görseller
akp ve kömür edebiyatıakp ve kömür edebiyatı

belki ilginizi çeker
  1. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · marjinal isim meraklısı aile
  2. · bakire kız ile evlenmenin verdiği huzur
  3. · boylumlama
  4. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  5. · 18 kasım 2009 fransa irlanda cumhuriyeti maçı
  6. · ateist yazarların itü sözlük ten defolup gitmeleri
  7. · dersim katliamı
  8. · inti illimani
  9. · colin firth

akp ve kömür edebiyatı  

sayfa  / 2
  1. ne zaman akp bahsi geçse hemen akabinde icra edilen edebiyat türüdür.

"o kadar kömürü ben dağıtsam ben de iktidar olurdum aabi" açılımları...
    tuhaf, acınası haller. sanki kömürü kapan büyülenmişçesine ve istisnasız oy verdi akp'ye...
    biz beceriksiz, basiretsiz, muhalefet yapmaktan dahi aciz adamlarız desenize şuna delikanlı gibi.

bu milleti akp'ye mecbur bırakan siz değil misiniz! alternatif olamadık işi kıvıramadık deyin alnınızdan öpeyim sizi. ama bana kömür edebiyatıyla gelmeyin. madem kömür o kadar etkili bir materyal, sen de bir dahaki seçimlerde seçim otobüslerine mazot alma, vatandaşa kömür al bakalım olacak mı? 14 milyon insan kömüre oy verdi ha? bırakın bu işleri. hala akıllanmadınız. ders almadınız. artık kömür edebiyatını bırakıp vatandaşa güzel sözler söyleyin. adam gibi muhalefet yapın. inanın bu millet bayılmıyor akp'ye. ama sizin şu hallerinizi gözlemledikçe çaresiz kalıyor.
    (emigrant, 13.11.2008 01:47)
  2. (bkz: akp ve mazlum edebiyatı)
    (absimiliard, 13.11.2008 13:49)
  3. tıpkı edebiyatta kullanılan simgeler gibi kömür de burada simgedir. kastedilen şey akp'nin kasıtlı ve beceriksiz ekonomi politikalarıyla -ki dolandırıcılığın da payı büyük- halkı daha da fakirleştirdiğidir. öte yandan zenginler daha da zengin olmuştur. halk üretimden kopup hazıra alışıp "tebaa" olmaya başlamıştır.

burada kömür; rüşveti, dolandırıcılığı, gemiciği vb. hatırlatmak için kullanılmıştır. bunu sadece beş on kilogram yakıta indirmek akp'nin "icraat"lerine haksızlıktır. ayrıca patates falan dağıtıldığı, yeşil kart olayında sahtekarlığın dibine vurulduğu gelen duyumlar arasındadır.

