dengir fırat tarafından yapılmış bir talihsiz açıklamanın içinden birkaç sözcüğün bir araya gelmesidir...
bundan başka herhangi bir anlam derinliği, manası ve kasıtı olmayan sözcüklerdir...
örnek diğer cümleler:
kaynanamı seviyorum...
aziz yıldırım galatasaraylıdır...
türkiye afrika kıtasındadır vb...
yuh dedirten sözlerdir...
iktidar partisinin 2 numaralı isminin (bkz:
dengir mir mehmet fırat) seçmen yaşını karıştırdığına delalet eden laf öbeği, yada daha da kötüsü tüm seçmenleri çocuk saymaktadırlar ve cici lafı ile kandırabileceklerini düşünmektedirler.
-ayh biz çok ciciyis amaaa...
+korkma hiç acıtmiycam.
-hihihiii deli şeey...
dengir mir mehmet fırat'ın yaklaşık on yıl sonra "herkesten her şeyden nefret ediyorum, beni anlamıyorsunuz" şeklinde ergenliğini bize müjdeleyeceğinin habercisidir. geç de olsa her insan geçiyor o dönemlerden.
savcının anladığı dilden konuşmuş.
böyle iddianameye böyle cevap.
hani sözlükte ironi bakınızları verilir ya olay anlaşılmayınca, dengir mir mehmet fırat'ın da o türden bakınızlar vermesi gerekiyor anlaşılmak için herhalde.
parti kapatma muhabbetindeki gereksiz sorulardan haklı olarak bıkan dengir fırat ''bana göre kapatılmaması lazım. niye kapatılsın? yazık değil mi? cici bir parti'' demiş. artık yapılacak bir şey kalmamış, mahkeme kararı beklenirken ısrarla soru soran gazetecilerle dalga geçmiş sanırım kendisi.
demeci sadece okuyarak yorum yapmak yanlış sonuçlara götürebilir ancak ben bu ifadede partinin kapatılması için bi sürü saçmalık uyduranlara da bir mesaj olduğunu düşünüyorum. "şunu demiş kapatın", "bunu kastetmiştir kesin kapatın" diyenler yüzünde dilinde tüy bitmiş olabilir dengir bey'in. bir nevi "öyle başa böyle tarak" durumu.
anayasa mahkemesi üyelerinin toplu halde görüntülendiklerindeki sert bakışlarına bakınca pek bir işe yaramayacağı gibi gözükmektedir.
" chp mhp kaka, hele
kamer genç çok kaka " şeklinde bitmesi muhtemel açıklama.
evet o kadar cici bir partidir ki akp; emekli sen, genç sen gibi onların cici neoliberal düzenine karşı olan sendikalar kapatılırken akp kapatılamaz.
yıllardır ağzından köpükler ve o köpüklerin arasına sıkışmış kin ve nefret dolu sözler çıkmasına alışık olduğumuz zatın bu güne kadar kurduğu en tirilili cümle.
''bak valla kapatırsanız bi daha konuşmayız küseriz''
savcının zeka yaşına inme çabasıdır