http://www.milliyet.com.tr/...
linkinden incelenebilecek haber.
akp'ye sesleniyorum; 19 mayıs'lardan, çağdaşlıktan rahatsız olmayı bırakın artık. ünversitelere türbanlı yaratıkları sokuyorsanız bu insanlar da özgürce istediği gibi gösteri yaparlar. işinize geldi mi demokrasi dersiniz işinize gelmeyen şeyleri de yasaklamaya kaldırmaya çalışırsınız!
bir atletin, bir voleybol oyuncusunun giydiğinden daha açık kıyafetler mi bunlar sayın kar? nereye baktığınızı ya da ne gözle baktığınızı bilmiyoruz ama anlayabiliyoruz.
edit: aramızdaki akpliler bastırıyor sanırım. biraz daha kasarsanız arkadaşlar en sevilmeyende birinci sıraya yerleştireceksiniz bu girimi.
recep tayyip erdoğanıngözündeki rahatsızlık bahanesiyle de törenlere katılmaması bu rahatsızlığın gayet açık kanıtıdır.cumhuriyetin kuruluşundan beri törenlere katılmayan ilk başbakan olmuştur zira kendisi.
rahatsızmış ama diyenlere cevabım mustafa kemal in 1938 yılındaki 19 mayısa zar zor doktorların itirazlarına rağmen hasta yatağından kalkarak ve rahatsızlığını belli etmemeye çalışarak törenlere katılmasıdır.abdullah gülün ise törenlere katıldığı ve pür dikkat(siz) izle(me)diği gözlerden kaçamayacak kadar dikkat çekmiştir.
başına örtüler geçirilerek, ilahiler ve hadisler okutularak müsamere(!) yaptırılan anaokulu çocuklarına verilen akp tepkisinin sıfıra göre simetriğidir.
utanç verici, atatürk'ün bize armağan ettiği bu güzel günü bile lekelemeye çalışan zat-ı muhteremlerin çağdaşlıkla uzaktan yakından alakaları olmadığının açıık ve net kanıtıdır.
19 mayıs gençlik ve spor bayramı'dır! gençlerin bayramıdır! abdullah gül'ün bayramı değildir! bülent arınç'ın hele hiç değildir.
bu bayrama saçma sapan yorum yapmak da bu zatların ne hakkı ne de haddi değildir!
biz de rahatsız oluyoruz. neden mi?! bu yaz sıcağında yürüyen kapkara insanları görmekten. biz sıcaktan çıldırırken her bi metrekaresini örten kadınlardan. ama seçimlere saygı göstermeyi bilen olarak bişey demiyoruz. bize de bişey denmemesini şiddetle rica ediyoruz!
başını kapatıp üniversiteye giden öğrencilere "türbanlı yaratıklar" diyenler eleştiriyor diye eleştirmekten geri kalmayacağım hareket. başbakan dediğin adam iki eli kanda olsa katılmalıydı 19 mayıs kutlamasına. bunu söylüyor olmam birilerini başını kapattı diye aşağılayanları desteklediğim anlamına gelmez yalnız. anladınız mı bilmiyorum lakin kimseden başını örttü diye yaratık yurutuk diye bahsedilmemeli. oofff ama o siyasi simgeydi dimi ya. lanet olsun size yaratıklar defolun üniversitelerden.
tamam bunun için akp'ye yobaz demiyorum.tamam ben abazayım onu da kabul ediyorum,bu kızlar beni tahrik ediyor,bu kızları görünce çizgi filmlerdeki hayvanlar gibi dilimi dışarı çıkarıp gözlerimi pörtletiyorum.
yani durum bu.peki ağzından özgürlük kelimesini düşürmeyen akp buna neden karışıyor.benim tahrik olma özgürlüğümü engelleme hakkını kimden alıyor.buna hakkı var mı? 19 mayısta gösteri yapan kızların iran bayan voleybol milli takımındaki kızlar gibi giyinmesi mi gerekiyor?bu şekilde bu kızları abaza halktan korumak mı istiyor?mantık ne?
mantık şu:millet iradesi demek özgürlük demektir yani millet özgür olmak istemiyor kardeşim ,o zaman özgürlük mü olur?biz %49 oy aldık oyu alanın borusu öter burada biz ne dersek o olur.türkiye demokratik bir ülke.insan hakları denen bir şey var halk şeriat isterse şeriatı getiririz.özgürlük budur ,demokrasi budur.
neden insanlar güzel kızları görünce pipilerine hakim olamıyorlar?
haydi olamadılar, zaten bizim hasan abi de pipisine hakim olamazdı belki...
ama işte hasan abi, sıradan bir abi. onun pipisi türkiye'de iktidar olan bir partide yer almaz--- derken, daha kötüsünün olduğunu görüyoruz.
bir gurup bıyıklı adam, pipilerine hakim olamamaları bir kenara; kendi varlıklarına karşı duydukları nefret ve kadınlara karşı duydukları "kıskançlık" sebebi ile türkiye'de infial yaratıyor...
19 mayıs'ı bir "ayrıntı" olarak görenlerin; zaman zaman gözlerinde, zaman zaman beyinlerinde zuhur eden rahatsızlıktır. zaman zaman pipiye vurur bu rahatsızlıklar, üniforma giyecekken haşemanızı giyer, küçük geminizle yükcüklerinizi oradan oraya taşırsınız. zaman zaman beyninize vurur, zaten çok kullanmazsınız, aç milletinize 3. golü bekleyen bir holigan gibi "üüüüç! üç!" diye bağırırsınız. elinizi göbeğinizin üstüne koyup "türban kaldırılmalı da vay efendim insan hakları, özgürlükler zart zurt..." diye bahsederken, birden utanmazlığınız tutar " 19 mayıstaki kıyafetler çok ayıp, ankaradan aradılar olmuyor efendim..." diye ne halt olduğunuzu belli edersiniz.
olur arada böyle. sonra koyarsınız mangala kömürü, çevirirsiniz kuzuyu, sevişirsiniz sabahlara kadar 3 ün katlarına ulaşmak için. "19 mayıs" mış, atatürk zamanında samsun'a çıkmış size ne...
tepkimi gelecek seneki kutlamalara deli cevat kostümüyle katılarak ifade edeceğim olaydır. adamlara uğraşacak ciddi bir şey verelim sonra nereye karışacaklarını şaşırıyorlar.
ayrıca burdan kızlara sesleniyorum. gençliklerinde adamlara yüz vermiyosunuz büyüyünce de böyle oluyor.