sen önce zaten zayıf olan muhalefeti sustur. televizyonlar, gazeteleri satın al. zengin ve nüfuzlu cemaatleri arkana al, ondan sonra muhalefet yapamıyorsunuz, siz de para harcayın, de. hayır efendim biz yapmayacağız, %47 gibi gurur tablosu sayılabilecek bir oranla iktidara gelip gurur namına hiçbir şey yapmadı akp ama biz neyin ne olduğunu, nereden geldiğimizi unutmayacağız. zafere giden her yolu mübah saymayacağız.
    (asasdas, 13.11.2008 14:04)
  4. penguen dergisinin, okurlarını tiksindirme pahasına yorulmadan aylardır icra ettiği edebiyattır. yapıcı eleştiri yapma yeteneği olmayan bünyelerin sığınağıdır. yerinde sayma edebiyatı olarak da bilinir.
    (aggressive, 13.11.2008 23:58)
  5. sadece edebiyat ile değil, aynı zamanda matematik ile de çok ilgili durumdur. şöyle ki;
    bu kömürler, vatandaşların ödedikleri vergiler ile tedarik edilip dağıtılan kömürlerdir. devlete maliyetini, matematik bilgimizi sınayabilmek için kullanabiliriz, bu bir... bu kömürler, farklı şehirlerdeki kömür ocaklarından çıkartılıyor ve türkiye'nin farklı farklı şehirlerine ulaştırılıyor, yani nakliye maliyeti ekliyoruz. etti mi iki? devam edelim, torbaların üzerinde t.c başbakanlığı logosu bulunan, ödediğimiz vergiler ile alınan bu kömürler, sanki bir şahıs ya da kurumun hediyesiymiş gibi, ihtiyacı olan vatandaşlarımıza dağıtılıyor. (ki kömür taşıyan araç şoförleri, ihtiyacı olan olmayanın faydalanabildiğini gözlemlediklerini, üzerine basa basa söylüyorlar ahber ekiplerine) tamam kabul ediyorum, burada matematikten uzaklaştık, bu edebi yönü oldu. tekrar matematik kısmına dönüyorum. haber bültenini sunan genç muhabir, çuvalın üzerindeki xxxx plastik firmasına işaret ediyor, merak ediyorum acaba nereye bağlayacak diye. muhabir, canlı yayınlanan haber öncesi xxxx firmasını aradıklarını, firmanın gaziantep ilimizde bu tip ambalajları üreten bir firma olduğunu öğrendiklerini belirtiyor. biliyorum, "ee matematik neresinde bunun" diye soranlarınız var, hemen devam ediyorum. adı geçen ambalaj firması, akp kurucu üyelerinden ve daha önce gaziantep ilinden akp milletvekili adayı olmuş bir şahısa ait. ambalajın devlete maliyetini bilmediğim için, rakam veremiyorum ancak, malzeme mevcut ve kullanılır olduğuna göre kesin bir maliyet mevcut ki maliyet varsa matematik var, etti mi üç... illerimizde, bu kömürlerden ortalama olarak beşer bin ton (5000) dağıtıldığını düşünürsek (büyük şehirler ortalamayı feci yükseltiyor, ayrıca işin içine aritmetik ortalama da girdi), kömür dağıtılan şehir sayısı, dağıtılan ton miktarı, nakliye masrafları, ambalaj maliyeti vs. vs... bilinenleri kullandığınızda, karşınıza matematiksel bir sonuç çıkıyor. 7-8-9... diye %47'ye kadar uzayıp gider bu sonuçlar...
    peki biz bu durumdan ne anlıyoruz?
    matematik de en az edebiyat kadar önemlidir...

(nakliye masrafı tır başına, yapılan mesafeye göre 750-1500 ytl olarak alınabilir.)
    (pi 3 alınacak)
    (coughlin yasası, 20.11.2008 20:36 ~ 20:44)
  6. üniversitelerde açılması gereken bölüm gibidir.ders olarak okutulmalıdır hatta.çünkü alınacak çok ders var.
    (antiasocial, 20.11.2008 20:39)
  7. buna argumantum ad ne halt deniyor bilmiyorum ama "akp kömür dağıttıysa siz de adam gibi muhalefet yapamadınız" argumanının üzerine kusmak istiyorum. ulan adamlar kömürle oy satın alıyor, amerikan/arap sermayesiyle satın aldığı oydan sonra demokrasi şarlatanlığı yapıyor, yollarda kömür yüklü demokrasi tırları dolaşıyor, kalkmışsın hala akp ve kömür edebiyatı diyorsun. akp nin savunulacak tek bir yanı olsa kalkıp ben de o yandan savunacağım ama adamlar oy satın alıp ülkeyi sattı karış karış, hala savunmaya, "ama muhalefet de şöyleydi böyleydi." diye siksik etmeye devam ediyorsun.

kim ne erdemsizlik yaparsa yapsın, bu başka bir erdemsizliği haklı çıkarmaz. sarhoş ejderha nın dediği gibi, "bir gün düşünmeyi öğreneceksiniz." demeyi çok isterdim ama zor sizin işiniz.
    (ahmak ı hayal, 20.11.2008 20:50 ~ 20:59)
  8. ilginç yorumlara sebep olan edebiyat türüdür.

bir dünya yazı yazdık gelvelakin meramımızı anlatamadığımızı görünce kahroluyorum vallahi!
    proteinden zengin bir kahvaltı yazıyorum size günde bir kez aç karnına. yumurta karaciğer falan.

muhalefet ya da önceki iktidarlar bu kadar basiretsiz olmasaydılar akp bugün bu kadar güçlü olabilir miydi? soru buydu. kömür kömür diyosunuz ya çok gülüyorum size. bizim mahallede kömürleri cayır cayır yakıp sonra topluca mhp'ye oy atan bir sülale var da onlar geliyor aklıma.

