belki ilginizi çeker
  1. · sevdiğim sayı altı
gündem
  1. · zongul ducks
  2. · dünyanın en seksi şarkısı
  3. · itü sözlük yazarlarının aslında içmek istedikleri
  4. · kar yagarken hissedilen duygular
  5. · 21 kasım 2009 beşiktaş fenerbahçe maçı
  6. · 250 milyarlık cip kullanan türbanlı
  7. · giyotine yolladılar gitmedim
  8. · aydıncık
  9. · halvetilik

aklından bir sayı tut deyince 1 9 arası tutan kişi  

1. iki ihtimalli bir durumun baş aktörüdür, ya matematiği zayıftır ya da kolaycıdır. her ne olursa olsun tuttuğu rakamla insanı gerer üzer. aklından bir sayı tut dersin adam gider 1’i tutar, şimdi 2’ye böl dersin kesirli bir sayı çıkar, bulduğun sayıdan 5 çıkar dersin eksiye düşer, +,- iki sayının toplam farkından dolayı bulmacayı, eğlenceyi sikip atar eşşoğlueşek. sonra da şimdi sonuç 7 mi dersin pis pis sırıtıp yooo der. lütfen arkadaşlar aklından bir sayı tut denildiği zaman bu kolaycılığa kaçmayın, adam gibi 27, 48, 34 gibi daha güzel sayıları seçin.

tamam biliyorum bazı sayı tut oyunları işin dozunu kaçırabiliyor. 5’e böl, 27 ekle, 32 ile topla 42’den çıkar gibi insanı geren matematik hesabına zorluyor, anlıyorum sizi o gerilimi yaşamak istemiyorsunuz ama hadi 52 tutmadınız diyelim mesela 17, 21, 13 gibi hem sizi hem de karşıdakini memnun edecek sayılara yönelin. bak dört işlem bilmeyenlere bir şey demiyorum çünkü o 1’de tutsa aynı, 67’de tutsa aynı.
    (diazepam, 01.10.2009 09:57 ~ 10:00)
  2. büdü'dür, çünkü sevdiği sayı altıdır. altıya tutkuyla bağlıdır. hatta ona bir de şarkı bestelemiştir. altıyı sevme nedeni ise, bir elinde beş parmağı olması, masanın dört bacağı olması gibi sudan sebeplerdir. türkiye'de olsa belki onu da sevmezdi, altılı ganyan var sonuçta. ama adam sevmiş bir kere. edi ise yanlış hatırlamıyorsam yedi basamaklı bir sayıyı seviyordu.

(bkz: sevdiğim sayı altı)
    (charey, 01.10.2009 10:16 ~ 10:37)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil