|
|
- düşünme yetisine haiz her yaştan, farklı kesimlerden insanın kafasını meşgul eden son derece makul düşüncedir. hemen herkes bunun böyle olduğunun bilincinde olmasına rağmen kimileri bunu açık yüreklilikle yüksek sesle dile getirebilecek kadar cesurken kimileri ise yediremediği için içinden böyle düşünüp dışarı başka söyleyerek siyasi anlamda münafıklık yapmakta.
eğer dediğim doğru değilse gelin alternatif var mı varsa kim bunlar diye hep beraber bakmaya çalışalım.
ak parti iktidar olmayacak da chp mi başa geçecek mesela. çok saçma. chp'nin herhangi bir somut çözüm önerisi, ekonomik programı yok. ak parti ne yaparsa çemkirme üzerine bir muhalefet inşaa etmiş. kendi yolunda ilerliyor. dünyada bütün sosyal demokrat partiler askerin elini siyaset üzerinden çektirmeye çalışırken chp neden siyasete karışmıyorsun diye askere küstü son olarak. hepimiz yaşıyoruz bunu, gördük. tıpkı komünistler diyorsa yanlıştır, kakadır, sapkındır diyen seksen öncesinin komünizmle mücadele dernekleri mentalitesini oturtmuş bir parti. tebrik ediyorum. geçelim.
sosyalist enternasyonal bile daha fazla tahamül edemedi chp ve sayın baykal'ın kokuşmuş polit bürosuna. sayın deniz baykal ve parti yönetimindeki dinazorlarına kimsenin ne saygısı ne güveni var artık. deniz baykal'ın iktidar olabileceği tek yer chp'dir. hem baykal tipi kriz ve sorundan beslenen, soğuk savaş stratejilerini siyasetin her alanında kullanmayı marifet sayan politikacı modeli sandıklara kaldırıldı. kendisi bir süre daha bu gerici siyaset anlayışıyla devam edip kariyerini tamamlayacaktır. emeklilik günlerinde politik romanlar yazması halinde başarılı olacağına inanıyorum sayın baykal'ın. gerilim seven okuyucuyu üslubu ile hayran bıraktıracaktır eminim.
başka kim var mesela... mhp var diyelim... bu parti türkiye'de kemikleşmiş oyu en fazla olan partidir. ülkücü kahveleri maşallah harıl harıl işliyor. kahvecilerin çay hesaplarını yazdıkarı defter çarpılarla dolu. ben mhp'nin her seçimde barajı aşabilecek bir parti olduğunu iddia ederim sürekli. ancak oy oranı %15'i asla geçmez çok anormal bir durum ortada yoksa. somut öneriler konusunda mhp'nin de chp'den farkı yok. en bariz örnek kürt sorunu... mhp ile asla bir çözüme kavuşmaz. ab konusunda da net bir tavırları var mı açıkçası ben bilmiyorum. demokrasi kültürü bakımından en yoksun parti belki de mhp. halkın teveccüh edeceğini sanmam.
gelelim meclisteki diğer particik ödp ve ufuk uras'a... en matrak fikirler ödp deyince çakıyor zihnimde. ödp iktidar olsa bol bol slogan dinleriz artık. en somut icraatleri bir mayıs'ın tatil olması olur herhalde. ufuk uras'ın grup toplantılarında akordeon çalıp, trakya türküleriyle partilileri coşturacağını düşünüyorum. ayrıca mecliste bişikletli turlar düzenleyip pazar günleri beleş holywood şah eserleri izletmek gibi inanılmaz atılımlar da gerçekleştirebilir. kimlikler üzerinden, kültürel haklar üzerinden liberal-sol bir eksende siyaset yapan bir parti ile şu anki ak parti arasında bir fark göremiyorum. sınıfsallığı reddetmiş bir sol partinin ak partiden son derece memnun olması gerekir son kertede. ufuk uras'ın ödp'yi feshedip akp'ye katılması en mantklısı.
başka kim kaldı? bir de dtp var partiden sayarsak. bu parti apoculuk etrafında örgütlenen bir parti. adamlar zaten kendileri söylüyor her fırsatta biz bölge partisiyiz diye. dtp'yi iktidarda hayal etmek bile başlı başına komik. herhangi bir şey yazmaya gerek yok. düşünün ahmet türk başbakan olmuş sayın öcalan diye diye sayıklayıp duruyor bir yandan. öte yandan dtp'liler hep beraber terörü telin mitingine katılmışlar kahrolsun pkk diye bağırıyorlar misal. çok komik olmaz mı? ya da kan gövdeyi götürmez mi? heheeeea!...
başka parti yok işte. eşşek gibi ak partiye ram olmak düşer. çok pardon unutumuşum. bir de üniversiteli solcu gençliğe hitap eden 5-6 kişilik küçük radikal sol partiler var. bunlar yeni dünya düzenin karşına, neo-liberal politikaların karşısına, demokrasinin karşısına alternatif olarak başını küba ve venezuella'nın çektiği latin amerika'da esen sol rüzgarları, dışa kapalı ekonomiyi savunan, dünayadan bihaber diktatörlikleri sunuyorlar. şaka ise çok komik, ciddi ise koskomik. ben de diktatörlüğü severim. yalnız bir şartla. dikte eden ben olacağım. totaliter rejimle ölene kadar ülkeyi kafama göre marksist bir doktrinle yöneteceğim. ok?
döndük dolaştık yine akp'ye geldik. bugün itibariyle tek parti iktidarını başarı ile götüren, ülkeyi yönetme dinamiklerine sahip, ab ile müzakere sürecini yaptığı reformlarla başlatmış, garba teveccüh eden, rahmetli m. kemal atatürk çizgisine en yakın parti ak partidir. zaten her iki seçmenden biri de böyle düşünüyor olmalı ki seçim sonuçları bu kadar müspet oldu. ne ab'ye karşı demokrasi düşmanı odaklardan ne de ulusalcılığın eleştirisini yaparken liberal kucaklara oturan solculardan bir fayda geleceğini halkımız artık anlamış durumda. 2009 mart yerel seçimleri de beni haklı çıkarıp ak parti %60'lara yakın bir oy oranı tutturduğunda ne demek istediğimi hepiniz çok daha iyi anlayacaksınız. sizden benim kadar öngörülü olmanızı beklemiyorum. şimdi durmayın saldırın...
bunları göz önüne alınca akp bu ülkenin en büyük şansıdır demek yanlış olur. yani eksik kalır. akp türk halkının tek şansıdır görüşü en kapsamlısı, en mantıklısıdır.
- (bkz: yok artık lebron james)
- akp şeriat özlemi duyan türk'ün tek şansıdır. yalnız; kusura bakmasınlar da babayı alırlar.
(kunduz, 07.08.2008 12:42 ~ 12:42)
- (bkz: sen beni güldürdün allah da seni güldürsün)
- (bkz: istikrar bozulmasın diye akp ye oy vermek/@1712481)
(strateji, 07.08.2008 12:44 ~ 08.09.2008 04:28)
- chp'ye oy vermek istemiyorum,bu partiden hiçbir şekilde hazzetmediğimi de rahatlıkla söyleyebilirim. ne mi yaparım? giderim boş oy pusulamı huzurlu huzurlu sandığın içine bırakır gelirim.
amaaaa "doğru" nun olmaması,"doğru"nun bulunamaması,yani alternatifsizlik,yanlışı doğru yapmaz bunu da çok iyi bilirim.
haaa demek türk halkının tek şansı akp öyle mi o zaman ben bu şansın da, akp'yi şans hale getiren ve şans olarak gören zihniyetin de içine..............
- akp türk halkının tek şansıdır. doğrudur. yoksa bu gidişle yandık. satılacak,özelleştirilecek hiç bir şey kalmadı elimizde belki adamlara bu şekilde siz bizim tek şansımızsınız umudumuzsunuz dersek şehirleri falan özelleştirmez ne bileyim düşünsenize 5-10 kişiyi özelleştiriyormuş falan...
- (bkz: kaybedenlerin sözleri)
(bkz: akp bu ülkenin en büyük şansıdır/@2470416)
edit:
(bkz: kayser sozer den az hallice tespit yapmak)(ad hoc, 07.08.2008 12:48 ~ 12:53)
- şu ana kadar gördüğüm fikirler\ fikirsizlik iddiamı kuvvetlendirmekten başka bir işe yaramadı diyebilirim. argümanın sunun arkadaşım. ak parti gericiymiş(!) bak sen şu allah'ın işine... ab sürecine çomak sokmaya çalışan chp mi ilerici? yoksa başbuğ kültürü ile filizlenip yetişen ülkücü gençlerin partisi mhp mi? evet ben de konu siyaset olunca köşeli bir insan oluyorum. kendi dediklerimi dayatmak çok hoşuma gidiyor. ancak bana böyle söyleyenlerin de benden farklı olmadığını görüyorum ve gülmeye devam ediyorum kesik kesik...
