işim gereği her gün yaklaşık 100 kişiyle diyalog kurmaktayım. aynı işi 5 yıldır yapmaktayım. her gün gelen 100 kişinin hep farklı insanlar olmamasını da dikkate alırsak, kaba bir hesapla işim gereği tanıştığım daha doğrusu diyaloğum olan 2 bin kişi bulunmaktadır.
yıllardır duyduğum bu oy satın alma iddiasını salt sınama amaçlı, işletmemi açtığım günden beri bir büyük altın karşılığında oyumu satacağımı beyan etmekteyim. daha bir tane talip çıkmadı.
işte bu ortamda da beyan ediyorum, bir büyük altına oyumu satıyorum. senelerdir oyumu sattığımı beyan ederken, benim gibi satmak isteyen başkalarının da olduğunu tespit ettim.
oy meraklılarının dikkatine. potansiyel sağlam siz merak etmeyin.
doğruluğundan şüphe etmediğim iddiadır. evet, dağıtmıştır. hatta rivayet odur ki, bu altınların yarısı fetoş'a verilmiş ve fetoş, o altınları okuyup üfleyerek dağıtım şebekesinin başına oturmuştur.
22 temmuz 2007 seçimlerinden sonra akp nin elde ettiği başarıya bakılırsa doğru olabilecek bir iddia , fakat bu önermenin hayal ürünü olduğu aşikardır, çünkü ; o kadar altınları olsa kendileri yer seçimle felan uğraşmazlardı.
doğru olması kuvvetle muhtemel olan söz. çünkü; tayyip erdoğan'a en yakın kişiler altın işiyle uğraşmaktadır. geçenler de altın fiyatlarının aniden ve ortada hiç bir neden yokken düşmesini hatırlarsak altıların nereden geldiğini daha rahat anlayabiliriz.
gramı yaklasık 31 ytl den 15.5 milyon ytl ( 15.5 trilyon eski tl) yapan harcamadır. akp nin 141 milyon ytl'lik seçim kampanyası bütçesinin* yaklaşık %11 ini oluşturur.
* bu rakam bazı kaynaklarda 50 milyon ytl, bazı kaynaklarda 141 milyon ytl olarak geçmekte. 50 yazan kaynaklar daha forumvari olduğu için ve 141 milyon ytl bir kaç gazetede yazdığı ve küsuratlı olduğu için * - 141 milyon 216 bin 258 ytl- yazar, hesaplarını 141 milyon ytl'ye göre yapmıştır
dağıttı da kime hangi ara dağıttı sorusunu beraberinde akla getirir bu cümle. bana dağıtmadı arkadaşlara sordum onlara da dağıtmamış. hoş medya, sağlık, ulaşım, sanayi den başka dağıtmadığı bir altın kalmıştı onuda dağıttı tam oldu. yaşasın...
akp'nin 500 kilo altın,bulgur veya başka bir materyal vererek seçim kazandığını iddia etmek,birileri için; ispatlarla şekillendirilmediği müddetçe asılsız kalır; ve bu kişilerin "sindiremiyorlar ve bok atıyorlar bakın" demesine neden olur ki, ispat sunamadıkça bu kişilerin ekmeğine yağ sürersiniz, ve de mağlubiyetin kuyruk acısı gibi lanse edilirsiniz.
akp bazında; 6 milyonluk ekstra oy kazanımı için,icraatlerin yanısıra, büyük yatırım yapılması gerekir. ama bu büyük yatırım, büyük kaynağı gerektirir. büyük kaynak dediğimiz miktar ise burada bahsettiğimiz 1 trilyon değildir,örneğin 100 trilyon gibi bir paraya ulaşmak gerekir. bu yapılabilir mi, yapılır. hem de tek başına iktidarsanız daha kolay yapılır.
örneğin, karadenizdeki fındık üreticisine 2 yıldır para vermeyerek destekçiniz olan birisi (bu cüneyd zapsu'dur)nin ticaret hacmini arttırır, sonra da son 2 sene bu parayı aniden salarsanız, tmo bünyesiyle fındığı alırsanız, sizden kralı yoktur. şimdi ekle bakalım o 6 milyonu sadece icraatle aldı diyen zihinlere.
ve örneğin, sosyal dayanışma ve yardımlaşma fonunda biriken legal parayı, kişisel bazda reklam altında "akp" araçlarıyla devletin malı son 1 yılda sistematik olarak dağıtılırsa 6 milyon sayısı kolayca yakalanır. akp aracı yazın ortasında kömür torbası veriyordu, isimler yazdırılıyordu ve ben buna şahit oldum.(birileri o sırada körebe oynuyormuş.çocuk napsın.)
akp nin zaten krizle elde ettiği seçimi, tek iktidarla ve yukarıdaki 2 örnek şark kurnazlığıyla seçimi kazanmasındaki rolünü örterek "diğer partiler neden yapamadı? akp 2 kilo kömür verdiyse neden mhp 3kilo ,chp 5 kilo vermedi?" diyerek örtbas usulüyle birşeyleri kapatmak o kişi için, ya cahil cühela konuştuğu ortaya çıkarır, ya da ciddi anlamda kuşku uyandırır. tek partinin kaynaklara hükmetmesi ve yukarıda anlatıldığı gibi sistematik uygulanması, icraatleri ve politikalarıyla bütünleşirse türkiyede kazanmak oldukça kolaylaşır. yani muhalefetseniz ve yöneteceğiniz kaynak yoksa, sizden sadece politika atılımı beklenir, çünkü (eğer çok zengin değilseniz) sizin besleyecek kaynağınız yoktur.
bu taktiklerle seçim kazanımı pek de eski değildir.zamanında, iktidar partisi anap, seçimden önce buğdayın tonuna 130 dolar değil de 230 dolar verdiği an 2 milyon kişiyi cebine çoktan indirmişti. yani canımın içi, bu taktikler hiç yaşanmadı değil, akp yapmamış demek de pek bir saflık olsa gerek, ha?
eksilere edit: eksileyin gençler, kuyruğunuz acıdı galiba.*
edit2: noldu kuyruğuna mı bastım? girilerime saldırarak kadar küçüldün mü bu kadar isabetli yazınca?*
yazının içeriğine dair açıklama: bu konuyla ilgili çoğu kişiden olumlu tepkiler almama rağmen birilerinin canı o kadar yanmış ki girim kuyruk acıları nedeniyle eksi oy yağmuruna tutulmuş,artı oylar dengeleyememiş. ardından da seri eksi oy veren 2 ibneye maruz kaldım. ben yine de belirteyim, yazıda 500 kilo dağıttığının ibaresi yok; fakat başta belirttiğim "ispatlarla şekillendirilmediği müddetçe asılsız kalır" ile sonda not düştüğüm " bu taktikler hiç yaşanmadı değil, akp yapmamış demek de pek bir saflık olsa gerek" ifadeleri önemli. yani , seçim yatırımları yapılır, ve oy alınır. bu kadar basit. yazıda bu anlatıldı,çeşitli örnekler verilerek açık kapı bırakıldı ancak "500 kilo altın dağıtımı" ispatlanmaya çalışılmadı.
bir notta sazanlara düşeyim.* kendilerine laf edilmediği halde kendi evreninde giriyle cevaplamalar olmuş,notlar düşülmüş, hayhay. lakin, ışık tutunca kaçan yarasa misali gerçekleri sindirememek yan etki yapabilir,reddetme, lafazanlıkla egale etmek gibi ucuz numaralar her daim mevcut. bu türden düşünce yapısına sahip kişiler ya birşeylere körü körüne bağlıdır, ya da gerçekleri kabul edemez. ilkiyse çözüm yok, zaten batacağı kadar karanlık bir zihniyete batmıştır. ikincisiyse her zaman bu konuda kesin delillerle konuşmaya beklerim. çünkü cehalet, bir zihne yapılabilecek en büyük kötülüktür.
