akp yönetimi mart 2009 da yapılacak olan yerel seçimlerden önce yeni sloganını "anket" ile belirleyecekmiş.
destek halktan hizmet ak'tan,
ak parti yürüyor, istikrar sürüyor,
kendiyle barışan, dünyayla yarışan türkiye için,
türkiye'nin ışığını canlı tut, aydınlığa yaklaş, geleceği paylaş,
söz verdi mi yapıyor dünya ona bakıyor,
dertleriniz derdimiz bilsin her bir ferdimiz,
ak parti ile yarınlarınız emin ellerde,
ak parti ile yönetimde sizler de varsınız,
işiyle aşıyla dimdik başıyla bir türkiye için,
aydınlık düşlerden aydınlık geleceğe el ele,
ak parti'nin gücü huzurun güvencesidir,
ışığı yak geleceğini aydınlat,
halkını al yanına güvenle bak yarına,
iletişim çağında iletişimle iç içe,
hadi bakalım ahali, seç beğen al.
bu islami pop sözleri kimlere ait bilemeyeceğim ama "kuşum aydın" imana bir geri dönse, cemil'in dikeceği kostümlerle sokaklarda iyi kıvırtırdı bunlarla.
içlerinden bir tanesi ilgimi çekti : halkını al yanına güvenle bak yarına. anlamını mı şaşırdılar anlamadım. zira burada sanki halk onlara sırt dönmüşte, tekrar yanlarına almaları gerekiyormuş havası var. ne yaptıklarının farkında olmadıkları gibi ne yazdıklarının da farkında değiller gördüğüm üzere. ama aç karnına bu kadar olur dimi ya.
tek bir slogan yerine kendilerine akrostiş önerdiğim gelişmedir.
arkamı kollayan abilerim var benim kula kulluk ederim, siz de bana edin pastadan pay isteyen önce imana gelsin aklınıza sıçayım, hiç laik olunur mu? rastlaşırız belki bir gün, bir yerde tartışmaya girmeyin benimle sakın ihaneti hiç sevmem, partili gibi konuşun
''oylar halktan, köprülü kavşaklar ak'tan'' gibi örnekleri çoğaltılabilir, kafiyeli, redifli sloganlardır.
yazar burda köprülü kavşak ifadesini kullanmıştır çünkü akpli belediyeler hizmet olarak köprülü kavşağı benimsemişlerdir.. bu yüzden otomobilden çok bisikletin kullanıldığı iş bu nedenle sıkışık trafik kavramının olmadığı tokat'ın müzmin ilçesi turhal'da dahi aylardır toz toprak demeden, sıkışmayan trafiği felç ederekten yapımı sürmektedir galiba akpnin yerel belediye politikası budur ''bakın nasıl büyük inşaatlar yapıyorum, heryeri yıkıp baştan yapıyorum'' demek istiyorlar galiba nerde akpli belediye orda köprülü kavşak *