akpyi birinci gösteren onlarca anketten birinin sonucu ama %48 oldukça iddialı bir yüzde tabii ki.
sanki sandığa gitmeyi düşünmeyen seçmenleri uyandırmak için yapılmış bir hamle gibi duruyor. bir nevi "tehlikenin farkında mısınız?" hikayesi. işte bu kadar kalabalık gelirlerse bülent arınç'ı bile cumhur başkanı yaparlar, allah korusun darbe olur gibi düşünceleri insanların aklına sokarak, akpden korkan kararsız seçmeni chp, mhpye yönlendirme çabasıdır diye düşünüyorum. ha tarhan erdem saygınlığını, şimdiye kadar ki başarılarını tehlikeye atmak istemez bu bir gerçek ama türkiyede kararları son beş günde şekillenen kararsızların dağılımını etkilemek için bir hamle olması ihtimali de göz ardı edilmemeli.
basının son uydurması.
eğer aşağıdaki iki linke bakılırsa 2002 seçimlerinde konda isimli araştırma şirketinin ne tahmin ettiğini ve milliyetin ne yazdığını görebilirsiniz.
http://www.versohaber.com/... http://www.versohaber.com/... yani ne diyoruz konda başarılı bir seçim anketi yapmamıiş geçen seçimde 4 parti geçer demiş ikisi geçmiş.
tarhan erdem'in tamamladığı, gerçeği yansıtmayan anket sonucu.
tarhan erdem, 2004 yerel seçimlerinden önce de, "akp oyları %55 civarında" tahmininde bulunmuş, oysa akp ancak %41 civarında oy alabilmişti. kaldı ki 2004'ün ilk yarısı, akp'nin 2002-07 arasında elinin en güçlü olduğu, doalyısıyla toplumsal desteğinin tavana vurduğu bir dönemdi. akp, bu şartlar altında ancak %42'yi zorlayabilmişti.
oysa tekrar tırmanışa geçen terör, erdoğan'ın sıkça yaptığı ve kitlesel hoşnutsuzluklara yol açan ölçüsüz sözleri, ab sürecinin tıkanması, ekonomik büyüme iddiasına karşı istihdamda kayda değer bir artışın yaşanmaması...gibi nedenler, özellikle son iki yıldır akp'yi çok yıprattı.
kuvvetle muhtemel, akp oylarını arttıracak. fakat bu artış, tarhan erdem'in iddia ettiği oranda bir artış olmayacak. %48 demek, sokakta görüdüğünüz her iki insandan bir tanesinin akp'ye oy vermesi demek ki, akp'ye karşı kitlesel reflekslerin bu kadar güçlü olduğu bir konjonktürde akp'ye bu kadar şans tanıyan bir anketi gerçekçi bulmamak gerekir.
edit: bu giri de bana kapak olsun.. adamlar %50'ye dayandılar yahu..
körüz biz kör uçuşlara açmışız toprağımızı
ha düştü ha düşecek çelik gagalardan
mantar mantar açılan tohumlar sıcakta
gözlerimizi bir pula satıp geçmişiz bir yana
ölmesini bilenlere yüz çevirmemiz bundan
körüz göz bebeklerimize mil çekilmiş mil
acımasız bir namlu şakağımızda soğuk
tetikte kendi parmağımız yabancının değil.
rıfat ılgaz
o kadar parayı medyaya oraya buraya ben yedirsem de bağımsız milletvekili adayı olsam ben de oylarımı o kadar gösterebilirdim herhalde.
yalandır.oldu bittiye getiriyorlar herşeyi akılları sıra.insanları uyutmaya çalışıyorlar, imkb de olduğu gibi. aman ne kadar güzel , borsa yükseliyor , ytl değerli . istikrarı kaybetmemeliyiz . ne kadar da abartılı göz boyamalar bunlar. seçim gününden sonra acı gerçeklerle bir bir yüz yüze gelecek olan millet biziz.sıkınıtıları çekecek olan biziz. aşikardır ki dış güçler finansal olarak akp hükümetini desteklemektedirler. sizce neden ? vatana millete bir hayırları dokunduğu için mi ? artık değişmenin zamanı , konuşmanın ve düşünmenin zamanı , sahip çıkmanın zamanı gelmiştir.aklı başa devşirmenin zamanı geçmektedir.okumadan fikir sahibi olmak , düşünmeden konuşmak , menfi davranmak zamanı değildir.gerçekler saklanmakta , gemiler gemicik gösterilmekte , kar eden zarar ediyor göserilemekte, paranın gücü ile konuşulmaktadır.durumun vahimiyeti şudur ki çalınan paralar bu milletindir.bizim cebimizden , bizim toprağımızdan aşımızdan göz göre göre çalınmaktadır. varsaydı akp şu millet için bir taş koysaydı da oyların hepsini alsaydı. ne solcu sağcı ne şeriatçı laik meselesi değildir bu mesele artık.vatan millet , memleket meselesidir. bağımsızlık meselesidir.soğuk savaş çağını , finans ,ekonomi çağını yaşayan dünyada geri kalmak , cahil kalmak türk milletine yakışmaz.