek için ne ruma ne de ermeniye ne de düşmana ihtiyacı vardır. ha gayret, bunla beraber kendi kendimize yıktığımız devlet sayısı yirmiyi bulacak.
    (kendini düşünen hayalperest, 21.01.2009 13:16)
  13. her kesim için geçerli olan, diğerlerini "ötekileştiren" mantığın ürünü. akp'ye olan nefreti, m.kemal üzerinden yürütme hevesidir. m.kemal'i sevmeyenler tabi ki mevcut, ki sevmek zorunda değiller, zorla hiçbirşeyi sevdiremezsin, ama bu söylem mevcut karşıt sayısını artırmaktan öteye geçmez, geçemez.
    (no 1, 21.01.2009 13:47)
  14. ne kadar inkar edilse de atatürk'e içten içe düşman olduğu bilinen bir partiye oy veren insanın gördüğü muameledir. yapmayı etmeyin. bütün oy verenlerin amacı o malum partinin görüşleri değildir.

(bkz: kömürdür kömür)
    (gelmişgeçmiş, 21.01.2009 13:53)
  15. kısa etek giyen bir kızın veya alkol içen bir erkeğin dinsiz olarak itham edilmesi gibi bir durumdur.. ya da hıristiyanlara gavur yani dinsiz olarak bakılması gibi bir şeydir.. akp ye ilk oy verenler yeni bir parti olduğu için, rte güzel güzel adam akıllı açıklamalar yaptığı için oy vermişlerdir.. fakat ikinci oy verenler cahillerdir çünkü ülkeyi satan, sadece hastane ve okullarda sözde reformlar yapan, her daim çalışıyormuş gibi görünen bu partinin ve mensuplarının nasıl insanlar olduğunu çözememişlerdir.. cahillik kesinlikle yanlış anlaşılmasın.. okuyan biri de cahil olabilir.. eğer gerçekten bu partinin, rte'nin ve parti mensuplarının, bir de üstüne şimdiki cumhurbaşkanının yaptıklarını görmüyorsanız, hala daha onları savunuyorsanız siz de bir cahilsinizdir.. ülkenin tüm kaynaklarını yabancılara "serbest piyasa" mantalitesinin arkasına sığınarak satan bir insandan ne beklersiniz ki..
    (suursuz, 21.01.2009 14:16 ~ 14:17)
  16. çok ayıptır. laikçiliktir. ergenekonculuktur. elitliktir. sosyetikliktir. jakobenliktir. demokrasi düşmanlığıdır. darbeciliktir. falan filan işte neyse.
    (yenisekme, 21.01.2009 14:29 ~ 14:31)
  17. sadece içten içe değil, alenen atatürk'e düşman olan, hilafeti kaldırdığı için o'ndan nefret eden ve o'nu dinsiz olmakla itham eden bir partiye oy veren insanın "atatürk düşmanı" olarak nitelendirilmesi düz değil doğru bir mantıktır. bu partinin yaptığı şey din tüccarlığından başka bir şey değildir; son derece bireysel olan inanç mevzuunu ayağa düşürdükleri yetmiyormuş gibi bunu çok gerekli bir şeymiş gibi lanse etmekte ve sıklıkla gündem maddesi haline getirmektedirler. misyonlarında ve vizyonlarında atatürk ve atatürkçü düşünceyle uzaktan yakından alakalı bir şey yoktur, olamaz da. bütün bunların ışığında, evet, akp'ye oy veren insan gafildir ve atatürk'ü seviyor olamaz.
    (siz hepiniz ben tek, 21.01.2009 14:30)
  18. gerçekten denedim ben bunu. böyle düşünmemeye, böyle olmasına imkan vermemeye çalıştım fekat, olmuyor olmuyor.
    şimdi bu adamların, doğru olarak ne iş var?
    daha mı zengin etti bizi? zenginliği siktiret, belimizi mi doğrulttu? belimizin doğrulmasını da geç, engelleyebildi mi aradaki uçurumlar? hani şu zengin çok zengin fakir çok fakir uçurumu.

sokakta elle, sözle taciz edilebilirliği azalttı mı? hırsızlığın önüne geçebildi mi? - allam ne diyorum ben?! kimden istiyorum hırsızlığı önlemesini, of!-

özgürlüklere saygı mı duydu? elle tutulur gözle görülür ülkeye ne kattı?

hiçbir şey kardeşim.

ama ne yaptı?
    kendi maaşlarına bastı zammı, benzine, gıdaya bastı zammı, memura işçiye gelince bakakaldı.
    doğalgaz, elektrik aldı başını gitti.

tekelimi, türk telekomumu sattı -telekom ağzımıza sıçıyor şimdi, o çok ayrı-.

özgür düşünce ve özgürlüğü sırf işine gelince vurguladı.
    işçime, emeklime, gencecik askerime dil uzattı.

bir türban doladı, metrelerce ki arap saçına döndürdü, oyalamaya çalıştı halkı ki başarılı da oldu.
    namus timsali gösterdi desenli bezi. ruhların orospuluğunu işe katmadan, öyle ki top benim oynatmıyorum dedi.
    cuntacılığa alıştırdı.

yokluğa yoksulluğa iki çuval kömür, üç beş kilo erzakla çare buldu. tabi ya durmak yok yola devam.

nabze göre şerbet vermenin en güzel örneklerini serdi gözümüzün önüne.
    4 simit alıp, simitçiye 100 lira vermek değil ki önemli olan!

insanın damarına basmak değil ki, dinle, yokluktan geldiğini vurgulamakla ülke yönetmek.

onun için insanların takım tutar gibi bu partiye oy vermesini bir başka şeye yoramıyorum.
    götümüze girebilir diye bir kavram var ya girdi de farkında bile değiliz. hem de acısı çok daha fena çıkacaktır.

ki biliyorum ki zorluklarla büyük fedakarlıklarla kazanılan zafer, kurulan bu cumhuriyet, umrunda bile değil. sadece işine gelince demokrasi, işine gelince adalet, özgürlük. bütün nimetlerinden yararlanırım ama bu ülkeyi yaratanı zerre siklemiyorum tarzı.

şimdi azmayın ama emi. görünen köy kılavuz hesabı, guduuu.
    (eni, 21.01.2009 14:37)
  19. (bkz: @1388477 )
    (gone with the sin, 21.01.2009 14:45)
  20. türkiyede herkes kendini, rejimin, özgürlüğün, milletin, ülkenin tek ve gerçek savunucusu gördüğü için oluşan durumdur.

akp kadrolarında atatürk düşmanı yığınla insan var mıdır? -vardır. ama akp'ye oy veren insanı, tek derdi evine ekmek götürmek olan, bizim aldığımız eğitimin yarısını alamamış olan insanın atatrük düşmanlığıyla ne alakası var?

mhp, asıl milliyetçi oluşumun kendisi olduğu söyler ama mesela tkp onların faşist olduğunu, gerçek yurtseverlerin kendileri olduğunu iddia eder. akp, muhafazakar kesimin partisi olduğunu söyler, chp ise akp'nin dini kullandığını dinin gerçek koruyucusunun kendisi olduğunu ilan eder.

akp, chp'ye din düşmanı, chp, akp'ye atatürk düşmanı, tkp, sosyalist olmayan tüm partilere sömürü yanlısı, emek düşmanı, mhp, sosyalist partilere bölücü, liberal partilere amerikan işbirlikçisi, dtp tüm büyük partilere faşist diyedursun, olan bu partiler saysinde sorunlarının çözüleceğine inanan insanlara oluyor. peki sorunlar birbirine bok atarak çözülür mü?

ama işte ülkemizin içler acısı hali bu maalesef. kimse kimseyi ideolojik açıdan eleştiremiyor. çoğu partinin sağlam bir felsefi ve kuramsal temeli yok. böyle olunca da neyi, hangi birikimle eleştireceksin.. o zaman da şimdi olduğu gibi herkes birbirine bok atıyor, karşıdaki partinin icraatlerini ve dünya görüşünü, kendi ideolojisi açısından eleştirene, güncel konularla ilgili kapsamlı analizler ortaya koyanlara, sorunlarla ilgili çözüm önerileri ortaya koyanlara rastlıyor musunuz?

hala varsa yoksa o atatrük düşmanı, bu din düşmanı, öteki dolandırıcı, öbürü orospu çocuğu.. iki dakika slogan atmayın da ortaya birkaç fikir koyun bi zahmet. işte o zaman milletçe akp'den kurtulmuş oluruz.
    (uzaylı kertenkele, 21.01.2009 15:00)
  21. doğru bir önermedir. bittiğimizi kabul etmemek için yanlış olduğu düşünülmeye çalışılmaktadır.
    (coxsackie, 21.01.2009 17:08)
  22. atatürk'e saygı duruşunda sap gibi durmaya gerek yok diyen bir genel başkanın partisine oy vermenin atatürk dostluğu ile alakası olamayacağı için yanlış olmayan önermedir.
    (solcu, 21.01.2009 17:21)
  23. yanlış bir önermedir. bu tip söylemlerin milletimizi kutuplaştırdığını, boşa meşgul ettiğini; kontrol edilebilir ve kendisini ilgilendiren önemli meseleleri görmez hale getirdiğini görmezden gelmektir.

akp'nin varlığı tartışmaya açık gizli gündemindense yaptığı icraatlara bakmak daha akıllıca.

ben geçen seçimde akp'ye oy verdim. o zamandan bu zamana ekmek, yağ, pirinç fiyatları ikiye katlandı, elektrik ve bilhassa doğalgaz uçuk seviyelere çıktı. internete özgürce erişimim engellendi. enflasyon %11'ken ablamın maaşı %4 arttı ve bu fakirleşme kimsenin umrunda olmadı. bir asistan doktor maaşıyla iki kişi geçinmemize rağmen sigaraya verecek para bulamadığım zamanlar oldu. kısaca akp'nin iddialı olduğu ekonomi politikası benim gözümde fiyasko oldu.
    gelecek seçimde akp'ye oy vermeyeceğim, çünkü bir faydasından çok zararını gördüm. bence herkesin de bakış açısı bu olmalı.
    (kısaveacısız, 21.01.2009 17:32)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil