son dönemde bazı sözlüklerde, forumlarda vs platformlarda söylenmesi, savunulması moda olmuş önerme.
bu kadar yüksek bir oy çokluğu istikrar açısından çok büyük bir şansmış.
(bkz:
şansımı zikeyim)
arkasından "x abd'den bildirdi" geliyorsa doğru olabilecek önermedir. çünkü akp abd için büyük bir şanstır.
ab temsilcileri denilen kolpa kişiliklerin ağzından çıktıysa da doğru olabilecek önermedir.
atış serbest nasıl olsa. yok rte türkiye nin ikinci atatürk üymüş, yok efendim akp bu ülkenin en büyük şansıymış, akp gelmiş dertlerimiz bitmişmiş, durmak yok yola devam mış, türkiye bunlarla gurur duyuyormuş, bir gün herkes fenerli olacakmış, nenemin daşşakları olsa dedem olurmuş ne meraklıyız böyle balon söylemlere, ne kadar haketmeyen şey varsa ona paye vermeye.
işin beni bozan tarafı; yorulmadık da enteresan bir şekilde yıllardır.
götümüze giyecek don kursağımıza sokacak bir lokma ekmek bulamazken,
hastane kapılarında ölürken,
işten çıkıp gecenin bir yarısında tıklım tıklım otobüslerde misal istanbulun bir ucundan diğer ucuna eve giderken ve yemeyip içmeyip bir sene dokunmasak kuruş harcamasak dahi aldığımız maaş bir kıçıkırık araba almaya bile yetmezken,
şehir suyu diye boklu su kullanırken ve içerken,
alınan soygun vergileriyle memleketin kasasına milyarlarca yetele akarken hala halka hizmete para bulunamazken ve yetmezmiş gibi bizim adımıza milyarlarca dolar da borçlanılırken,
memlekette vatandaşlarının temel ihtiyaçlarını karşılamaktan bile aciz ve misal neden biz telefonu bu kadar pahalı konuşuyoz, benzini bu kadar pahalı alıyoz diye sorulduğunda "telefonu biz icat etmedik dışarıdan aldık, petrol de çıkmıyor ki memlekette onu da dışarıdan alıyoruz" şeklinde bol zeka ürünü kıvırmaları ve uslanmaz pişkinlikleri ile meşhur teflon kaplı bunca siyasetçi varken,
memlektetin sağı solu ve tüm değerleri sağa sola peşkeş çekilirken,
sistemli bir şekilde özgürlüklerimiz bir bir elimizden alınırken,
utanmıyoruz, sıkılmıyoruz hala bunların müsebbibi olanların peşinde dangalak gibi koşmaktan. hiç imtina etmiyoruz methiyeler düzmekten başka memlekette olsa kürsüye propagandaya çıktığında çürük yumurtayla indirilip kovalanacak adamlara.
her seferinde diyorum yazmayacağım böyle başlıkların altına tek kelime diye ama tavuğun götü yemin tutmaz hesabı delleniyorum ve tutamıyorum kendimi.
iletişim araçları var olduğu ve ucuz ya da pahalı reklam ya da reklamın iyisinin kötüsünün ayırt edilmediği bir dünyada böyle zö tipi zeka ürünü, içeriğinden riyakarlık akan ve aslında yumurtlayanın kendisinin bile inanmadığı söylemlerle çok karşılacağız malesef.
(ad hoc, 10.06.2008 11:56 ~ 15:17)
(pitis, 10.06.2008 12:01)
kesinlikle doğru bir önermedir. atatürkün ölümünden sonra başlayan hilafet sevdası bu gün akp ile tavan yaparken tehlikenin farkında olanlar için henüz tehlikeyi fark edemeyenleri eğerki bu sistem bu şekile devam ederse olabilecekleri göstermek namına canlı bir kanıttır. akp türkiyenin karanlık geleceğini gösteren harika bir panoramadır ve buda insanları sözde hilafet uykusundan uyandırması için en büyük şanstır.
popülizmin en büyük klişelerinden sayılacak bir ifadedir. 1929 da nazi partisi büyük oy çoğunluğuyla iktidar olunca da aynı şeyi söylerlerdi, adolf hitler almanyayı kurtaracaktı. mollalar iranda devrim yaparken de halka aynı masalı söylediler, şimdi manzarayı izleyebilirsiniz. bu işler popülizmle halledilseydi jül sezar dünya hakimi olmuştu. geçelim bu şans, fırsat namelerini...
ne için şanstır bilemediğim önerme.
doritostan bedava çıksa bu bir şanstır evet,
coco cola altın kapaktan 1 litre bedava çıksa şanstır evet,
sayısal lotodan voleyi vurmak çok büyük şanstır evet ama millet parasız, aç, orta sınıf çökmüş durumda,
istikrarlıolarak fakirleşiyoruz bu mudur şansımız;
ahmet çakarla şansa bak diyorum ben böyle şansın diyerek selamlıyorum ah sevgili dostlar, o zaman müzik!
