akdeniz akşamları  

adana çık aradan

1. kumsal gitaristi kavramının doğuşuyla denk zamanlara düşer haluk levent'in bu güzide parçasının çıkışı. ateş etrafında veya bir aydınlatmanın altında oturan gitarist genç ve kankaları akdeniz akşamlarını çalarken ve söylerkene bir yandan da sahil boyunca yürüyen kızlara melün melün bakarlar, hani belki "biz de oturabilir miyiz?" diye gelirler diye.
    (invisibleruh, 15.04.2004 16:30)
  2. grup merdivenin neredeyse tüm piyasa albümlerde görülen şarkısı.
    (jamal, 15.04.2004 20:04)
  3. efsane şarkıdır. kumsal gitaristi abilerin en çok istek alıp söylediği* şarkıların ilkidir. kumsalda ateş etrafında söylenmesi farzdır, yoksa bir anlamı kalmaz, çekiciliğini yitirir. ibrahim tatlıses söyledikten sonra eski popülerliğini az da olsa yitirmiş bir şarkıdır.
    (creepingdeath, 17.10.2004 01:26)
  4. kesinlikle gitardan ve müzikten tiksinme nedenidir. bu tarz girişime kalkışan bir genç derhal kafasında kurt cobain tarzı bir gitar kırma hamlesiyle bertaraf edilmelidir.
    (atsuo kawamura, 17.10.2004 02:13)
  5. mersinli olup mersinde kampa gittiğim her sene kumsalda söylenen en kıymetli şarkı...akdenizli olmaktan mı nedir hep çok severek dinlemişmdir .
    (çilek, 17.10.2004 22:08)
  6. grup merdivenin ardından haluk levent ve ibrahim tatlıses tarafından da söylenip ününe ün katılan ve ünü grup merdiveni gölgede bırakan şarkı
    (azwepsa, 18.10.2004 03:46 ~ 02.12.2004 10:58)
  7. kumsal ateş ekseninde çember oluşturmuş kızlı erkekli grubun milli marşı.

gitarist şahıs karizmatik bir şekilde akor yaptıktan sonra grupta kızlara bakarak şarkıya girer,gruptaki kızlar gitariste utangaç bakışlar atarken tek elleri ile kumsala anlamsız şekiller çizerler.grubun diğer erkek bireyleri göbek kaşıma eyleminden arta kalan vakitlerinde şarkının nakaratına katılıp kızların ilgisini çekmeye çalışır ve genelde sarhoş olup geceyi başarısızlıkla tamamlarlar.

ayrıca gitara yeni başlayan şahısların ilk çalmaya çalıştığı parçadır.

-bak rıfat bu do bu re,
    -abi akdeniz akşamlarını çalalım mı
    -kardeşim daha notaları bilmiyosun bi öğren hele sonra bakarız
    -abi haftaya ayşegüller ile kumsala gidecez gözünü seveyim öğret şunu
    -ya bir dur... mi bu anladın mı
    -abi haftaya diyorum. kumsal diyorum. ayşegül diyorum. anlıyor musun?
    -ybsg
    (vincent vega, 03.08.2006 22:52 ~ 23:01)
  8. antalyaspor taraftarının hiç azından düşürmediği tezahurattır ,insana gına getirir başka birşey bilmiyormusunuz dedirtir
    (granata35, 04.08.2006 14:48)
  9. sanırım herkes bildiği için sözleri yazılmamış olan şarkıdır. gereksiz olacak ama ben yazayım o zaman;

akdeniz akşamları bir başka oluyor
    hele bir de aylardan temmuz ise bambaşka
    sahilde insanlar kolkola sımsıcak
    coşmamak elde mi böyle bir akşamda
    işte ben böyle bir akşamda aşık oldum
    aşık oldum

*
    (tazmanya canavarı, 11.03.2007 13:37 ~ 14:01)
  10. eline klasik gitarı alanın akor basarak çaldığı * şarkıdır.aslında düzgün notaları yeni başlayanlar için bir hayli zor olan bir parçadır çünkü içerisinde noktalı sekizlik ve kardeşi onaltılık nota yı barındırmaktadır.
    (fromtheinside, 24.03.2007 16:35)
  11. gayet sıcak bunaltıcı ve nemli akşamlardır. zor gitar çalınır yada keman...her parçada bir denize girilip serinlenmesi gereken akşamlardır. yoksa o akşamlar öle şarkılardaki gibi güzel değildir.
    (enfazlaellikarakterolabilir, 24.03.2007 16:38)
  12. hele temmuz ayları tadından yenmeyen akşamlardır. havası, ortamı bir değişiktir. insanın içini bir kıpırtıdır, bir heyecandır kaplar gider bu akşamlarda.
    (kunduz, 24.03.2007 18:54 ~ 18:55)
  13. sözü müziği serhan kelleözü'ye ait olan parçadır.
    (jack nicholson, 07.08.2007 13:45)
  14. akdeniz üzerine yazılmış en kötü parçalardan biri.
    (manha de carnival, 16.12.2008 00:48)
  15. (bkz: kumsalda gitar çalan tipler)
    (options, 18.01.2009 22:40)
  16. denizin o güzel sesleri çıkarttığıi bir gecede ayın denize vuran yüzünden görünen yakamozun insanın içinde bıraktığı duygu yoğunluğu akdeniz akşamlarını anlatmaya yeter de artar bile
    (coksevdimseni, 18.01.2009 23:06)
  17. yaz aylarında gayet nemli ve boğucu bir havası olan akşamlardır.
    (fasafiso, 18.01.2009 23:07)
  18. arog'da cem yılmaz çok güzel bir şekilde tepkisini koymuştur bu şarkıya ve repertuarında sadece bunun gibi bikaç şarkı bulunan tiplere karşı. sahilde akşam olunca bi kez de gitar çıkmasın ve bu şarkı çalınmasın arkadaş. el yapımıymış, g.tüne sok o gitarı yeter mına koyim.
    (fade to black, 03.03.2009 01:54 ~ 01:57)
  19. herkesin zamanında ağzından düşürmediği ama her ne hikmetse şimdilerde ve yine zamanında millet bu şarkıyla kumsalda kendine haksız rant sağladığı için kızılan, çalana hor gözle bakılan, çalan kişi görüldüğünde hoyratça siktir çekilen ve yine yine dinlenen, eşlik edilen şarkı.
    (asymmetry, 03.03.2009 02:07)
  20. evet boku çıktı, evet müzikal anlamda bakarsan aslında öyle süper bir şarkı falan değil, evet kabak tadı verdi çoğu zaman, evet o söyledi bu söyledi, ama yine de samimi bir şarkı lan bu. yalanı dolanı yok, neyse o.

zaten şimdilerde insanların konu ne olursa olsun aradığı şey bu değil mi?
    hadi indirin 3g li cep telefonlarınızdan ve dinleyin..hatta biraz ararsanız sahilde canlı çalınan ateş efektli versiyonunu da bulur mms sayesinde anında sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
    (fade out, 23.09.2009 14:19 ~ 17:05)
  21. kumsalda kızları tavlamak amacıyla akla ilk gelen ve söylenen şarkı
    (çelap, 12.10.2009 18:47)