- aksi bir argüman ortaya konmadığından türkiye'nin tek gerçeğidir. ortaya atılan bir iddia var. herkesin anlayabileceği dilde mantıklı sebeplerle doğrulanmış. ama bu iddiayı çürütecek mantıklı hiçbir görüş yok. tamamen gerilim politikasının sözlükteki yansıması boş lakırdılar. bir kişi de çıkıp alternatif şudur diyemediğinden dolayı bu iddia teori aşamasını başarıyla geçti yasa olma yolunda... durmak yok yola devam.
- (bkz: dikkat çekme yolları)
- (bkz: sikerler)
- reklam kokan hareketler bunlar dedirten çürük tez
(xlasss, 07.08.2008 13:05 ~ 13:06)
- (bkz: şansımı sikeyim)
- (bkz: durmak yok zama devam)
(bkz: kıçıyla gülmek)
- (bkz: sözlük foruma dönüyor yetişin)
(bkz: biri bunu sustursun)
- ülke yönetimi şansa bırakılamaz. bir gün yabancı müzik dinlemek yasaklanırsa ''eh naapalım, şans'' mı diyeceksin? hadi oradan!
- karşısında söylenebilecek en iyi sözün "evet evet yavrucuğum haklısın,al şimdi şu uyku ilaçlarını da hadiiiii ohh bak ne güzel oldu,tamam çocuğum haklısın..haklısın.." olduğunu düşündüğüm tespittir.
- türkiye'deki her kesimin ciddi bir biçimde karşı karşıya kaldığı sorun. ama birazcık mantığınızı çalıştırırsanız akp'nin türk halkı için değil etkin piyasa güçleri ve kendi çıkarını düşünen devletlerin türkiye üzerine oynadığı oyunları gerçekleştirebilmesi için "akp'nin tek şansları" olduğunu görürsünüz. ayrıca medyamızdaki kanalların en çok izlenenleri de gerçekten akp'ye karşı muhalefet yapabilecek ve oy kazanabilecek partilerin başkanlarının konuşmalarını çıkarmıyorlar. belki de büyük patronların da çıkarları var bunda. ortalıktaki parti de bu kadar az değil. ayrıca siz de kanaat getirirsiniz ki akp türkiye'deki herkesin ikinci plana atılmasında tek çözüm olabilir. laik olan da türbanı savunan da ikinci plana atılmıştır. türban sadece oy kazanmak için kullanılan bir kozdur akp için.
- "hoşt lan köpek diyip şansımı geri tepmekte sakınca görmediğim sikik tespit" dersem kaba mı olurum ? olmazsam amına koyım afedersiniz.seviyeli lütfen.
- akp asla şeriat istememesine rağmen neden böyle fişlendiği de, diğer gelişmekte olan ülkelerinde özelleştirme kapısından mutlaka geçtiği(bkz: çin), geçmesi gerektiği göz önünde olduğu biline biline neden bu kadar kafa tutulduğu da apaçık ortadadır çünkü birilerinin ekmeğine sürülen yağ oranında büyük azalma vardır.
- hala aksi ispatlanmayan sav. sucunun dediği gibi bu iddianın dillendirilmemesi toplum içerisinde var olmadığı anlamına gelmez.
bende ilk giriyi okuyana kadar bu gerçeği kendime itiraf etmekten korktum. sakatlanmamak için topa basmayan futbolcu gibi orta yuvarlağın kendi yarı alanına bakan diliminde dolaştım durdum. az önce balkona çıkıp haykırdım "akp türk halkının tek şansıdır." diye. bakkal faik karşılık verdi. sonra manava giden kokoş teyzeler olaya el attı. hep beraber bağırmaya başladılar."akp türk halkının tek şansıdır." dalga dalga yayılıyor.
berber hikmet sokağın başına bir komidin getirttirdi üzerine çıktı. "bir iki üç şşşt" dedi. mahalleyi derin bir sessizlik kapladı sonra; "şak şak şak akp şak şak şak akp şak şak şak akp laylaylaylaylaylaylaylaylaa oo akp laylaylaylaylaylaylaylaylaa oo akp laylaylaylaylaylaylaylaylaa oo akp akp türk hal-kı-nın tek şan-sı-dır akp türk hal-kı-nın tek şan-sı-dır akp türk hal-kı-nın tek şan-sı-dır" giderek artan tempoda çılgınlar gibi bağırıyorlar. hala devam ediyor coşku. görmeniz lazım valla.
|