|
|
- bence akp'nin kapatılması aşağı yukarı kesinleştiğinden şimdiden neler olabileceğine dair fikir jimnastiği yapmakta fayda var, süreç sonuçlandığında dönüp bakarız kaçta kaç tutturmuşuz diye.
tahminlerim;
*recep tayyip erdoğan'a siyasi yasak getirilecek.
*abdullah gül'e bir şey olmayacak.
*yeni parti kurulacak. seçimlerde yüzde 40 ila 50 arasında oy alarak iktidar olacak.
*ekonomi bir hayli sarsılacak ama yıkılmayacak.
- iyi olur.
- rte ezilmişleri oynamaya kalkar. halk içinde derin bir ajitasyon hareketi başlar. netice itibari ile akp kurmaylarının ayakları siyasetten kesilmedikçe değişen hiç bir şey olmaz.
- cumhuriyet ve laiklik elden gitmeyecek ama ekonomi adına elde de pek bişey kalmayacak .
beş yıl boyunca birilerinin siyasi yasağının kalkması beklenilecek.
birilerinin başı göğe erecek!
yeni kurulacak parti daha da güçlü iktidara gelecek.(en az %65)
abdullah gül cumhurbaşkanlığı görevinden alınacak
(tabi tahminlerim)
- (bkz: yeni akp için alternatif parti isimleri)
- birçok kişinin açılacağı anlamına gelir.
+şadiye kız kapatmışlar akp yi
-lan bunaldıydım ben de ha.sıcakta yapış yapış.iyi oldu iyi.kışa doğru tekrar açsınlar.
- dünya dönmeye devam eder, orası kesin. durumun kötüye gittiğini vurgulama kapasitesine sahip insanlar sesini yükseltemezse türkiye'deki çark da dünyanın istediği gibi dönmeye devam eder.
- (bkz: türkiye malezya olur mu/@1987341)
- (bkz: gol olur)
- - ezik edebiyatıyla çığıran faşistler
- kurulacak yeni bir parti.
- radikal ılımlı liberal yalakçı işbirlikçi dümbeleği hırsız ve uğursuz dolu yeni bir oluşum.
- washington post hede hödö dedi saçmalıkları.
- ab'nin yeni dangalaklığa uyum şartnameleri.
- (bkz: chp genelmerkezinden havai fişek gösterisi)
- baykal zafer ilan edip chp nin oyları yine aynı kalır... baykal tekrar açıklama yapar oylarımızı artırdık, bu bilen chpliler de bi dahaki seçime daha çok oy vereceğiz diye düşünürler ama herkesin bir oyu vardır...
- youtube açılır.
- şimdilik chp kazanır.
fakat bundan on sene sonra akp zihniyeti daha büyük gelecek. partiyi kapatırken gösterilen sebepler; büyümüş, güçlenmiş ve zırhlanmış bir şekilde chp ve onun gibi üretemeyen zihniyetin karşısına dikilecektir. uzun vadede yine de tayyip erdoğan ve onu destekleyenler kazanacaktır.
- halk, kendisinin tekrar sandığa gitmesinden chp'yi sorumlu tutacak ve chp'nin oyu yine aynı kalacak belki daha da azalacak. partiler iyi propagandalarını yaparsa akp'nin oyları mhp veya dyp gibi partilere kayabilir. aldullatif şener yeni parti kurarsa çok iyi oy alır. her şey bir yana akp kapatılırsa şu anki halimizden daha da kötü olacağımız kesin ama anlatamıyorsun bazı şeyleri. hadi sol partiler bir propaganda yapsa tamam diyeceğim ama tek beklentileri "muhafazakar parti gelirse savcı dava açar, kapatır partiyi" gibi düşünceleri var. bi parti kapanınca bişeyler kazandıklarını zannediyolar ama o parti kapanmasına rağmen oyları sabit kalıyorsa aslında çok şey kaybediyolardır.
olay iyicene hülya avşarın bi zamanlar yaptığı programa döndü. çiftler yarışmacı oluyordu ve bir soru soruluyordu. oradaki izleyicilerde evet veya hayır şeklinde oluyordu. sonuç hülya avşarın desteklemediği cevap çıkarsa birkaç kez daha oylattırıyodu. ama sonuç yine aynı.
hani sosyal demokratlık? hani halkın düşüncelerine saygı duyma? halk istiyorsa nedir önüne engeller koymanın türkiye'yi sürekli tekrarlara sürüklemenin nedeni? yapamıyoruz diyin kardeşim kabullenin artık. halk bizi istemiyor. iktidar olamıyoruz deyin. zorla güzellik olmadı, olmuyor ve olmayacak da...
(bkz: serbest cumhuriyet fırkası)
(bkz: demokrat parti)(hülleci, 07.05.2008 19:59 ~ 20:00)
- a) hindistan'dan yüklü miktarlarda kına alımı yapılır.
b) vatansever gençler kalçalarına "a.y." dövmesi yaptırır.
c) üç günde almanya kadar gelişiriz.
d) mars'a robot yollarız.
e) baykal, bahçeli, ağar, çiller ve demirel içerikli yeni bir hükümetle eski ve mutlu günlerimize geri döneriz.
- tayyib amerika'ya uçar hemen bush'tan kapanma için icazet almaya çünkü alakası olsun olmasın alışmıştır herşeyi bush abisine sormaya.
bkp diye bir parti kurulması ve simgesinin de floresan olması da olasılıklardan biri dahilindedir. ne de olsa tayyibin her zaman bir b planı vardır.
+ tayyo parti kapanırsa ne yaparız lan?
+ merak etme abdullah ben önlemimi aldım yeni partinin websitesini bile ayarladım.
+ gmail?
+ unuttum la onu iyi oldu hatırlattığın.
- büyük olasılıkla avrupa'da ve amerika'da büyük yankı uyandıracaktır. ab sürecinin tehlikeye girdiği söylenecek, bu yapılanların yanlış olduğu vurgulanacaktır.
dindar veya değil, ( konu akp olunca işe dini de sokmak gerekiyor) çoğumuz ülkemizi seviyoruz umarım. eğer birkaç tarih kitabı okuduysanız, hatta lise tarih kitaplarına göz gezdirdiyseniz avrupa'nın ne zaman bize destek olduğunu söyleyebilirsiniz ? destek oldukları zamanda da 10 yıl sırt sıvazlayıp arkadan vurdular.
şimdi soruyorum, tüm avrupa akp'nin kapatılmasına bu kadar karşıyken, sizce gerçekten kapatılması bize zararlı mı olacaktır? yoksa iyi kalpli avrupa devletleri bizim siyasetimizde dalgalanma olmasın mı istiyorlar, bizi çok mu seviyorlar?
biz aşkımızı içimizde de yaşarız, ölümüne severiz bazen. avrupalı sevdi mi siker. demedi demeyin..
- (bkz: demokrasi)
ahanda bu olur bence. ama yine de hemen heveslenmeyelim...(usako, 07.05.2008 22:28)
|