yani diyeceğim o ki; baykal karaçarşaflı transferini bıraksın da kömür dağıtmaya başlasın. derhal. formül bu kadar basitken bir kutu emeduriçip çarşaflılarla tokalaşmak ona da zulüm bize de.
    (emigrant, 20.11.2008 23:05 ~ 21.11.2008 08:39)
  9. bundan bi elli yıl sonra okullarda ders olarak gösterilecek derstir. öğrenciler arasında çakal edebiyatı olarak adlandırılacaktır. doğal gaza zam evresi, evlere sobayı kurdurma evresi, kömürü bedavaya dağıtma evresi şeklinde ana başlıklarda incelenebilir. hatta bu durumun üniversitelerde bölümü açılmalı, akp politikası ve siyaset bilimi diye.
    (amuda kalkan imam, 20.11.2008 23:45)
  10. (bkz: akp üniversitesi kömür dili ve edebiyatı)
    (amedian, 20.11.2008 23:50)
  11. bununla ilgili anlaşılamayan konu şu: kömür dağıtmak oy toplamaya yarar ya da yaramaz, mahallenizdeki sülale kömürleri alıp oyunu başka saçma sapan bir partiye atar ya da atmaz. ve önemli olan bunlar değildir. önemli olan bir partinin oy toplamak için kömür dağıtarak erdemsiz bir siyaset izlemesidir. halkının açlığından prim yapmasıdır. bu sürekli olarak yıllarca eleştirilse bile bu eleştiriye "bırak bana kömür edebiyatı yapma." demek de bir başka çeşit erdemsizliktir. erdemsizlik diyorum ama bunu fazla takmadığınız zaten ortada. takıyor olsaydınız cumhuriyet tarihinin belki de en kirli siyasetini yapan adamları eleştiren insanları eleştiremezdiniz.
    (ahmak ı hayal, 21.11.2008 00:24)
  12. (bkz: tayyib kömür)
    (boyaci, 21.11.2008 01:08)
  13. yedi meşalecilerin gelişiyle yanarak can vermeye müsait bi' edebiyat olsa da önce altı meşaleyi bile alevlendirecek çakmağı bulamayan bu kemankeş akımın evlatlarına çakmak lazım gelmektedir. arada kaynamaya da hazırımdır, zevk almasını da bilirimdir. sinirimden zekeriya beyaz türkçesi kullandımdırdı... yokturdu!
    (zoser, 21.11.2008 04:28)
  14. eğlencelidir.

bir partinin kömür dağıtarak oy toplaması erdemsizliktir tabii. erdemsiz olan tek şey bu değildir üstelik ve belki de en masum olanıdır.

ama %47 lik oy oranını salt kömürle açıklamak da basiretsizliğin zirvelerinde gezmektir. sanki vatandaşla kapıda "al kömürü ver oyu. saydınız mı kömürleri? hah tamamız di mi necmi abi?" şeklinde sıcak bir ticaret yapıldı. "hocam bize on torba fazla dökmüşsünüz ama gelecek seçimde bizim küçük oğlanın yaşı tutuyor telafi ederiz..."

cumhuriyet tarihinde çok daha kirli siyasetler de yapıldı emin olun. cumhuriyet tarihimiz bunlarla doludur. yaşınız tutmaz ama tarih diye bir bilim var allah tan. açın okuyun özalları, demirelleri, tansuları, mesutları falan...
    belki ötekiler bu aç halka kömür bile dağıtmadıkları için gittiler ne dersiniz? kuazimodo esmeralda'ya, bir bardak su verdiği için aşık olmuştu. çünkü ona bir bardak su bile veren olmamıştı o zamana kadar. ve bu toprakları kuazimodo' lar diyarı haline sokanlar daha önceki kirli siyasetlerin sahipleridir. bu aşağılanmışlık ve dilencilik kültürü bir mirasdır bize babalarımızdan.

ve gün geldi bu memleketin ufku o kadar karardı ki adamın biri elinde bir mumla ondört milyon insanı peşinden sürükledi. ve şimdi o mum ellerine akıyor. ateşi parmaklarına yaklaştı. ama hala ışık orada duruyor. anlayamadığınız ve kömürle odunla açıklamaya çalıştığınız şey bu.

