akp sözünde durmadı 

adana çık aradan

1. mhp lideri bahçeli'nin türban uygulamasıyla ilgili olarak akp'ye sarfettiği tepki sözü.

"akp'nin elinden türban oyuncağını alacağız" deyip,güya ince hesaplar yaparak bu noktaya gelen sayın bahçeli'ye soracak çok şey var;lakin bendenizin ulu şahsiyetine söyleyeceği bir tek şey var: "tezekten terazinin boktan olur dirhemi"
    (bkz: http://www.ntvmsnbc.com/...)
    (metropolsalagi, 26.02.2008 12:06 ~ 12:09)

2. (bkz: atıyosun)
    (gebesh, 26.02.2008 12:39)
  3. atılan adımın bir metre ötesini görmekten aciz sayın devlet bahçeli'nin bu ilk icraati değil, aslına bakarsanız akp'nin başımıza iktidar, külhan beyi, dere beyi kesilmesinin altında da kendisi var, ekonomik krizin ardından ekonomik bir iyileşme görünmesine karşı bir sonraki seçimde oy kaybedeceğini anlayan ve sonra hükümetten ayrılıp erken seçim kararı aldırtan da kendi hamleleriydi, bu hamle sadece mhp'yi değil, anavatan ve doğru yol partilerini de seçim barajının altında bırakıp samimiyetsiz bir iktidar ve vasat bir ana muhalefete mecbur bir siyasi tablo oluşmasına yardımcı oldu, o vasat muhalefetin, milliyetçi söylemlerle iktidarı devireceği ön görüsü ellerinde patladı da bahçeli yine sahneye çıkıp yine kötü bir hamle yapmasına neden oldu. chpnin ilk akp iktidarında akplileri genel başkanı da dahil vatanı milleti satmakla itham etmesi siyaseti böyle yapması, her seçim öncesi gençlik kolları şehit cenazelerine akan mhp nin ekmeğine bal sürdü, meydanlara ip atmalar vs derken birbiriyle atışmalar üzerinden başka bir siyaseti mhp chp'den devraldı. meydanlarda sert bir dille eleştirdiği erdoğan'ın iki de bir de türban lafınını ortaya çıkarması siyaseti sözlerle, mutabakatlarla çözeceğini sanan bahçeli'nin "gelin kardeşim çzöelim bu işi" diyip el uzatmasıyla bşladı. daha önce de samimiyetsiz olduğu cumhurbaşkanı seçimlerinde belgelenen sayın recep tayyip erdoğan ve akp'nin, kendi aurasından doalyı aynı samimiyetsizliği türban serbestisinde göstereceğini eminim tahmin etmiyordu bahçeli. 22 temmuz akşamı akpnin ikinci kez iktidar olmasıyla karalara bürünenlere, samimi sözlerle uzlaşamyı işaret eden başbakan, abdullah gül'ün seçim sonuçlarını gösterip bu benim aday olmam için halkın bir mesajıdır ifadeleri ve ağlamaklı halinin üstüne yine aynı bahçeli'nin sırf dtp'ye muhtaç olmasın diye kendi adayıyla oturuma katılacağını söylemesi, akp'nin gül'ün adında uzlaşmasını dayatmasıyla sonuçlanmış, netice de akp mhp nin asistiyle ilk golünü atmıştı. bugün "akp sözünde durmadı" diyip delikanlı siyaseti yapacaksa bahçeli hiç yapmasın, öngörüden yoksun bir genel başkan olarak milliyetçi hareket partisinin genel başkanı olmak kendisine hiç yakışmıyor. nasıl ki deniz baykal chp'den gitmeli yerini yeni isimlere bırakmalıysa bahçeli de mhp'nin başından ayrılmalı yeni isimlere koltuğu devretmelidir.
    (chixculub, 26.02.2008 13:07)
  4. sanırım akp nin lideri, başbakanımız recep tayyip erdoğan ın şu sözüdür bahsi geçen verilmiş ama tutulmamış söz;

devletin varlığı ve bağımsızlığını,
    vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü,
    milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini
    koruyacağıma,
    hukukun üstünlüğüne,
    demokratik ve laik cumhuriyete,
    atatürk ilke ve inklaplarına
    bağlı kalacağıma,
    toplumun huzur ve refahı,
    milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde,
    herkesin insan hak ve hürriyetlerinden
    yararlanması ülküsünden
    ayrılmayacağıma
    büyük türk milleti önünde, namusum ve şerefim üzerine and içerim.
    (yaqui, 26.02.2008 15:03 ~ 15:07)
  5. hüzünlü biten bir aşk hikayesinden sonra dudaklardan dökülen sözcüklere benzeyen bir ifade.

bir arkadaşımın başından geçen* ve hüzünlü biten bir aşk hikayesinden sonra şunlar dile gelmişti misal:

(fonda hüzünlü bir müzik... http://www.youtube.com/... )

-o beni sarıp sarmalayacaktı. ona çok güvenmiştim. pembe panjurlu bir evimiz, boy boy çocuklarımız olacaktı. ona her her her şeylerimi verdim ben, ona saçımı süpürge ettim. o ise beni bir kağıt mendil gibi kullandıktan sonra buruşturup attı, sözünde durmadı. ühü. ondan bunu beklemezdim!

(bkz: ne sandın ...)
    (selenge, 26.02.2008 15:11 ~ 29.02.2008 18:35)
  6. (bkz: olacağı buydu)
    (hazy, 26.02.2008 16:02)
  7. ingilizce tam karşılığı şöyledir;

(bkz: good morning after supper)
    (tazmanya canavarı, 27.02.2008 15:01)