http://www.milliyet.com.tr/...
15 mart 2009 akp izmir mitingi başlığına da koyabilirdim bu yazıyı ama bu durum ayrı incelenmeyi hakediyor bence.
ben hakikaten mana veremiyorum arkadaş bu akp tabanına. bir insan savunduğu, onu da geçiyorum savunduğu gözüktüğü ideolijiye bu kadar mı uzak olur? hayır oradaki üç şahsın da beraber anılmak isteyecekleri son iki kişi, o bez parçasını paylaştıkları adamlar.
o pankartı cengiz han görseydi, hepimizi kılıçtan geçirirdi.
o pankartı atatürk görseydi, gülümser ama içinden suratımıza tükürürdü.
o pankartı recep tayyip erdoğan gördü ve kısık sesle ''sen izmir'sin büyük düşün'' diye bağırdı. ama içniden o pankartı hazırlayanların analarını alıp gitmeyi düşündüğüne eminim.
bu üç insanın tek ortak noktaları ırklarıdır. eğer bu ''en büyük üç türk'' titriyle bir miting pankartı olmalarına yetiyorsa demek ben bir şeyleri atlamışım siyasi bilincimi kazanırken.
bir de şöyle bir ortak nokta bulmayı deneyeceğim:
atatürk, atatürk'tür. sadece kendisine değil, bütün bir millete saygı duydurtmuştur zamanın avrupa'sını.
cengiz han, bütün dünya coğrafyasına hakim olmaya ilk yaklaşan liderdir. korkunç bir adamdır ama 'türk gibi güçlü' sözünü ilk söyletendir. gelmiş geçmiş en büyük savaş dehalarındandır. pek benim kafa dengim bir arkadaş olmasa da kendisine içine korku karışmış inanılmaz bir saygı duyulmuştur zamanın avrupa'sında.
tayyip erdoğan, bir daha da davos'a gelmeyeceğini belirtmiştir. zamanın avrupa'sında gülüşmelere yol açmıştır.
o değil de başbakanı nereye fotoşoplayacaklarını şaşırdılar. önce son osmanlı padişahı, sonra braveheart, şimdi de bu. buradan akp gençlik kolları grafikerlerine öneriyorum: michael jordan yapın erdoğan'ı bir sonraki mitingde. çok ses getirir.
tanım: mantık bütünlüğünün tamamlanması açısından, gözlerimin sabri sarıoğlu'nun kafasını aradığı pankarttır. bulamamamıştır gözlerim.
şöyle bir edit yapma gereği duydum: moğolların soyunun türklerle aynı kaynağa dayandığı düşünüldüğü ve hala bir çok kaynakta cengiz han türk diye geçtiği için bu pankartı hazırlayan gaz kitlenin iki kere düşündüğünü zannetmiyorum 'en büyük türkler'e katarken onu. ha bence winston churchill'i koysalardı bile daha mantıklı olurdu ama neyse.