erdemli olmak, siyasetle alakalı saçma sapan çıkarımlar yaparak asıl sorunu pas geçmek ise size erdemli hayatınızda mutluluklar dilerim. nitekim ben erdem merdem takmam kömürüme bakarım. ooh mis gibi.
    (emigrant, 21.11.2008 07:37 ~ 07:51)
  15. kömür edebiyatı yapanların akp nin yüzde kırk yedilik başarısının tek sebebinin kömür olduğunu düşündüklerini zannetmiyorum. kömür edebiyatı yapanlar kömür dağıtmanın akp siyasetinin küçük bir parçası olduğunu biliyorlar. konuyu çarpıtmanın, olmayanları varmış gibi göstermenin de akp siyasetinin bir parçası olduğu malum. bunların yanında bonus olarak tayyip erdoğan ın kahvedeki adamın yansıması olduğu da bir gerçek. akp türk siyasi tarihinin belki de en kirli siyasetini yapıyor derken elbet “herkese iki anahtarları”, hayali ihracatçı aileleri, diğer yalanları dolanları unutmuyorum. tek bildiğim, sadece akp değil, türkiye deki herhangi bir siyasi partiyi ucundan kıyısından savunsam, bu partileri eleştirenleri “edebiyat” yapmakla suçlasam, o gece gözüme uyku girmez. benim böyle durumlar için kullandığım bir ar damarım vardı, şuraya bir yere koymuştum, yoklayın bakalım, sizinki de yerinde duruyor mu?
    (ahmak ı hayal, 21.11.2008 09:04)
  16. doğalgaz kullanan seçmen hiç düşünülmüyor bu memlekette. peki ya onlar kime oy verecek? misal cem uzan motorola telefon dağıtırdı. herkesin işine yarar. hem de motorola.
    (azwepsa, 21.11.2008 09:28)
  17. adam gibi yağmur yağmayan, kesilen ağaçları sayesinde ekosistemi çökme noktasına gelen canım ankaranın bilhassa akşamdan sonraları duman altı olmasına neden olan edebiyat. ne demişti i. melih amcamız: "20 yıllık suyu olan tek şehir biziz." "kişi başına düşen yeşil alanda ankara birinci." "kızılırmak suyu tertemiz."

(bkz: at yalanı sikeyim inananı)
    (curvaturkey, 21.11.2008 09:48)
  18. başkent ankara için; son yapılan doğalgaz zamları sayesinde, halk arasında kendine iyice yer edinen edebiyat türü. yerel seçimler öncesi atılan dev adımlardan birisidir, doğalgazlı evlerin salonuna kurulan sobalarda belediyelerin dağıttığı kömürlerin yanması. daha kış bastırmadan şimdiden ortaya çıkan hava kirliliği bunun en büyük göstergesidir. yılların hava kirliliğiyle mücadele çalışmaları oy=kömür işlemi sayesinde sıfıra sıfır elde var sıfır sonucuna ulaşmıştır. iş edebiyatı aşmış matematiğe el atmıştır.

yine yeni yeniden kavuştuğumuz hava kirliliğimiz hayırlı olsun.
    (jassmine, 21.11.2008 10:44)
  19. insanlara iş bulamıyoruz,gelir dağılımındaki dengesizliği gideremiyoruz,çalıp çırpıp kendimize fayda sağlattırıyoruz ama borcumuzu bir nevi ödeyip günah çıkarıyoruz anlayışlarının doğal ürünü olarak ortaya çıkan edebiyat akımıdır.bunca fakir olduğu ve bu fakirliği insanlar kaderleri olarak algıladığı müddetçe başarıya ulaşması kaçınılmaz anlayıştır aynı zamanda.
    (gebesh, 21.11.2008 12:02)
  20. siyasi menfaatler çevreci planların ve enerji düzenlemelerinin üzerinde olmamalı. üstelik yerel yönetimler aracılığı ile halka ulaşarak insanları manipüle etmek de hoş bir şey değil. değinilmeyen bir şey var ki, çevre sorunları. zaten işin erdemsizliği, ahlaksızlığı kaleme alınmış.

türkiye cumhuriyeti 1980'li yıllarda elindeki mevcut kömür kaynaklarının kalitesinin düşük olmasından dolayı, ankara ili öncülüğünde doğalgaz ile ısınma ve sıcak su tedariki için çalışmalar başladı. böylece kötü kömürden kaynaklanan hava kirliliği engellenecek, ucuz doğalgaz politikası ile de halk da ısınma konusunda tasarruf yapacaktı.

türkiye'de ankara'dan sonra istanbul ve diğer büyük şehirlerde de doğalgazın yaygınlaşması sonucu yeni bir pazarlar ortaya çıktı. bunların başında tabii doğalgaz gelmektedir. bu rantın kaymağını yemek isteyenler halkı düşünmeden saçma sapan antlaşma ve sözleşmeler* * ile ülkenin doğalgaz ihtiyacını varolandan daha fazla gösterip, ceplerini doldurdular. böylece halk da en temiz enerji yakıtlarından biri olan doğal gazı[los angeles'ta toplu taşıma otobüsleri mazot değil, doğalgaz kullanırlar, çevre kirliliği azdır, maliyeti düşüktür]kullanmaktan vazgeçti. bunu gören sayın akp hükümeti de doğalgaz politikasında iyileştirmeler ve yeni alternatifler yapacaklarına yerel yönetimlerin baskısı ile fakir, orta gelirli ayırtmeksizin bakın tekrar ediyorum fakir, orta gelirli ayırtetmeksizin kömür dağıtımına başladılar.

