görseller
akciğer kanseri 

belki ilginizi çeker
  1. · kanser belirtileri
  2. · öksürme nedenleri
  3. · aynı anda sigara pipo puro nargile içmek
  4. · cinsel yolla bulaşan hastalıklar
  5. · sigara içmeyip de buna aşırı karşıt olan tipler
  6. · dedenin ölmesi
  7. · ölümü beklemek
  8. · shagrath
  9. · sigarayı bırakma nedenleri
  10. · seksen yaşında sigara içen insan
  11. · madde 97: bir ünlü şahsiyeti seninle mcdonald's a gitmeye ikna et (reklam)
gündem
  1. · kapının önünde bir yığın misafir ayakkabısı görmek
  2. · 2012
  3. · zongul ducks
  4. · sözlük yazarlarının hayalleri
  5. · domuz gribi
  6. · tadı harika olan yiyecek kombinasyonları
  7. · uludağ sözlük
  8. · snow
  9. · sabah erken kalkmak

akciğer kanseri  

1. pasif içicilik de gayet etkilidir akciğer kanseri gelişiminde. tipine göre değişmekle birlikte oldukça kötü gidişli bir hastalıktır, dünyada olduğu gibi türkiye'de de kanser ölümlerinin en sık sebebidir. hasta kanserin yayılmasından dolayı ya da boğularak ölebilir. her gün bu hastalarla uğraşan doktorların da hala sigara içiyor olması ise ayrı bir ilginçliktir
    (nepenthe, 22.04.2007 01:06)
  2. küçük hücreli akciğer kanseri (small cell) tip olarak en tehlikeli tiptir
    (drgırnatacı, 03.10.2007 23:02)
  3. en ölümcül ve erken teşhisi en zor kanser türüymüş.
    - sadece akciğerin küçük bir bölümündeyse evre 1,
    - en yakın lenf bezelerine atlamışsa evre 2,
    - akciğer içinde akciğeri saran zara veya iki akciğer arasındaki mediasten denen boşluğa veya buradaki bezelere yayılmışsa evre 3,
    - karaciğer, kemik, böbrek üstü bezi gibi uzak organlara yayılmışsa evre 4,
    olarak adlandırılır.doğru evreyi saptamak için hekiminizin akciğer röntgeni, toraks ve batın bilgisayarlı tomografi veya magnetik rezonans görüntülemesi, kemik taraması veya beyin bilgisayarlı tomografisi istemesi gerekebilr.son evreye gelindiğinde zaten ameliyata bile gerek görmüyorlar sadece süreci uzatmak ve acıyı dindirmek içinmiş tedavi.kısaca en fazla 1 yıl yaşayacaksın ama uzatabildiğimiz kadar uzatıyoruz diyorlar(mış).inkar etmeye çalışsam da durumu, dayanamayıp araştırdım.
    günlerdir bu konuda araştırma yapıyorum ve insan ancak başına geldiği zaman bu konudaki bilgi eksikliğinin farkına varıyormuş bunu gördüm.bir insanın öleceğini bile bile yaşamaya çalışması ne kadar zordur,hayatının bir parçası olan birinin kısa bir süre sonra yanında olmayacağını bile bile yalan da olsa ona gülümsemek;hastalığını öğrenmenin üstünden 3 gün geçmesine rağmen gidip ona 'nasılsın?' diyememek;söylenecek herşeyin ne kadar boş olduğunu bilmek buna rağmen konuşmak isteyip kimseyle konuşamamak sonra birtek kimsenin sizi tanımadığı bir ortamda (bkz: sözlük) içinizi dökmeye çalışmak ne kadar güçmüş bunu öğretti bu hastalık.hani ne de olsa öleceksin,seçme şansı tanınsa mesela kalp krizi;öleceğini bilmeden bi anda gidiverse insan,geride kalanlar için bir anlık şok olsa üzülseler ve bir süre sonra yaşamlarına devam etseler.ama böylesi?son aşamaya gelindiğinde yani hastalık uzak bir organa sıçradığında herşeyin bittiğini bile bile tedavi olacak olan birine ne denir ki?'elveda'ysa eğer ben asla demeyeceğim

not:yalvarıyorum sigara içmeyin.hem sevdikleriniz hem kendiniz için.unutmayın ki pasif içicilerle sigara içenlerin akciğer kanserine yakalanma riski hemen hemen aynı.bunu kimseye yapmaya hakkınız yok,kimse böyle bir ölümü haketmiyor
    (nomennocry, 02.02.2008 01:36 ~ 01:37)
  4. http://www.itusozluk.com/... şeklinde temiz bir akciğeri ne hale getirdiği görülebilecek olan kanser türü. sigara içenlerde çok daha sık rastlanır.
    (sulcus tendinis musculi flexoris hallucis longi, 01.08.2008 09:19)
  5. insanın yakını işin içindeyse ağzına alamadığı, bir türlü söyleyemediği hastalık.. göz yaşlarına boğulsanda, boğazında birşeyler düğümlensede, duvarlar üstüne üstüne gelsede nefes alamasanda halini görenler 'ne oldu?' değinde herşeyi bildiğin halde bir türlü yakıştıramadığın ; dayım ...(miş) diyemedeğin, yazamadığın sadece hasta, çok hasta diyebildiğin, bizi çok üzen hastalık..

(bkz: ben bunu bugün gördüm)
    (leon de bruxelles, 22.05.2009 17:31)
  6. hayatta en sevdiğim adamı benden almış zalim hastalık.

akciğer kanseri teşhisi konulduğunda (geç konulan teşhis), o bileğini iki elimle yıkamadığım, dağ gibi eski osmanlı erkeği gitmiş, yerine ciğerleri çıkasıya kadar öksüren, geceleri uyuyamayan, sürekli koltukta oturduğu için kabasında çıban çıkan, ve her dakika ''çocuklarım yetim kalacak'' diye sayıklayan babam gelmişti. kan tükürüyordu yanına koyulan poşete. kapı gibi bir adamken çöküp gitmiş, kara kuru bir adam olarak kalmıştı. ve ben bir ay boyunca onunla aynı evde öleceğini bilerek yaşadım. sonra da ellerimin arasından kayıp gitti ömrüm boyunca en değer verdiğim hazinem...

eğer babanız sigara içiyorsa vakit geç olmadan alın elinden o sigara paketlerini. dayak yiyeceğinizi dahi bilseniz, ağzınızı burnunuzu bile patlatsa allah aşkına alıp çöpe atın o paketleri. ben 13 yaşındaydım daha. bilemedim...
    (bay sıtkı sıyrıl, 07.06.2009 21:07)
  7. sigara içen ya da pasif olarak içen pek çok kişinin er veya geç karşılaşabileceği hastalık. buna rağmen sigaraya devam etmek bencillik. insanın yakınlarına o zorlu tedavi sürecinin acısını yaşatmaya hakkı yok.
    (smartie, 07.06.2009 21:17)

künye  ·  iletişim / şikayet / reklam  ·  sıkça sorulan sorular  ·  itü sözlük görseller  ·  itü sözlük extra  ·  itü sözlük mobil