atatürk'ün resmini ve hayatını ilkokul müfredatından çıkarmayı amaçlayan politikadır.ayrıca türban gibi türk insanının dini kulvarlardaki yakınmalarını , siyasi prim kazanmak amacıyla kullanan politikadır.öğretim görevlilerine değer vermeyen politikadır.
avrupa birliğinin istediği şekilde , kökten kurutan bir eğitim politikasını mükemmel bir şekilde uygulamaktadır.10 puan artistik , 1 puan teknik...
- kemal abi, eğitim şart amına koyim!
+ herhalde lan, eğitimsiz oğlum bizim millet.
- şöyle hayvan gibi bir eğitim politikası yapalım, sikelim atalım ortalığı, ab'ye girelim diyorum.
+ yapalım amına koyim.
- vay amına koyim. yürü be.
abdest suyunun eritrosit sayısını artırdığı gibi bir saçmalığı* bu konuda hiç bir fikri olmayan saf lise öğrencilerinin beynine empoze etmeye çalışmaktır.
edit: inanmayanlar açıp lise 3 din kültürü ve ahlak bilgisi kitabına bakabilir.
kendi adamları dışındakileri eğitimden yoksun bırakma, devlet okullarını ödenek denen olaydan mahrum etme ve böylece eğitimsiz, ufuksuz, sorgulamayan popülasyonu çoğaltma adına uygulanan eğitim politikasıdır. düşünen adamın beynine nasıl girecekler yoksa... eğer bu politikayı uygulamazlarsa 2nin birini değil, 3ün birini alırlar.
ilkokuldan liseye kadar tüm öğretmenlerin kafasını karıştıran eğitim politikasıdır. geçen sene ilkokul birinci sınıf öğrencilerine 3 farklı eğitim sistemi uygulanmış, bırakın öğrencileri öğretmenlerin bile kafası karışmıştır.
sanat ve etkinliklerden uzak.müdürün din kültürü öğretmeni olma tercihlidir.ezberci olsun ki çakmasın davayı durumunu yaratmaya çalışan politikadır..artık oks tek oturumda değil her dönem sonu sınavla olacakmış.bence burda amaç öğrencileri daha küçük yaştan test tekniğine alıştırıp ezberci yetiştirmek.zavallılar bir sınavdır ya allah nefes alamıcaklar.böylece gereksiz etkinlik(!) sanat oyun vs. gibi şeylerle ilgi ve alakalarını kesecek.tablo bu.ezberle ve soru sorma.kurul böyle istiyor!
bütün politikalarında olduğu gibi bunda da dışa bağımlıdır efendim, geçen hükümet döneminde imzalanan ab'yle uyum yasalarıyla bilimsel araştırmalar için ayrılan bütçe ab'ye verilmektedir ve üniversitelerimizde üretilecek projeler ab'den bütçe almaktadır.( belirteyim şu ana kadar ab'ye aktarılan paranın yaklaşık onda biri geri alınabilmiştir zira projeler ab'ye kabul ettirilmelidir)
bunun yanında ilköğretimden başlayarak müfredat gericlileştirilmektedir. evrim müfredattan çıkarılmakta yerine hiç bir bilimsel geçerliliği olmayan abd'den onaylı yaradılış teorileri girmektedir.
yapılan müfredat değişikliklerinde amaç ise "piyasaya uyumlu nitelikli insan kaynağı üretmek olarak" kodlanıyor; fen derslerinde öğrecilerden herhangi bir ürünün reklamını hazırlamasını ve uygulamasını istemek gibi fikirler dolaşıyor ortalıkta, çocukların daha gözünü açmadan piyasacı ve rekabetçi olmaları isteniyor.(eskiden paylaşımcılık öğretilirdi bir nebze olsa da) (yeni müfredatla ilgili ayrıntıları merak edenler sol'un bu manşetini inceleyebilirler:(bkz: http://www.sol.org.tr/...)
özel okullar özendirilmekte, teşvik edilmekte hatta bazı durumlarda devletten aldıkları maddi destek devlet okullarına yapılanın üstüne çıkmaktadır, ve akp hükümeti bu durumu kalıcılaştırmak için çabalamaktadır.
meslek liseleri ve üniversiteler tamamiyle piyasanın istekleriyle şekillendirilme isteği, toplumcu bilimadamlarının sindirilmek istenmesi vs.
listeyi uzatmak, dallandırmak, budaklandırmak mümkün, hatta mümkün olmanın yanında hakkında kitap yazılabilecek genişlikte ve önemdedir. bu saldırılara karşı mücadele etmek ise çok daha önemlidir.
efendim ben bir sosyal bilgiler öğretmeni olarak ders kitaplarını inceledim .bahsettiğim kitaplar müfretadı son 3 yıldır sırayla değişine ki bütün dersler için geçerlidir bu durum o kitaplardır şöyle bir baktım ve dedimki bu adamların tek bir amacı olabilir bomboş bir nesil yetiştirmek . o kitapla ders anlatmaya kalkarsak biravuç bilgiyle bu çocukları sınava sokarz sonra düşünür dururuz neden öss de sıfır alan öğrenci bu kadar çok diye o bilgiden bu bilgiye atlayan metinlerle dolu kitaplar çok üzüldüm görünce
birde tam dönemi gelmişken öğretmen atamalarına bir bakın sonuç şu çıkıyor liselerde matematik fizik kimya ve biyoljı öğretmenine hiiiç ihtiyacımız yok sosyal bilgiler öğretmenleri de almasak olur hazırda tarihci var coğrafyacı var ordan oaraya gönderirir tamamlarız . miili eğtim müdürlüğüne başvuran lise altını çiziorum lise mezunlarınıda vekil öğretmen ücretli öğretmen yaparız olur biter hani nerde yahu öğretmen sıkıntısı akşam lisesi mezunlarına türkçe dersi verdir haa birde ilköğretimde 2 saat lisede bir saat olan din dersi için haddi hesabı olmayan öğretmen ata hayır din dersinede öğretmeninin atanmasına karsı değilim sadece ihtiyaç ne ise ona göre davranın ücretli öğretmenlerle eğitim sürdürülmez hüseyin çelik sen oğlunu özel okula gönder ama yurdun başka kösesine matematik öğretmenini çok gör hatta sözleşmeli diye bir kavram çıkar öyle oturup duran önünü göremeyen evind eoturup torun bakacak olanları emekli etme ......... offf yoruldum haaa kpss hiç girmiyorum hemde hiiiç
içi boşaltılmış, öğretmeni fakirleştirilip eğitimci ruhundan soğutulmuş dolayısıylsa öğrenci gözünden düşürülmüş, kafası çalışmayan bireyler yetiştirmek.