işin erdemsizlik yönü sadece yönetimdeki basiretsizlikleri ve oy rantçılığında bitmiyor. bu kömürler, soma linyit fabrikası'ndan tedarik ediyor.[akpli bir bakanın veya milletvekilinin sibirya'dan ithal edip, satmamasına şaşırdım] ancak belediyelerin dağıttığı kömürler, gaziantep- soma arası nakliye bedeline katlanılarak antepli bir akp meclis üyesinin plastik fabrikasından antep'den manisa'ya torbalar gönderilerek ambalajlanıyor. nedense civarda aliağa, manisa, izmir'de türkiye'nin en büyük plastikçileri var iken taa antep'ten torba getirmek mantıklı değil. tabii ki burada da amaç birilerini zengin etmek.

akp hükümetinin nasıl çalıştığına dair ufak bir giriş filmi izlediniz. devamı gelecek ama "başka partiler gelse de onlar da aynısını yapacak"şeklinde tu quoque örnekli moronluk abidesi argümanlar sunmayın. diğer partilere ait yerel yönetimleri savunmuyor ve yermiyorum şu anda. konumuz akp ve kömür ilişkisi.
    (dünyayı kurtaran adam, 21.11.2008 12:25 ~ 12:31)
  21. iki torba kömürle aldım oyunu
    akar can özüme oylar gizli gizli
    kimseler duymadan yar oy
    ver gizli gizli ver gizli gizli

gönül dağından bozma şiiri içinde barındıran edebiyat.
    (epicomius, 21.11.2008 22:53)
  22. zonguldak ta kömürü bulduğunda güzelim memleketine faydalı bir şey keşfettiği için sevinmişti..

nereden bilebilirdi ki?

(bkz: akp nin uzun mehmet için resepsiyon düzenlemesi)
    (elektro kaval, 21.11.2008 22:54)
  23. -yar bana bir kömür medet
    -iyi ama haci cavcav o işe hacı akp bakar
    (durugörü, 21.11.2008 23:07)
  24. akp'nin seçim başarasındaki tek ve en önemli neden olmadığını düşünüyorum. fakat akp'nin bunu seçimi kazanmak maksatıyla dağıttığı o kadar açık ki. yaşadım ve biliyorum. benim babam kömürcülük yapıyordu dedemden devraldı bu işi, yılarca da devam ettirdi. 2005 yılında emekli olunca bıraktı . akp'nin bu kömür dağıtım işinden en çok zarar görenlerdeniz çünkü bizim müşteri profilimizin bir bölümünü bu kömür dağıtımından yararlandığı için ciromuz epey bir düştü. 2001 krizide belimizi epey bir bükmüştü zaten 4 yıl daha ite kaka idare ettikten sonra bu ticari faaliyeti sonlandırdı. herşeyi satıp savdı. şimdi emeklilik günlerinin tadını çıkarıyor.

bu olayı sadece seçim zamanlarında yapılan bir şeymiş aktarmak da doğru değil her sene böyle dağıtılyor kömür. neyse ben akp'nin iktidarı ele geçirdiği 2002 yılı son baharından sonra yapılan ilk seçim olan 2004 yerel seçimi zamanından bahsedeyim. fakirlere kömür dağıtıcağınan haberimiz oldu 2003 yılınının mart-nisan-mayıs aylarıydı (seçime 1 yıl var). bir anektot aktarayım eğer stokçulardan değil direkt devletin madeninden kömürü alacaksan ertesi sene için 5-6 öncesinden parayı yatırıp 5-6 ay sonra kömürü çekmeye başlarsın. manisa soma madeninden alıyoruz kömürü; maden o sene ta eylül ekim aylarına kadar sırf bu fakirlere dağıtılacak kömür için çalıştı. biz ve bizim gibi çoğu iş yeri kömür çekemedi. buda kömür fiyatlarının epey bir artmasına yolaçtı. mecburen çoğu kömürcü stokçulardan almak zorunda kaldı. çünkü onlar madene bizlerden çok daha fazla para yatırdığı için (trilyonlarla ifade ediliyor) kömürü en erken onlar alıyor ve piyasaya devletin madenine göre daha pahalı satıyor bu da bizi ve müşteriyi olumsuz etkiliyor. sezon başladı başlayacak kömür yok ortalıklarda o sene maden fakirlere çalıştı.

neyse binlerce ton torbalı kömür bizim memlekete geldi. haziran ayıydı dikkkatinizi çekiyorum haziran ayı, yer olmadığı için herhalde bir okulun büyükçe bir arsasına yığdılar binlerce ton kömürü. bütün bir yaz korunaksız o yerde o sıcakta güneşi yedi sonra son bahar yağmurunu yedi torbaları parçalandı dağıldı tahminizce torbaların 5/1'i zayi olduktan sonra ne zaman dağıtıldı? kasım sonu aralık başında yani kışın en ciddi hissedilmeye başlandığı ay olan aylar. yıl 2008 yine aynı dönemde dağıtılıyor.

madem sosyal devletiz madem bu kömür oy için dağıtılmıyor elindeki o kömürü yazın hadi onu geçtim eylül gibi dağıttı da o kadar kömür zayi olmasın. fakirde zamanında aldığı kömürü güzelce istifleyip kışa hazırlansın, ısınsın. yok kışa ve seçimlere en yakın zaman kala dağıtılıyor. yani o kadar açık ki bu olay. bir başka olay ise yine bu kömürü ciddi şekilde haketmeyen kişilerin de aldığıdır. ben tabiki fakirlere kömür dağıtılması olayına karşı değilim. çünkü dar gelirli olanların ya da doğru düzgün geliri olmayan insanların kömür almakta nasıl zorlandığını, o zor şartlarda ısınmaya nasıl çalıştıklarını çok iyi bilen biriyim. yıllarca babam ve dedemle birlikte orta okul-lise yıllarımın yaz tatillerinde, üniversiteyi kazananamadığım bütün bir sene (öğretmen annemin tüm itirazlarına rağmen, çünkü benimde kömürcü olacağımdan endişe ediyordu) üniversite yıllarımda son iki yıl hariç çoğu boş vaktimde kömür deposunda çok takıldım. 3-4 tanede elemanımız vardı. evet sırtımda kömür taşıdım diyemem ama bu sektörün ekonomik ve sosyal yönünü çok iyi biliyorum. ton ton satılan kömürler sonra 100 ve katları kilolara daha sonra tek tek 20şer kiloluk torbalara kadar hatta, veresiyeye düştü. durumuna acıyıpta kömür alamayanlara bedelsiz kömür verdiğimiz, karşılığını alamayacağımzı bile bile veresiye kömür verdiğimiz de çok oldu.

az çok ilgili olduğum bir konu olduğu için çok uzattım. özetlemem gerekirse akp'nin seçim başarısındaki tek ve en önemli neden kömür bulgur yardımı değil. eğer sosyal devlet isek ihtiyacı olanlara kömür yardımını destekliyorum. ama hükümetin bu kömür yardımını seçim yatırımı için yaptığı çok net.
    (manidoo, 24.11.2008 02:29 ~ 02:35)
  25. akp nin bu edebiyat sevdası yüzünden, bizleri de alenen zehirlediği ortadadır. inanılmaz derecede kalitesiz kömürdür verilen. yanıbaşında yakan komuşları olanlar gayet net bilir. ve isteyen çamaşırını 10 dakkalığına dışarı asabilir ve neticeyi fazlası ile görebilir. ve o kadar kötü kokan bir kömür ki bu, tüm camlar kapalı olmasına rağmen içeri sinebilir. şimdi valililiğin görevi bu şu diyo olabilirler ama adam kendisi demektedir, müşteri belediyeler diye. belediyelerin isimlerini de söylemiştir bir kaçını. bunlar bizim paralarımızla alınan mallar. kömürler kamu malı bizim paramızla alınan ve dağıtılan kömürler. neye göre ve nasıl dağıtıldıkları da bilinmezlerde iken, bu son derece kalitesiz kömürden etkilenen vatandaşın da hakkını nasıl savuncaklar bilmiyorum. insanları kaçıncı kalite olduğu bellli olmayan kömürler ile zehirlemek durumunda da değiller. soğuk gecelerde gece dışarı çıkıldığı vakit ne demek istendiğini, eleştiriye tahammül edemiyen akp yandaşları da anlıyacaktır. kömürü alanlar da, almayanlar da.
    (absimiliard, 24.11.2008 03:14)
 sayfa  / 2

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil