belki ilginizi çeker
  1. · davos fatihi
  2. · menderes özal tayyip
  3. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · otuz yaşına gelen kadının kendini avutma yolları
  2. · boylumlama
  3. · günün tek cümlelik özeti
  4. · çok istenip de olunamayan meslekler
  5. · dtp genel başkanının izmirlileri tehdit etmesi
  6. · itü sözlük yazarlarından özlü sözler
  7. · günün tek şarkılık özeti
  8. · 12 mart
  9. · windows sen benim gençliğimin katilisin

akp mitingindeki atatürk cengiz han rte pankartı  

1. http://www.milliyet.com.tr/...

15 mart 2009 akp izmir mitingi başlığına da koyabilirdim bu yazıyı ama bu durum ayrı incelenmeyi hakediyor bence.

ben hakikaten mana veremiyorum arkadaş bu akp tabanına. bir insan savunduğu, onu da geçiyorum savunduğu gözüktüğü ideolijiye bu kadar mı uzak olur? hayır oradaki üç şahsın da beraber anılmak isteyecekleri son iki kişi, o bez parçasını paylaştıkları adamlar.
    o pankartı cengiz han görseydi, hepimizi kılıçtan geçirirdi.
    o pankartı atatürk görseydi, gülümser ama içinden suratımıza tükürürdü.
    o pankartı recep tayyip erdoğan gördü ve kısık sesle ''sen izmir'sin büyük düşün'' diye bağırdı. ama içniden o pankartı hazırlayanların analarını alıp gitmeyi düşündüğüne eminim.

bu üç insanın tek ortak noktaları ırklarıdır. eğer bu ''en büyük üç türk'' titriyle bir miting pankartı olmalarına yetiyorsa demek ben bir şeyleri atlamışım siyasi bilincimi kazanırken.

bir de şöyle bir ortak nokta bulmayı deneyeceğim:

atatürk, atatürk'tür. sadece kendisine değil, bütün bir millete saygı duydurtmuştur zamanın avrupa'sını.

cengiz han, bütün dünya coğrafyasına hakim olmaya ilk yaklaşan liderdir. korkunç bir adamdır ama 'türk gibi güçlü' sözünü ilk söyletendir. gelmiş geçmiş en büyük savaş dehalarındandır. pek benim kafa dengim bir arkadaş olmasa da kendisine içine korku karışmış inanılmaz bir saygı duyulmuştur zamanın avrupa'sında.

tayyip erdoğan, bir daha da davos'a gelmeyeceğini belirtmiştir. zamanın avrupa'sında gülüşmelere yol açmıştır.

o değil de başbakanı nereye fotoşoplayacaklarını şaşırdılar. önce son osmanlı padişahı, sonra braveheart, şimdi de bu. buradan akp gençlik kolları grafikerlerine öneriyorum: michael jordan yapın erdoğan'ı bir sonraki mitingde. çok ses getirir.

tanım: mantık bütünlüğünün tamamlanması açısından, gözlerimin sabri sarıoğlu'nun kafasını aradığı pankarttır. bulamamamıştır gözlerim.

şöyle bir edit yapma gereği duydum: moğolların soyunun türklerle aynı kaynağa dayandığı düşünüldüğü ve hala bir çok kaynakta cengiz han türk diye geçtiği için bu pankartı hazırlayan gaz kitlenin iki kere düşündüğünü zannetmiyorum 'en büyük türkler'e katarken onu. ha bence winston churchill'i koysalardı bile daha mantıklı olurdu ama neyse.
    (oldskool samurai, 16.03.2009 10:55 ~ 15:02)
  2. altında "üç büyük türk" yazan pankarttır. iyi de cengiz han türk değildir ki? bildiğin moğoldur adam.
    (diazepam, 16.03.2009 11:00)
  3. yakında türk lirasının arka yüzünde de cengiz han'ın afili bir resmini görebileceğimizin kanıtı olan pankarttır.

kendini aşmış bir turancılık felsefesi ürünü olarak bakıyorum, cahillik demek istemiyorum. yok ya istiyorum galiba, evet istiyorum: cahilsiniz.

timurlenk'i koysaydınız bari; türklüğü yerine büyüklüğünü tartışırdık en azından.
    (zinkafnun, 16.03.2009 14:40)
  4. (bkz: @2579926)

avrupa'da, davos'ta orda burda topladığı puanlarla 3. sıraya kadar yükselmiş bir başbakan. uefa sıralaması gibi düşünün.