ayrıca 500 kilo az bence. en az 2 ton altın dağıtıldığına feci şekilde inanmaktayım. seçim öncesi son bir ayda her gün sokağımızda altın dağıtılıyor, üstelik alanların isimleri yazdırılıyordu. seçim günü gelip çattığında akp'nin altın yardımı yaptığı insanlar, yanlarında akp'den bir görevli ile oy kabinine girip, mührü akp'ye basmaları sağlanıyordu, evet. yani ben bizzat şahit oldum bunlara, inanın bana.
hatta durun bir dakka, birşeyler canlanıyor kafamda, onları da yazayım: diğer sebepler de ikinci cumhuriyetçiler, tarikatçılar, sorosçular, imamlar, vatan hainleri, ermeniciler, kürtçüler. hah evet tam oldu.
ya ama ben de payımı istiyorum artık sayın akp yetkilileri, lütfen. bakın 1 çuval kömür, 2 çuval buğday, 2 gram da altın borcunuz var bana.
edit: noldu, girinin saçmalığını açığa vurunca dokundu galiba; 2. edite ihtiyaç duyduk herhalde bu yüzden*
edit 2: kendi hatalarını görmezden gelip, hala bayatlamış, küflenmiş, dile getirenlerinin bile inanmadığı, dinleyenlerinin ise gülmekten kırıldığı, alay ettiği argümanları "ehöhhh aaaaa ama altın, kömür dağıttı onlar, banane yaa, ühühüh" şeklinde önümüze sürüp ağlaşanlar, gözlerinden süzülen son derece kemalist gözyaşlarını içinde tutamayıp sözlüğe akıtarak küçük çaplı sel felaketlerine neden olmaktalar.
yani mesela; 2006 yılının sonlarına doğru ak parti'nin oy oranının yüzde 30 civarında gezindiğini, fakat nedense 27 nisan 2007 gece saat 23.15'ten sonra 22 temmuz'a kadar yapılan birçok ankette yüzde 50'lere varan oy oranlarına nasıl ulaştığını izah edebilmek için kömür ve altın dağıtma safsatalarından daha kuvvetli argümanlara sahip olmamız gerekir. ya da, tesadüf bu ya; 27 nisan gecesi tüm ak parti üyeleri, yetkilileri, zartı zurtu evleri dolaşarak tonlarca kömür dağıtmış; veeee mucize sonuç: ak parti yüzde 50 civarında oya ulaştı! kargaların gülmesini beklemeye gerek var mı, bilemiyorum ama ben kahkahalarımı tutamayacağım.
tarih, kömür argümanı(!) sahiplerini müstehzi bir tebessümle hatırlayacaktır her zaman. içtimai ve ferdi eğilimleri kömür çuvallarına indirgeyerek tahlil etme gülünçlüğüne saplananlar, ve haliyle yüzlerini gözlerini karartanlar, eleştirinin aptallık boyutunda uzun ve eğlenceli bir gezintiye çıktılar. iyi eğlenceler!
- abi ak parti yüzde 47 almış, ne diyosun?
- kömür dağıttılar ya, ondandır olm, nolcak.
- ee abi, önceki iktidarlar niye başarılı olamadı peki? atsalardı iki-üç çuval kömür, kapsalardı oyları.
- ne biliyim lan, altın dağıttılar o zaman, sıkma benim canımı.
- bir de 27 nisan muhtırası falan var. ona ne diyosun? sence başlıca nedeni bu olamaz mı?
- kömür dağıttılar, kömür. kömür. kömür. kömür. kömür.
- abi, 27 nisan diyorum, muhtıra diyorum.
- kömür. altın. kömür. altın. kömür. altın. kömür. banane banane banane banane banane banane. ühühühü, kömür dağıttılar ya banane.
- kaçayım ben abi, görüşürüz.