(bkz:
istikrar)
(bkz:
orta sınıf)
(bkz:
fakirlik)
(bkz:
türkiye seninle gurur duyuyor)
(agustos, 10.06.2008 12:29 ~ 12:31)
(camel, 10.06.2008 12:36 ~ 12:38)
çok çok daha geç olmadan bazı gerçekleri görmemizi sağladığı için katılıyorum... öylesine değil de, şöyle sindirerek, anlam vermeye çalışarak okuyalım mesela;
(bkz:
http://www.ataturkungencligehitabesi.com)
yaav bırak allasen.ne şansı?millet ağızını açınca parasını verip susturuyosun sonra da yok vergiyle yok zamla, verdiğin paranın katını alıyosun. dünyadaki en büyük faiz türkiyede lan. millet bizi kullanmaya başladı resmen. japon ya da çin ev hanımları (gözü çekiklerden biri işte hatırlamıyorum) gidip amerikadan banka hesabı açıp paralarını oraya, ordan da türkiye'ye yatırıyor.bir kaç sene beklettik parayı çarşaf gibi katlayınca sonra aynı yoldan geri çekiyorlar.bu faiz %22 efendi boru değil. düşün ne haldesin.. yoksa sen ülkeye giren sıcak parayı ne sandın?
yavaş yavaş yok olmaktayız. koskoca türkiye'nin ''türk''ü artık yabancı. özelleşme adı altında yok olmaktayız.bu iktidarın yaptığı borcu kimse yapmadı iddia ediyorum yapamaz da.imf'ye en çok borcu olan ülke durumundayız.(11 milyar küsür) başbakana sorarsan imf'nin borçları bitiyor diyor.biz neden göremiyoruz acaba? ülkede bir kamu- özel ayrımı vardır.bu ayrım yapıldığında dış borç stokunun akp döneminde azalmadığı besbelli açık, 2002’de 130 milyar dolar iken 2006’nın 9 ayında 198 milyar dolara çıktı.bu da, dış borç stokunun yaklaşık %50 artması demektir.. durum böyle olduktan sonra sıcak paraya böyle aşırı faiz ödeniyor, küçük ölçekli işletmeler birer birer çöküyor, ucuz döviz ülke ekonomisini yiyip bitiriyor, tarım ülkesinde göz göre tarımdan soygun yapılıyor, işsizlik her geçen gün artıyor. vs vs. halimiz kötü azizim.
umarım bu, allah belamızı vermiş halimizdir.
(rushmo, 10.06.2008 12:55 ~ 13:02)
(bkz:
anlatım bozukluğu)
kötü bir durum için kullanılan 'şans' sözcüğünden dolayı anlatım bozukluğuna örnek gösterilebilecek bir cümledir.
aslında ortada hiçbir faydalı icraatı olmayıp tamamen kendi menfaatine çalışırken bir yandan kendini pazarlama, acındırma, yanlış yaptığı halde zeytinyağı gibi üste çıkma ve bu yöntemlerden biri ya da birden fazlasının enstrümante edilmesi suretiyle gündem değiştirip hedef saptırma ve balık hafızalı bizlerin pinpon topu misali zıp zıp tepe sersemi edilmesi marifetiyle sorumluluklarından sıyrılma ya da sıyrılamıyorsa pişkin pişkin ipe sapa gelmez yanıtlarla mukavele etme gibi gayet süper şahane olimpik faaliyetler konusunda bu kadar başarılı bir siyasiler grubu daha bu memlekete gelmemiş olduğundan; gayet makul karşılanması gereken, olağan türkiye resmidir. bu kadar bıdı bıdı eden bendeniz bile "ulan acaba mı? öyle mi? öyle olabilir mi?" diyeceğim neredeyse. allahtan söylemin elle tutulur yeri yok da oradan yırtıyoruz.
esin kaynağı olarak alındığında aşağıdaki önerme üretilebilecek cümledir:
(bkz:
hüseyin üzmez bu ülkenin en büyük hümanistidir)
kesinlikle doğru bir önermedir.
kendi istemi dışında çağdaş bir sisteme kavuşan bir halk, bazı kavramları ve değerleri 79 yıl boyunca özümseyemiyorsa geriye gidiş sürecini yaşamak durumundadır. o süreç yaşanmadan, sözkonusu zıplama esnasında meydana gelen mental boşluklar doldurulmadan ileriye gitmesi mümkün değildir. çağın gerektirdiği ilkeler anayasada korunmuş; ama sadece siyaset malzemesi olmuş, içi boşalmış, köhne zihniyetin dalga geçtiği bir hal almışsa nasıl ileri gidebilirsiniz?
halkın bu kadar güvendiği, oy verdiği parti, bu partinin amaçları ortada. halk da "bizim" halkımız. nereye gidersek beraber gideceğiz, "akp'ci, fettullah'çı" deyip geçemezsin. gerçekler bunlar. işte bu yüzden henüz nerelerde dolaştığımızı hatırlatan, insanımızı tanıtan, gerçeklerle yüzleştiren akp türkiye'nin en büyük şansıdır.
çöle düşmüş bir bahtsız bedeviyle eşit şansta olduğumuzu gösteren şanstır.
(bkz:
talihim yok bahtım kara)
demokrasi,laiklik,hukuk,anayasal düzen,yargının bağımsızlığı,kuvvetler ayrılığı,halkçılık,atatürkçülük,cumhuriyetçilik gibi kavramların tehlikeye düşmesiyle,aslında sandığımızdan daha değerli olduğunu akp bize öğrettiği için oldukça şanslıyız.
derler ya hastalık olmadan sağlığın kıymeti bilinmez diye,akp bize bunu derinden hissettirdi.
gerçekten de akp bu ülkenin en büyük şansı;"tehlikenin farkına varma"da
(bucuu, 10.06.2008 16:29)
bence bu ülke akp'nin en büyük şansıdır.malum eğer bu ülke olmasaydı akp nereyi soyacaktı?
*ben akpnin bu ülkenin en büyük şansı olduğunu düşünüyorum..
-hıı işte ben de çamaşır yıkıyordum, çıkmadı bi türlü lekesi lanet olasıcanın....