masumane gören varsa uyarmak isterim, hedef 1. olmaktır. yani 3 büyük türk'ün içinde 1. sırada olmak. yani istanbul fatihi fatih sultan mehmet'i geçen bir davos fatihi, imparatorluğun en geniş sınırlara ulaştığı dönemin imparatoru dünyanın muhteşem süleyman dediği kanuni sultan süleyman ve son olarak da türkiye cumhuriyeti'ni bütün imkansızlıklara ve engellemelere rağmen kuran, devrim yaratan mustafa kemal atatürk'ün önüne geçmek.

recep tayyip erdoğan, en büyük türk olma yarışında derece yapmak için, fatih'ten kanuni'den fazla ne yapmıştır ? ne yaparsa en büyük türk olacaktır ?

son olarak cengiz han kimdir ?
    (dünyayı kurcalayan adam, 16.03.2009 15:01)
  5. (calm of desolation, 16.03.2009 15:05)
  6. resmen propagandadır. kendini mustafa kemal atatürk ile aynı kefeye koymaktır;
    ki türk halkı oy verecek kadar salak olmasına rağmen, bunu yiyecek kadar da salak değildir.
    (xanobachewsky, 16.03.2009 15:08)
  7. ortak noktaları olmayan üç kişiyi içeren abuk pankart.

hayır ırkları bile aynı değil, cengiz han moğol, diğer ikisi türk... hoş, tayyibimin türklüğe falan vurgusu yok, daha ziyade ümmetçi takılıyor o.
    ideolojileri aynı değil, cengiz han yayılmacı/yakıp yıkmacı, atatürk ulusal devletin kurucusu, tayyibim ümmetçi/amerikancı/gizli şeriatçı/ne olduğu belli değil.
    dinleri aynı değil, atatürk ve tayyibim müslüman, cengiz han birşeye tapıyor muydu o bile meçhul.

o nasıl bir güzel kafaymış ki bu üç apayrı adamı bir potada eritmiş! buradan kendisine saygılarımı sunuyorum ve o ne içtiyse aynısından istiyorum.

daha önce tayyib'i üzmek allah'ı üzmektir faciasıyla peygamber yerine konduğunu görmüştük. rabbim bana cleveland dedi bombasıyla kendilerinin de bu mertebede olduklarını düşündüklerine şahit olmuştuk. şimdi de türk (hatta moğol+türk) tarihinin kilometretaşları arasına yerleştirilmeye çalışıldığını görüyoruz. dehşet ve ibretle izliyoruz.

(bkz: allah akıl fikir versin)
    (attila the hun, 16.03.2009 15:18 ~ 15:19)
  8. saçma sapan bir pankarttır.

üç büyük yok, tek büyük var.
    (bkz: mustafa kemal atatürk)
    (lorenzen, 16.03.2009 15:21)
  9. cengizhan'ın bilinçli koyulduğunu düşündüğüm pankart. amaç insanlar cengizhan'ın orada olmaması gerektiğini düşünürken rte'nin orada olmasını normal bir şeymiş gibi göstermektir. dikkati farklı yöne çekerek, başka bir şeyi aşılamaya çalışıyorlar ama kimin nerede durması gerektiğini iyi biliyor bu halk. siz en iyisi pankartınızı da alın gidin. siz uyutulmayı iyi bilirsiniz!!

(bkz: yemezler)
    (torbaci sirin, 16.03.2009 15:35 ~ 15:36)
  10. aklıma adnan şenses'in "türkiye'nin beş sanatçısından biriyim" vecizesini getirmiş olan vita reklamı.
    (salieri ve çiğnenen onuru, 17.03.2009 17:31)
  11. cengiz han ın dik ve sert bakışlarının onun savaşçı ruhunu,
    mustafa kemal atatürk ün göğe doğru derin bakışının türkiye nin gitmesini umduğu parlak geleceği,
    rtenin sinsi ve sırıtık bakışının daha alınacak çok gemi,görülecek çok hesap,kazanılacak daha çok para olduğunu hissettiren
    pankarttır.
    (gebesh, 17.03.2009 17:35)
  12. (buzdolabıtamircisi, 17.03.2009 17:38)
  13. cengiz han nedir amına koyyim ya? 3 büyük türkten bula bula cengiz han'ı buldunuz anasını satıyim. yarın öbür gün paranın arkasına da ceronimo'yu falan koyarlar. ne de olsa onlar da türk.
    (anthrax, 17.03.2009 19:00)
  14. altında "üç büyük türk" yazan bir pankart. ama cengiz han'ın moğol olduğunu biliyoruz. tayyip erdoğan da, 11 ağustos 2004 tarihindeki gürcistan gezisinde "ben de gürcü'yüm, ailemiz batum'dan rize'ye göç etmiş bir gürcü ailesidir." diyen bir insan.

velhasıl yanlış bir pankart olmuş.
    (selenge, 17.03.2009 19:25)
  15. (alkin, 17.03.2009 19:26 ~ 19:26)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil